• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pes ediyorum

ezgigizem_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2024
247
-44
11
21
Dün attığım konuda herkes bana bir sürü şey demiş ama artık gücüm hiçbir şeyim yok. Okulumu dondurmaya karar verdim. Allah şahit böyle devam ederse intihar etmeyi bile düşündüm. Annem asla iyi olmuyor gözümün önünde üzülüyorum. Keşke ameliyat olmasaydı daha iyi olur sandık oturduğu yerde duruyor böyle hayat gitmez. Bir sürü insan tepki vermiş genel olarak herkesin yanında destekcisi varmış hiçkimsemiz yok arkadaşlar. Olanlar da hep uzakta ciğerlerim ağzıma gelecek kadar hastayım kalkıp iş yaptım sizin çocuklarınıza aynı durum olsa sarıp sarmalardınız. Annem de çok üzgün ama artık dayanamıyorum cidden yüküm boyumu da yaşantımı da aştı. İsyan etmekten artık allah inancım bile kalmadı. Baktığımız zaman şükür edebileceğim hiçbir şey yok. Böyle olmamalıydı

Çok gerginsin. Bunu anlayabiliyorum. Ama bir kafanı toparlamaya calışmalısın… annenle konuştun mu bu konuyu mesela ? Sen okula git gel yapsan seni idare edebilecek gibi mi ? Misal yemeğini, suyunu, meyvesini falan koysan sen gelene kadar idare edebilir mi ? Aynı sehirde mi okulun? Bilmiyorum kusura bakma biraz soru yağmuru gibi oldu ama..

Evlat olarak annene üzülüyor kıyamıyorsun .Zor durumda hissetmen zaten annen için birşeyler yapabilme çabandan kaynaklanıyor.Ayni sehirdeyseniz okul ve annenin sağlığıyla ilgilinenip ikisini aynı anda yürütebilecegini düşünüyorsan o şekilde yapabilirsin.Şükredecek biseyim yok deme, çok şükür gençsin okuyorsun hiçbir şey için geç kalmadın.Allah annene acil şifalar sana da kolaylıklar versin inşallah 🤲🏻

Çok gerginsin. Bunu anlayabiliyorum. Ama bir kafanı toparlamaya calışmalısın… annenle konuştun mu bu konuyu mesela ? Sen okula git gel yapsan seni idare edebilecek gibi mi ? Misal yemeğini, suyunu, meyvesini falan koysan sen gelene kadar idare edebilir mi ? Aynı sehirde mi okulun? Bilmiyorum kusura bakma biraz soru yağmuru gibi oldu ama..
Okulum uzakta maalesef üstümden gerginliği atamıyorum çünkü hiç yalnız kalamadım kendimi dinleyemedim. Üstümde çok kötü gerginlik var. Annem bile cidden iyi değilim diyor pişman oldum ameliyat yaptırdığımıza. Kemoterapi görseydi de çok kötü etkilenecekti ne yapsak bilmiyorum. Annem ayağa kalkıp 2 adım atınca direkt nefesi daralıyor hiç yapamaz galiba asla iyileşme göstermedi artık cidden moralim bozuluyor

Sizi anlıyorum ,bu genç yaşta size kalmamalıydı ama kimse yoksa yanınızda önceliğiniz annenizin iyi ve sağlıklı olması olmalı. Bırakıp gitseniz aklınız annenizde kalmayacak mı? Yada annenize birşey olsa(Allah gecinden versin)huzur bulabilecek misiniz ? Yaşadığınız sürece pişman olursunuz sonra gittim diye.
Ben babamı kaybettim hastaydı,son anına kadar yanında olsam da hala acabalarım var. Pişmanlık değilse bile ara ara aklıma şöyle yapsaydım böyle yapsaydım diye gelir.
Size tavsiyem pişman olacağınız bir adım atmayın,annenizin morale ihtiyacı var bunu unutmayın.

Evlat olarak annene üzülüyor kıyamıyorsun .Zor durumda hissetmen zaten annen için birşeyler yapabilme çabandan kaynaklanıyor.Ayni sehirdeyseniz okul ve annenin sağlığıyla ilgilinenip ikisini aynı anda yürütebilecegini düşünüyorsan o şekilde yapabilirsin.Şükredecek biseyim yok deme, çok şükür gençsin okuyorsun hiçbir şey için geç kalmadın.Allah annene acil şifalar sana da kolaylıklar versin inşallah 🤲🏻
Olay geç kalmak değil okul cidden umrumda değil annem ilk defa iyi değilim ben dedi. Çok moralim bozuluyor nasıl iyileşecek bilmiyorum

Olay geç kalmak değil okul cidden umrumda değil annem ilk defa iyi değilim ben dedi. Çok moralim bozuluyor nasıl iyileşecek bilmiyorum
İyileşir yeterki tedavilerini aksatmayin.Simdi tıp o kadar gelistiki tedaviyle birçok hasta daha iyi hale geliyor.İnanki yalnız değilsin sorunu olmayan kimse yok.Herkesin kendine göre bir sıkıntısı var.Yeterki onu çözebilmek için mücadele edelim herşeyin üstesinden gelinir.

Kimsesizlik çok zor sizi anlayabiliyorum. Benim de babam ben üniversitede okurken böyle hastalanmıştı. Onu okuduğum şehre getirip öğrenci evime yerleştirmiştim. Babam yatağımda yattı, ben de yere yer yatağı yapıp yerde yattım. Ona kahvaltısını yedirip, meyvesini, suyunu, telefonunu, wc için ördeğini vs yanına koyup okula gidiyordum. Ders aralarında boşluk olduğunda gidiyordum bakmaya. Kapıcıyı da tembihlemiştim. Bir şey olursa ilgilenebilir misin diye. Zor ama ben böyle çözdüm. Babam da zaten okulumdan kalmamı istemedi. Olmadı bir dönem okulu dondurmak size çok şey kaybettirmez. Çok geçmiş olsun Allah şifa versin.

Okulum uzakta maalesef üstümden gerginliği atamıyorum çünkü hiç yalnız kalamadım kendimi dinleyemedim. Üstümde çok kötü gerginlik var. Annem bile cidden iyi değilim diyor pişman oldum ameliyat yaptırdığımıza. Kemoterapi görseydi de çok kötü etkilenecekti ne yapsak bilmiyorum. Annem ayağa kalkıp 2 adım atınca direkt nefesi daralıyor hiç yapamaz galiba asla iyileşme göstermedi artık cidden moralim bozuluyor
Ah kıyamam canımın içi. Zaman ver annene de kuzum. Kadıncağız da kolay şeyler atlatmıyor belli ki… sen de okula gitsen de kafanı toplayıp derslere veremezsin gibi. 1 dönem kalmış zaten. Ben olsam ben de dondururdum sanırım…. Ama bu aralıkta senin de psikolojik destek alman sart. Yoğun stres altındasın

Canim seni de anliyorum. Yükün agir. Bende ayni yollardan gectim. O yüzden sana tavsiyem kontrolünde olanlara odaklan ve gerisini bosver. Okulunu simdi dondurman sana büyük bir kayip gibi geliyor, ama inan ki onu da yüklenmeyi calisip dersten kalsan (derse odaklanamayacaksin bu sürecte) daha da üzülürsün ve psikolojik olarak strese gireceksin. Ben babam vefat ettiginde ilk sene evde kalip ailemin isleri ile ilgilenecektim ve calisip para kazanmak istiyordum. Annem ikna olmadi ve sözde baska sehirde okula basladim. Ne mi oldu? Aramalar geldi annem hastanelik olmus hop kalktim o sehire gittim. Her hafta sonu eve giderdim. Aklim hep ordaydi. Derse odaklanamadim. Cok dersten kaldim. Kendimi cok kötü hissettim. Bu böyle uzar gider. Yasadigini inan cok iyi anliyorum..ama sakın isyan edip kendini yok etme. Ben o hataya düstüm. Bir dönem sadece annene odaklanmam senin gelecegindeki okul nasarin icin önemli, su anda ne kadar da öyle görünmese. Sende 19 yasimdaki beni görüyorum. Burdan kocaman sariliyorum sana❤️

Canim seni de anliyorum. Yükün agir. Bende ayni yollardan gectim. O yüzden sana tavsiyem kontrolünde olanlara odaklan ve gerisini bosver. Okulunu simdi dondurman sana büyük bir kayip gibi geliyor, ama inan ki onu da yüklenmeyi calisip dersten kalsan (derse odaklanamayacaksin bu sürecte) daha da üzülürsün ve psikolojik olarak strese gireceksin. Ben babam vefat ettiginde ilk sene evde kalip ailemin isleri ile ilgilenecektim ve calisip para kazanmak istiyordum. Annem ikna olmadi ve sözde baska sehirde okula basladim. Ne mi oldu? Aramalar geldi annem hastanelik olmus hop kalktim o sehire gittim. Her hafta sonu eve giderdim. Aklim hep ordaydi. Derse odaklanamadim. Cok dersten kaldim. Kendimi cok kötü hissettim. Bu böyle uzar gider. Yasadigini inan cok iyi anliyorum..ama sakın isyan edip kendini yok etme. Ben o hataya düstüm. Bir dönem sadece annene odaklanmam senin gelecegindeki okul nasarin icin önemli, su anda ne kadar da öyle görünmese. Sende 19 yasimdaki beni görüyorum. Burdan kocaman sariliyorum sana❤️
Okul olsaydı zaten cidden odaklanamazdım bunu çok iyi biliyorum. Bir taraftan sınav stresi bir yerden staj derken daha kötü olacaktım birde düşünmem gereken bir annem varken. He dediğimde gidebileceğim bir mesafe keşke olsa şu an annemin sadece iyileşmesini istiyorum başka bir şey de cidden gözüm yok içtn içe üzülüğ strese giriyorum tek nedeni annemin iyi olmaması. Birazcık iyiyim dese normal hayata dönse dünyalar benim olacak.

Okul olsaydı zaten cidden odaklanamazdım bunu çok iyi biliyorum. Bir taraftan sınav stresi bir yerden staj derken daha kötü olacaktım birde düşünmem gereken bir annem varken. He dediğimde gidebileceğim bir mesafe keşke olsa şu an annemin sadece iyileşmesini istiyorum başka bir şey de cidden gözüm yok içtn içe üzülüğ strese giriyorum tek nedeni annemin iyi olmaması. Birazcık iyiyim dese normal hayata dönse dünyalar benim olacak.

Yaş aldikca böyle seyler maalesef zaman aliyor. Sabirli olmak lazim. Allah annene acil sifalar versin. Benim annemin de su anda bir kac rahatsizligi birden var. Tedavi görüyor. Hastaya oldugu kadar, yaninda olanlar icin de oldukca yorucu ve yipratici bir sürec🥲

Böyle olmamalıydı
Çok geçmiş olsun, annenize şifa diliyorum 🙏size de Allah yardım etsin🙏
Kendinizi şu an bir çıkmazda hissediyorsunuz, yalnızlık duygusu, annenizin hastalığı, iyileşmesini isterken gözünüzün önünde kötü olması, sizin okulunuz, gençsiniz kendi hayatınıza odaklanmak istemeniz derken her şeyin üst üste gelmesi psikolojinizi etkilemiş.
Allah size sağlıklı uzun ömürler versin 🙏 Yaşadıkça göreceksiniz ki hayat hep tekdüze veya sadece güzel anlar ya da kötü anlarla dolu değil, inişli çıkışlı, bazen zorlayıcı yorucu ama aynı zamanda yüzümüzü güldüren gelişmelerinde yaşandığı bir yolculuk.
Evet, belki böyle olmamalıydı lakin oldu, öncelikle psikolojinizi düzeltmeye çalışmalısınız, ki hemşirelik okuyormuşsunuz sanırım, devlet hastanelerindeki ücretsiz psikolojik destek imkanlarına erişiminiz daha kolay olabilir, sonrasında neler yapabilirsiniz?
Hala öğrenci olduğunuz için kendinize ait bir geliriniz yoktur, annenizin mali durumu hakkında bilgim yok ama yeterli gelire sahip değilse, geçirdiği ağır ameliyatla alakalı rapor çıkarıp akmasa da damlar, evde bakım maaşına başvurabilirsiniz, annenizin yaşadığı şehrin belediyesine başvurup evde bakım hizmetlerinden yararlanmasına yardımcı olabilirsiniz, en azından bu sayede belli aralıklarla o da psikolojik destek alır, ev temizliği, kişisel bakım hizmetlerinden yararlanır, ikinize de hem destek hem moral olur.

Annenin hastalığı konusunda acele ediyorsun. Ameliyat olali çok olmadı. Yavaş yavaş toparlayacak. Süreç uzun ve zorlu yaşın küçük desteğin yok sıkıntını anlıyorum ama senin de annenin de güce motivasyona ihtiyacı var. Bir devlet hastanesinde psikologdan kendine randevu al istersen belki biraz rahatlarsın. Hep söyle düşün bu bir Süreç ve geçecek. Hiç arkadaşın yok mu annenin dinlendiği vakitte çık bir kahve iç muhabbet et kafani dağıt. Bu kadar olumsuz dusunmeyle kendini iyice zorlarsin

Back