- 6 Nisan 2009
- 6.169
- 813
-
- Konu Sahibi Birkadinvebiranne
8-4 calisanlarin yemek saati dusuluyor soyleki 7.5×6=45 saat odeme yapiyor is gunu olarak cay molalarini bizde kesmiyoruz. Kanunen haftalik 45 saatlik calisilabilir bundan sonrasi mesaidirtabiki yemek saati düşülmez. 8-5 çalışanlar 8 saat üzerinden maaş alır, ama yemek molalarını kullanırlar yani. yemek molası çalışanın hakkıdır, kesilmesini ilk kez duydum, bizde artı 15 er dakikadan çay molaları var 2 kez. hiç kesmiyoruz yani
9 saar yapiyor ama 8 userinden hesaplaniyorsa dusulmus mu oluyor ki :stabiki yemek saati düşülmez. 8-5 çalışanlar 8 saat üzerinden maaş alır, ama yemek molalarını kullanırlar yani. yemek molası çalışanın hakkıdır, kesilmesini ilk kez duydum, bizde artı 15 er dakikadan çay molaları var 2 kez. hiç kesmiyoruz yani
:)valla benimde kafamı karıştırdınız kızlar bildiğimden şaştım :) kesilmez yemek molaları ama 170 i arayıp danışın emin olmak için
Iste 7.5×30=225 toplamda mesaileri bulmam icin hafta sonunu dusmem lazim. 7.5 saat olarak hesaplaniyor kanunen yemek molasi dusuluyor bana neden kesemezsin dediklerini cozemiyorum.hafta içi hafta sonu diye ayırmana gerek yok. aylık ücreti 30 günlüktür. günlük 8 saat çalışıyorsa mola dahil c.tesi normal gün kabul edilir. hafta tatilinde çalışırsa mola hariç net çalışma saati için 1,5 kat mesai farkı hesaplanır.
anlatabildim umarım. mola düşümü fazla mesai hesabın da dikkate alınır. mola süresi mesai saatine dahil edilmez.
Neden? Siz ornegin gunde 10 saat calisip 10x30= 300 saatlik ucretmi aliyorsunuz. Tabikide kesilir. Hafta sonunu oder is verençalışma saati ne olursa olsun yemek saati düşülmez.personeliniz bu konuda haklı.
yemek saati düşülmez.molalarda düşülmez.Sirketimizde guvenlikcimizin puantajini hesaplama seklim yanlis mi?
2 guvenlikcimiz var sadece aksamlari duruyorlar.
Birinin Aylik toplam calismasi 269 saat bu saatten 22 saat yemek molasi kesiyorum (geldigi gun kadar) 269-22=247 saat kaldi bundanda 180 saat hafta icini dusuyorum kalan 67 saati mesai olarak oduyorum,
tabi diger hafta sonu ve resmi tatilleride ayrica oduyorum ornegin mayis ayi icin 180 saat hafta ici 37.5 hafta sonu, 15 saatte resmi tatil odedim.
personelimiz yemek saatini dusmemem gerektigini soyluyor kafam corba kac gundur hak gecsin istemiyorum.
Yardimlariniz icin tesekkurler.