• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Perşembe günü nişanım var bu kadar kavga normal mi ?

Bu alışveriş isinde hiç kimseyi katistirmadim..tavsiyem sizde kalabalık gitmeyin nekadar fikir okadar kafa karışıklığı ve gerginlik demek.bi kere k.v bana bişey almak için dışarı çıkardı beğendim başka yerede bakalım yawrum belki daha çok begendigin bişey çıkar demişti...bende ben ugrasamam öyle gez gez alır çıkarım die atar yapmistim ne gerek vardı aslında...yersiz gerginlikler bunlar. Düğüne 10 gün kala istemiyorum yürü git bile demiştim bide babama söyledim istemiyorum die...pehh peh pehhhh...ne boş kavgalar yapmisiz şimdi düşününce gülüyorum kendi kendime
ama ne olursa olsun asla başkasının yaninda bağırmadı bana.bu büyük saygısızlık hiç bi şekilde gerginlikle bağdaştırılamaz

çok haklısın çok teşekkür ederim sen de paylaştığın için

Biz de annelerle gittik hatta hepsinin fikrini sordum görümcem de dahil. Ne kavga çıktı ne ses yükseldi gülüşe gülüşe gittik geldik. Elbette gerginlikler olabilir fakat ne münasebet herkesin içinde size bağırıyor.. Bu konuyu halletmelisiniz konuşun yerini haddini bilsin..

en korktuğum şey eşim olacak insanın başkalarının yanında bağırması o_O:KK43:

en korktuğum şey eşim olacak insanın başkalarının yanında bağırması o_O:KK43:
İşte o yüzden konuşmalısınız. O an değil de daha sonra aranızdaki sorunu halledersiniz. Nişanlımla konuşmuştuk biz ailelerin yada başkalarının yanında asla tartışmayalım yüzümüz düşmesin diye. Nişanlım sonradan şuna şuna kızdım demese inanın ben o an anlamam öyle saklar başkalarının yanında. Madem o dikkat etmiyor siz uyarın..

İşte o yüzden konuşmalısınız. O an değil de daha sonra aranızdaki sorunu halledersiniz. Nişanlımla konuşmuştuk biz ailelerin yada başkalarının yanında asla tartışmayalım yüzümüz düşmesin diye. Nişanlım sonradan şuna şuna kızdım demese inanın ben o an anlamam öyle saklar başkalarının yanında. Madem o dikkat etmiyor siz uyarın..

çok güzel helal olsun nişanlınıza ben dedim bir şeye kızdıysan çek bir köşeye uyar ya da başka zaman söyle başkalarının yanında bağırma diye ben çok sinirli bir insanım damarıma basma sinirlenince ne söylediğimi bilmiyorum kontrol edemiyorum diyor

fazla sahiplenmiş. sanki sen onun eşyası gibi olmuşsun. kendine saygı duyulmasını öğret. bunu inatlaşarak veya kavgayla değil sakin bir uslüp takınarak yap. yani inatlaşma olursa çok kavgalar olur. eğer bir şey yaptırmak istiyorsan yumuşak bir dil kullanmalısın. daha bunun kınası düğünü var ve hazır ol bu kavgalar burada da olacak. altın kavgası, pasta kavgası, düğünde oynama kavgası, gerdek sabahı kavgası, senin alien benim ailem kavgası vs.... çok kavga sebebi olacak. bunları öngörerek tavır takın. yani kavga sebebi ortaya çıkmadan durum controlü yap. bunun için sakin ve sabırlı ol. kavgada hemen parlama. inatlaşma. ben bunu istiyordum, benim için önemliydi gibi kelimeleri sakince söyle. gelin sen olacaksın. o yüzden bunun anlamını ona kanıksat. fazla yüz göz olma kimseyle.

Biz nişanımıza küs gitmiştik saçma sapan nedenlerle nişan sırasında barıştık :KK70:
Ama bu bağırma olayı çok sıkıntılı bir durum bizim de toplum içinde saçmaladığımız zamanlar oluyor daha doğrusu eşimin düzgünce söylesem de benimki anlamadı ne yazık ki :KK34:

çok güzel helal olsun nişanlınıza ben dedim bir şeye kızdıysan çek bir köşeye uyar ya da başka zaman söyle başkalarının yanında bağırma diye ben çok sinirli bir insanım damarıma basma sinirlenince ne söylediğimi bilmiyorum kontrol edemiyorum diyor
Sinir bizde de bol miktarda mevcut ama yine de bu duruma dikkat etmeye engel değil.. Siz ailesinin yanında bağırsanız ona ne der tepki verir mi ?

Perşembe günü nişanımız var ama her gün kavga etmeye başladık bu normal mi ben anlamıyorum en ufak şeye kavga eder olduk nişanlıma seninle evlenmek istemiyorum dedim önce kendin bilirsin dese de bırakmıyor benimsin katlanacaksın bana kaldın diyor ben onu çok seviyorum zaten onunla evlenmek hayalim ama mantığımla hareket edince istemiyorum evlendikten sonra da bu kavgalar devam eder gibi geliyor korkuyorum her istediğimi alıyor tamam ama pazar günü kuyumcuda kavga ettik sesini yükseltti bana anneler yüzüğüme karıştılar ben kalın istiyordum onlar ince herkes bir şey söylüyor dedim diye kuyumcu da bağırdı bana rezil etti beni yüzüğümü orda bırakarak ağlayarak çıktım kuyumcudan kardeşim peşimden geldi gitme bırak napıyorsa yapsın dedi sonra geldi peşimden gel dedi bir şey yokmuş gibi sıkı sıkı elimden tutup aşkım balım bana bak demeye başladı napıcam ben ya

OHOOOO SEN BİR DE NİŞANDAN SONRAKİ KAVGALARI GÖR :) BU NE Kİ?STRESTEN HEPSİ EMİN OL

fazla sahiplenmiş. sanki sen onun eşyası gibi olmuşsun. kendine saygı duyulmasını öğret. bunu inatlaşarak veya kavgayla değil sakin bir uslüp takınarak yap. yani inatlaşma olursa çok kavgalar olur. eğer bir şey yaptırmak istiyorsan yumuşak bir dil kullanmalısın. daha bunun kınası düğünü var ve hazır ol bu kavgalar burada da olacak. altın kavgası, pasta kavgası, düğünde oynama kavgası, gerdek sabahı kavgası, senin alien benim ailem kavgası vs.... çok kavga sebebi olacak. bunları öngörerek tavır takın. yani kavga sebebi ortaya çıkmadan durum controlü yap. bunun için sakin ve sabırlı ol. kavgada hemen parlama. inatlaşma. ben bunu istiyordum, benim için önemliydi gibi kelimeleri sakince söyle. gelin sen olacaksın. o yüzden bunun anlamını ona kanıksat. fazla yüz göz olma kimseyle.

çok güzel söylemişsin işte ben de inatlaşma var çok sinirliyim birden parlıyorum huyuma gitsen istediğin her şeyi yaptıracaksın diyor ama ben sabırsızım bir şey yanlışsa pat diye söylemem lazım off napıcam böyle bilmiyorum

Biz nişanımıza küs gitmiştik saçma sapan nedenlerle nişan sırasında barıştık :KK70:
Ama bu bağırma olayı çok sıkıntılı bir durum bizim de toplum içinde saçmaladığımız zamanlar oluyor daha doğrusu eşimin düzgünce söylesem de benimki anlamadı ne yazık ki :KK34:

Napmak gerek bilmiyorum bunu nasıl aşabiliriz yok mu bir çözüm ?

Napmak gerek bilmiyorum bunu nasıl aşabiliriz yok mu bir çözüm ?

Ona net ve açık duygularınızı anlatın. Size bu haksızlığı bir daha yaparsa ona olan saygınızda azalma olacağını ve zamanla aynısını yapabilir biri olabileceğinizi anlatın.
Yalnızken bağırmak çok kırıcı birileri varken on kez kırıcı. Üstelik sizin annenizde ordaymış , ona saygı duymalıydı.
Evlendirmek üzere olduğu kızını kimlere emanet ediyor diye kara kara düşündürtmesin kadına. Ve kendi annesinin yanında size ne kadar kıymet verirse yarın onlarda o kadar kıymet verecek.

• Beğen
Reactions: anu
Ona net ve açık duygularınızı anlatın. Size bu haksızlığı bir daha yaparsa ona olan saygınızda azalma olacağını ve zamanla aynısını yapabilir biri olabileceğinizi anlatın.
Yalnızken bağırmak çok kırıcı birileri varken on kez kırıcı. Üstelik sizin annenizde ordaymış , ona saygı duymalıydı.
Evlendirmek üzere olduğu kızını kimlere emanet ediyor diye kara kara düşündürtmesin kadına. Ve kendi annesinin yanında size ne kadar kıymet verirse yarın onlarda o kadar kıymet verecek.

çok haklısın annem bağırmadı ki kızım diyor onların içinde benden özür dile dedim o da diledi onun annesi de özür dilenecek bir şey yok dedi ben mi abarttım bilmiyorum ama benim annem çok saftır aramız bozulmasın diye bir şey demez onun annesi de oğlu özür dilemesin diye dedi galiba

Bu arada tepkilerinizi fevri vermeyin. Ağlayarak oradan çıkmak yerine, dimdik durarak, " bağırdığın zaman ne seni duyarım ne de bana söylediklerine saygı duyup düşünürüm. " deyip elinizdeki yüzüğü beğenmediğinizi tekrar dile getirseydiniz emin olun daha iyi olurdu.

Ayrıca " kalın yüzük" istiyorum yerine " istediğim model bu değil " denek daha iyidir ger zaman. En azından " evet diyene kadar aratırsınız hemde açıklama yapıp durmazsınız.

Tartışmalar çook olacak. Siz ne kadar emin ve dikkatli olursanız evliliğe o kadar faydası olur.
Böyle küslükle, ağlamakla olmaz.

Öyle bir gün gelir ki hiç ağlamadığınız ya da küsmediğiniz ya da bağırmadığınız için bunlardan birini yaptığınızda çok kıymetli olacak.

Bu arada tepkilerinizi fevri vermeyin. Ağlayarak oradan çıkmak yerine, dimdik durarak, " bağırdığın zaman ne seni duyarım ne de bana söylediklerine saygı duyup düşünürüm. " deyip elinizdeki yüzüğü beğenmediğinizi tekrar dile getirseydiniz emin olun daha iyi olurdu.

Ayrıca " kalın yüzük" istiyorum yerine " istediğim model bu değil " denek daha iyidir ger zaman. En azından " evet diyene kadar aratırsınız hemde açıklama yapıp durmazsınız.

Tartışmalar çook olacak. Siz ne kadar emin ve dikkatli olursanız evliliğe o kadar faydası olur.
Böyle küslükle, ağlamakla olmaz.

Öyle bir gün gelir ki hiç ağlamadığınız ya da küsmediğiniz ya da bağırmadığınız için bunlardan birini yaptığınızda çok kıymetli olacak.

tavsiyeler için çok teşekkürler

çok haklısın annem bağırmadı ki kızım diyor onların içinde benden özür dile dedim o da diledi onun annesi de özür dilenecek bir şey yok dedi ben mi abarttım bilmiyorum ama benim annem çok saftır aramız bozulmasın diye bir şey demez onun annesi de oğlu özür dilemesin diye dedi galiba

Annenizin yaptığı saflık değil doğru olandır.. O da kendince oğlunu korumuş , haklı.
Bu arada bağırmak başka birşey, sesini yükseltmek çok başka.
Eğer sesini yükseltmişse bu kadar yüklenmeyin.
Herkes insan.
Yanlarında özür dilemeyi kabul etmeside size verdiği kıymeti gösterir

Annenizin yaptığı saflık değil doğru olandır.. O da kendince oğlunu korumuş , haklı.
Bu arada bağırmak başka birşey, sesini yükseltmek çok başka.
Eğer sesini yükseltmişse bu kadar yüklenmeyin.
Herkes insan.
Yanlarında özür dilemeyi kabul etmeside size verdiği kıymeti gösterir

öyle çok bağırmadı tabi ama o insanlara rezil oldum sonuçta bilmiyorum bağırmadım sesimi yükselttim sana hayatımda bir kere bağırdım onu da biliyorsun dedi doğru dediği gibi öyle bağırmadı da babam bize sürekli bağırdığı için böyle şeylerden korkuyorum her şey bağırmak gibi geliyor.

normal....
düğüne yakın da çıkıcak bu kavgalar...
ben kaç deffa ayrıldım kendi çapımda o kavgalar içerisinde.hepsindede özür diledi. evlendik bütün huzursuzluk bitti

Back
X