• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Periventriküler lökomalazi / Cerebral Palsi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Anka

Nirvana
Pro Üye
25 Ekim 2008
52.628
114.819
1.223
2 temmuz 2009 da 31 haftalı bebek dünyaya getirdim... şu an 11 aylık oldu ama hala dönemiyor, elleri hala yumruk, sürekli kasılmaları var, ayaklarının üzerine hiç basamıyor, yemek yiyemiyor sadece mama ile besleniyor ama en önemlisi göremiyor.....
dün PERİVENTRİKÜLER LÖKOMALAZİ teşhisi kondu acaba aranızda bu hastalığı bilen var mı? tadavi süreci nasıl gelişti... şu an nasıl düzelme imkanı var mı acaba bana bilgi verebilir misiniz..dr um fizik tedavi göreceğini bu hastalığın herhangi bir tedavisi olmadığını söyledi... ama kesin bişey söyleyemeceğini belki iyileşir belki iyileşmez dedi... :43: :43:6 yaşına kadar takip edilecekmiş....
bilen varsa lütfen anlatabilir mi :43:

Son düzenleyen: Moderatör:
hiç kimse bilmiyo sanırım... aslında bu güzel bişey rabbim kimseye göstermesin kimseye bildirmesin inşallah.. ama 18 kişi bakmış en azından bi geçmiş olsun yazsaydı... bu bile insana moral olurdu...senağlama

haklısın canım geçmiş olsun rabbim en kısa zamanda sifasını versin kimseyide evladıyla sınamasın

çok geçmiş olsun inşallah allahın izniyle hemen iyileşir mutlaka dua ediceğim hiç duymadığım bir hastalık çok dua et allahtan başka kims bize yardım edemez ondan iste eminim şifasını verecek bebğini çok öptüm ..

arkadaşım belki erken doğduğu içindir yani belki biraz daha büyürse düzelecek baya erken doğmuş doktora sordunmu.

teşekkkür ederim... evet canım erken doğmasından kaynaklanıyormuş... küçük bi beyin kanaması geçirmiş bu da beyinden omur iliğe gelen emirleri engelliyomuş... bir de ankaraya götüreceğiz bakalım iyi bi dr araştırıyoruz... herşey Allahtan inşallah bize de derman verecektir rabbim....

canımçok geçmişolsun..ailenizde böyle bir durum yaşayan birivarmi böyle şeyler genetikte olabiliyor..
allah sabrını vedayanma gücünü verir..
senherzaman sabrinigöster...allah nelere kadirdir..
tekarar geçmişolsun canim

çok sağol canım... yok canım akrabalarımızdan birinde...

teşekkür ederim aslıcım...
bir de ben çocuk nöroloğu arıyorum bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz varsa yazar mısınız...

yk canım konyada sadece tıpta var biz de oraya götürdük de ben türkiyenin neresinde olursa olsun iyi bir dr bakıyorum... ankara istanbul izmir hiç farketmez... yeterki işinin ehliolsun..

geçmiş olsun çok üzüldüm gerçekden
senin daha da üzüldüğünü bilyorum çünkü en çok senin için yanar evlanını o halde gördünmü...
ben bu hastalık hakkıkdan hiç bir bilgim yok ama en azından başka bir doktora götüreceğini söylemişsin umarım o doktor bir nebze bile olsa yüreğine su serper...
allahım sana dayanma gücü versin
inan ne söylüyeceğimi bile bilmiyorum
güzel yavrum benim...
annesi benim için onun doya doya kokla

teşekkür ederim canım... Allah razı olsun... evet içim acıyo ama derdi veren Allah dermanını da verecektir diye de kendimi teselli etmeye çalışıyorum...

teşekkkür ederim... evet canım erken doğmasından kaynaklanıyormuş... küçük bi beyin kanaması geçirmiş bu da beyinden omur iliğe gelen emirleri engelliyomuş... bir de ankaraya götüreceğiz bakalım iyi bi dr araştırıyoruz... herşey Allahtan inşallah bize de derman verecektir rabbim....

istanbula gelebilirseniz eğer meral özmen var çapada prof.
internette telefonları var.
tez zamanda şifa bulur yavrunuz inşallah...

benim oğlumda 10 aylık.dediklerini geç yaptı.

görmesinde azlık var.(neyseki görmesi ilerlemeye başladı)

dönmeye yedi aylıkken başlamıştı ama hastalanınca bıraktı ve öğrendikleri bi anda geriledi.(neyseki şimdi dönüyor.

yemesi içmesi iyi neyseki...insanı gerçekten üzüyor.

ayaklarının üstüne daha yeni yeni basmaya başladı.(yaşıtları çoktan yürümeye başladı)

halen desteksiz tam olarak oturamıyor(yeni yeni oturmaya başladı.bir dakkayı bile bulmuyor.)

yani demem o ki öyle ya da böyle zaman ilerledikçe düzeliyor.moralini bozma sakın.bolca dua et.

çok geçmiş olsun diyorum ve ALLAH'TAN acil şifalar diliyorum.

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim arkadaşlar...
selva canım bir kaç arkadaşta aynı ismi söyledi bakalım telefonla ulaşmaya çalışıyorum...
nihalemre teşekkürler canım ama geç yapması değil önemli olan neden yapamaması bu beynindeki sorun yüzünden yapamıyomuş ve spasite tehlikesi var... düzelen çocuk da var malesef spasite olan çocuk da var... Allah büyük dualarımızla ve fizik tedaviyle iyileşecek inşallah...

ama ben umutluyum çünkü sürekli dönmek için çabalıyo benim kızım... inşallah başaracak yavrum diğer çocuklar gibi olacak...

ÇOK ÇOK geçmiş olsun canım.allah yardımcınız olsun.ege üniversitesi ve dokuz eylül ünv.hastanesi. her konuda çok iyidir.umarım sağlığına kavuşur miniğin...

Back