• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Perinatolojiye gitmek şart mı?

Kediliyimben

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2024
79
17
3
Merhaba hanımlar, 19 haftalık hamileyim, Erzincan'dayım ve burada perinatoloji bölümü yokmuş. Zaten 1 devlet 1 özel var. En yakın Erzurum'da varmış. Yolda kaza olur diye kor çünkü daha önceden şehirlerarası yolda travmam var.
Fetal dna yaptırdık temiz çıktı. Kızım olucak inşallah. Eşim arabayla diye tutturdu,ben ise olursa otobüsle gidel diyorum. Korkuyorum yani gitmekten. Yoksa Dr dan korktuğumdan değil. Perinatoloji tam olarak ne yapıyor bilmiyorum. Bilgilendirip,fikir verebilir misiniz?

bebeğin bütün organlarına damarlarına parmaklarına yüz hattına kısaca a dan z ye her şeyine gelişmesinden sorun var mı tarzında bakılıyor 23 haftalık oluncaya kadar süreniz oluyor devlet hastanesinde perinatoloji bölümü yok mu küçük hastane sanırım

Bütün iç organları 40 dakika boyunca inceleniyor. Bizim doktorumuz bebeğimizin iki böbreğinde de hafif büyüme tespit etti. Doğar doğmaz sünnet ettirin dedi önceden öğrenmiş olduk yani. Bebeği besleyen arterlere dahi bakılıyor ve bunlarda sorun varsa önlem alınıyor. Fetal dna daha çok genetik hastalıklarını saptıyor. Yani kesin gidin ya da gitmeyin diyemem tabii ama gitseniz iyi olur içiniz rahat eder.

Bebeğin tek tek parmaklarına kadar bakılıyor iç organları inceleniyor bence önemli bir test . Hamileyken öğrenmiş oluyorsunuz Allah korusun bi sıkıntı varsa doğumda doktorunuz bunu bilmiş oluyor ya da doğum sonrasında bebeğe ona göre bakılıyor özel ihtimam gerektiren bir şey varsa falan. Ben bebeğimin böbreğinde genişleme olduğunu bu şekilde öğrenmiştim. Yaptırın derim

Merhaba hanımlar, 19 haftalık hamileyim, Erzincan'dayım ve burada perinatoloji bölümü yokmuş. Zaten 1 devlet 1 özel var. En yakın Erzurum'da varmış. Yolda kaza olur diye kor çünkü daha önceden şehirlerarası yolda travmam var.
Fetal dna yaptırdık temiz çıktı. Kızım olucak inşallah. Eşim arabayla diye tutturdu,ben ise olursa otobüsle gidel diyorum. Korkuyorum yani gitmekten. Yoksa Dr dan korktuğumdan değil. Perinatoloji tam olarak ne yapıyor bilmiyorum. Bilgilendirip,fikir verebilir misiniz?
Riskli gebelikleri en ince ayrıntısına kadar takip edip önlemini alıyor başka bir sorununuz yoksa gitmeyin bence

bebeğin bütün organlarına damarlarına parmaklarına yüz hattına kısaca a dan z ye her şeyine gelişmesinden sorun var mı tarzında bakılıyor 23 haftalık oluncaya kadar süreniz oluyor devlet hastanesinde perinatoloji bölümü yok mu küçük hastane sanırım
Eğitim araştırma ama maalesef dr az. Çoğunlukla asistanlar bakıyor. Teşekkür ederim bilgilendir için 🤍

Bebeğin tek tek parmaklarına kadar bakılıyor iç organları inceleniyor bence önemli bir test . Hamileyken öğrenmiş oluyorsunuz Allah korusun bi sıkıntı varsa doğumda doktorunuz bunu bilmiş oluyor ya da doğum sonrasında bebeğe ona göre bakılıyor özel ihtimam gerektiren bir şey varsa falan. Ben bebeğimin böbreğinde genişleme olduğunu bu şekilde öğrenmiştim. Yaptırın derim
Teşekkür ederim, haklısınız

Riskli gebelikleri en ince ayrıntısına kadar takip edip önlemini alıyor başka bir sorununuz yoksa gitmeyin bence
Benim kalbimde sorun var. Acaba bebeğime de geçmiş midir diye korkuyordum. Ayrıntılı inceleniyormuş ya. İnsanın içi rahat eder hiç değilse.. Rahatsızlık varsa da herhangi bir organında doğunca bir çaresine bakarız geç olmadan. İlimde olsaydı kesin giderdim de. Bakıcam artık

Bebeğin bütünorgan kemik yapısının detaylı bakıldığı bir bölüm

Detaylıya mutlaka girin
24 haftalık hamileyim şuana kadar hiçbir sorunum yoktu cuma günü detaylıda açılmam olduğunu öğrendim.
Kaç gündür yerimden oynamadan yatıyorum.. bundan sonraki sürecimi perinatoglar takip edecek.
Riskli gebelik grubu oldum.
Insallah bir sey cikmaz sizin ama tedbirinizi alın
Eğer ben gitmeseydim tedbir alamayacak ve açılmam ilerleyecekti erken doğum yapmak zorunda kalacaktım.. ki hala bile riskim var

Fetal dna temiz çıkmış neden tekrar gitmek istiyorsunuz

Fetal DNA ile aynı şey değil çünkü
Biri genetik hastalıklara bakıyor diğeri tüm organlara anneye keseye her şeye
Örneğin bebeğin kalpte sorun varsa doğuma ona göre giriliyor
Annede sıkıntı varsa ona göre tedbir alınıyor
Detaylı ultrasyon çok çok önemli sonra keşke dememek için anne adaylarının girmesi lazım

Fetal DNA ile aynı şey değil çünkü
Biri genetik hastalıklara bakıyor diğeri tüm organlara anneye keseye her şeye
Örneğin bebeğin kalpte sorun varsa doğuma ona göre giriliyor
Annede sıkıntı varsa ona göre tedbir alınıyor
Detaylı ultrasyon çok çok önemli sonra keşke dememek için anne adaylarının girmesi lazım
Biliyorum ben de sürekli takip edildim perinatolog tarafından ama sorunluydu o yüzden gittim arkadaşın da yoksa boşuna gitmesin dedim

Detaylıya mutlaka girin
24 haftalık hamileyim şuana kadar hiçbir sorunum yoktu cuma günü detaylıda açılmam olduğunu öğrendim.
Kaç gündür yerimden oynamadan yatıyorum.. bundan sonraki sürecimi perinatoglar takip edecek.
Riskli gebelik grubu oldum.
Insallah bir sey cikmaz sizin ama tedbirinizi alın
Eğer ben gitmeseydim tedbir alamayacak ve açılmam ilerleyecekti erken doğum yapmak zorunda kalacaktım.. ki hala bile riskim var
Çok geçmiş olsun, haklısınız ne olur ne olmaz gitmeliyim. Bir de ilk bebeğim ve tüp bebek. Rahim ağzı uzunluğu normal demişti dr ama bilinmez tabi. Teşekkür ederim 🍀

Benim kalbimde sorun var. Acaba bebeğime de geçmiş midir diye korkuyordum. Ayrıntılı inceleniyormuş ya. İnsanın içi rahat eder hiç değilse.. Rahatsızlık varsa da herhangi bir organında doğunca bir çaresine bakarız geç olmadan. İlimde olsaydı kesin giderdim de. Bakıcam artık
O zaman gitmelisin benim de kalpte sorun vardı bebeğin kalpte vsd çıkmıştı onunla alakalı mı bilmiyorum tabi de ama zamanla duzelmisti sen yine de git bi baktir stresli geçmesin hamileliğin

Bence aklinizda soru isareti kalmamasi adina gidin. Ben 21.haftadamda gitmistim yine sizin gibi kucuk bir sehirden erzuruma gittim prof dr metin ingec e. Rahme giden damarlarimda direnc varmis o nedenle hemen coraspin baslatmisti bana ve nasil beslenmem gerektigini anlatmisti. Su an 32.haftamdayim cok sukur bebegim haftasiyla uyumlu gidiyor 🙏

Detaylı organ taraması yapılıyor tek tek tüm organlara bakılıyor. Olası bir sıkıntı varsa tespit ediliyor. Eğer sıkıntı varsa bazı durumlarda doğum sonrası ameliyat felan planlanıyor ona göre ya da doğum şeklinde değişiklik olabiliyor gibi gibi önemli yani. Bence ihlal etmeyin ama siz bilirsiniz.fetal dna testinden farklı

Hem tüp bebek hem kronik hastalığı olan anne adayısınız ve buraya mı soruyorsunuz gideyim mi diye.. pes gerçekten. Ne bebeğinizi ne kendinizi riske atmayın. Kontrollerinizi olun gerisi nasip işi

Back