- 19 Temmuz 2015
- 1.779
- 3.825
-
- Konu Sahibi itsmylife_
12. Haftada yapilacak sanırım zaten ben de ona randevu almak için gitmek istiyorum. Peki kadın doğuma gidip detaylı ultrason ve tarama yaptırmak istedigimizi söyleyince hemen yönlendiriyor mu yoksa gerek görmeme ve yönlendirmeme gibi bir seçeneği de var mı?devlet hastanesi icin normal kadın doguma gideceksin o seni detaylı usg icin randevuya yönlendiriyor ve ultrason bölümünde yapılıyor. perinatoloji riskli gebeliklere bakar. eğer kadın doğum doktorun uygun görürse oraya da yönlendirme açar ve randevu alabilirsin. direkt kadın doğuma al yani randevunu detaylı ultrason ve tarama yaptırıcam de doktorun taramanı hemen ister detaylı icin de gün verirler daha erken çünkü
gerek görmeme diye bir şey yok zorunlu olan şeyler bunlar zaten sen kendin istemezsen yaptırmazsın ancak doktorun gerekli görmeme gibi durumu yok. ayrıntılo usg icinde 12.hafta erken. ekstra bi problemin yoksa 18.haftadan sonra yapılıyor zaten randevuyu da ona göre verirler.12. Haftada yapilacak sanırım zaten ben de ona randevu almak için gitmek istiyorum. Peki kadın doğuma gidip detaylı ultrason ve tarama yaptırmak istedigimizi söyleyince hemen yönlendiriyor mu yoksa gerek görmeme ve yönlendirmeme gibi bir seçeneği de var mı?
Canı normal kadin doğuma randevu al. Takibe gir. Zaten şu hafta da tekrar gel derler. 12.hafta da gidince de ikili tarama yaparlar.perinatolojiye riskli gebelikte yonlendiriyorlar. Riskli değilse o bölüme hiç gitmiyorsun devletteKızlar net bişey bulamadım internette de. Bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz? :)
Özel hastanede takibe başladım zaten geçen hafta. Bir sonraki randevunu detaylı ultrason için perinatolojiden al dedi doktorum. Yani rutin bır işlem olarak istedi, farklı bir şey görüp gerek duyduğu için değil. Sigorta da karşılamıyormus o yüzden acaba devlet Hastanesi'nde isteyince yapıyorlar mı diye merak ettimCanı normal kadin doğuma randevu al. Takibe gir. Zaten şu hafta da tekrar gel derler. 12.hafta da gidince de ikili tarama yaparlar.perinatolojiye riskli gebelikte yonlendiriyorlar. Riskli değilse o bölüme hiç gitmiyorsun devlette
Randevu alıp gidip bizzat doktorla görüşmeden net bir sonuca varamayacagim galibaBen de iki kez detayli ultrasona girmistim, ama genelde tek giriliyor 20. Haftalarda. O yuzden belki devletteki doktor 12. hafta icin yonlendirme yapmayabilir diye dusunuyorum ama sadece dusunuyorum
Muhtemelen özele kalacağız biz de devlet hastaneleri çok uğraştırıyor sanırım :)Ama arkadas ikili test degil detayli ultrason icin danisiyor. Bence vakit varken siz normal.kadin dogumdan randevu alip deneyin sansinizi. Olmazsa mecbur ozeldeben 12+3 ve 21+4 te yaptirmisim.detayli ultrasonlari ama ikisi de ozelde, o yuzden keske bir bilgim olsaydi soyleseydim devletteki isleyisle ilgili
Yok belli bir zamanı var. 16. ile 20 .hafta arası galiba. Sen istedin diye yapmiyorlarÖzel hastanede takibe başladım zaten geçen hafta. Bir sonraki randevunu detaylı ultrason için perinatolojiden al dedi doktorum. Yani rutin bır işlem olarak istedi, farklı bir şey görüp gerek duyduğu için değil. Sigorta da karşılamıyormus o yüzden acaba devlet Hastanesi'nde isteyince yapıyorlar mı diye merak ettim
Özelde 2li tarama için hem ayrıntılı hem de tahlil yapıyorlar. Ben mesela 2li istemediğim için doktorum, tamam bize ultrasonda kendimiz ense ve buruna bakarız demişti. Sonuç olarak başka sebeple perinata gittim 12.haftadaÖzel hastanede takibe başladım zaten geçen hafta. Bir sonraki randevunu detaylı ultrason için perinatolojiden al dedi doktorum. Yani rutin bır işlem olarak istedi, farklı bir şey görüp gerek duyduğu için değil. Sigorta da karşılamıyormus o yüzden acaba devlet Hastanesi'nde isteyince yapıyorlar mı diye merak ettim
Onun sonucunda kötü bişey çıkarsa dediğiniz neyin sonucu test yaptirmamissinız yaÖzelde 2li tarama için hem ayrıntılı hem de tahlil yapıyorlar. Ben mesela 2li istemediğim için doktorum, tamam bize ultrasonda kendimiz ense ve buruna bakarız demişti. Sonuç olarak başka sebeple perinata gittim 12.haftadaama 2li test yine yaptırmadım. Genellikle perinatolojiyi çoğu sağlık sigortası karşılamıyor. Bence ikili tarama için perinatolojiye gerek yok. Onun sonucunda Allah korusun kötü bir şey çıkarsa perinatın görmesi daha mantıklı. Devlette nasıl yapıldığıyla ilgili ise ne yazıkki bir bilgim yok
Şöyle 2li test sonucunda Allah korusun riskler çıkarsa bunun sonucu perinata yönlendirebilirler. Çünkü en kesin sonuç ammiyonsentezdir ve bunu perinatın yapması kadın doğumlulara göre daha sağlıklı ve güvenlidir.Onun sonucunda kötü bişey çıkarsa dediğiniz neyin sonucu test yaptirmamissinız yaben de şimdi devlette her yer yapmıyor önce şuraya gitmek lazım önce şunu yapmak lazım gibi formaliteleri olunca ve özel hastanede de direkt yonlendirince emin olamadım malum para tuzağı olarak da çok boş şey yaptırıyorlar. O yüzden bilgi almak istedim
İstanbul'da olmadım ama bende sizin gibi çok ücret vermemek için devlette yaptırmıştım önce muane oluyorsun herhangi bir doktordan o seni sevk ediyor sonra o bölüme gidip su gün gel diyorlar randevu verdiler öyle.olmustum canımArkadaşlar selamlar, 9 haftalık hamileyim. İstanbul'da yaşıyorum.Geçen hafta özel bir hastanede gebelik takibine başladım. Bir sonraki ay için randevulu perinatolojiden alıp detaylı ultrason ve ikili testi yaptirmami istedi. Randevu için aradım fakat sağlık sigortam bu bölümü ve doktoru karşılamıyormus bu yüzden 3000 lira kadar ödeme yapmam gerekiyormuş.
Devlet Hastanesi'nde detaylı ultrason ve ikili testi yaptirabilecegim bir hastane ve doktor biliyor musunuz? MHRS den randevu için perinatoloji bölümüne baktığımda hepsinde "SADECE RİSKLİ GEBELERE BAKILIR DETAYLİ ULTRASON VE İKİLİ TEST YAPİLMAZ" ibaresi var. İlk gebeligim olduğu için kafam karıştı pek bir bilgim yok. Yardımcı olabilir misiniz?
Detaylı ultrason 21-22 haftada oluyor ama sen daha erken gitmen lazim çünkü sıra oluyor12. Haftada yapilacak sanırım zaten ben de ona randevu almak için gitmek istiyorum. Peki kadın doğuma gidip detaylı ultrason ve tarama yaptırmak istedigimizi söyleyince hemen yönlendiriyor mu yoksa gerek görmeme ve yönlendirmeme gibi bir seçeneği de var mı?
Bu konuda Çapayı tavsiye ederim.Tuğba Saraç Sivrikoz gayet başarılı bir perinatolog.Google a itfrandevu yazınca sayfa çıkıyor.Bilgilerinizi girince randevu alabilirsiniz.Hemde 665 tl gibi bir ücreti var.Arkadaşlar selamlar, 9 haftalık hamileyim. İstanbul'da yaşıyorum.Geçen hafta özel bir hastanede gebelik takibine başladım. Bir sonraki ay için randevulu perinatolojiden alıp detaylı ultrason ve ikili testi yaptirmami istedi. Randevu için aradım fakat sağlık sigortam bu bölümü ve doktoru karşılamıyormus bu yüzden 3000 lira kadar ödeme yapmam gerekiyormuş.
Devlet Hastanesi'nde detaylı ultrason ve ikili testi yaptirabilecegim bir hastane ve doktor biliyor musunuz? MHRS den randevu için perinatoloji bölümüne baktığımda hepsinde "SADECE RİSKLİ GEBELERE BAKILIR DETAYLİ ULTRASON VE İKİLİ TEST YAPİLMAZ" ibaresi var. İlk gebeligim olduğu için kafam karıştı pek bir bilgim yok. Yardımcı olabilir misiniz?
SelamArkadaşlar selamlar, 9 haftalık hamileyim. İstanbul'da yaşıyorum.Geçen hafta özel bir hastanede gebelik takibine başladım. Bir sonraki ay için randevulu perinatolojiden alıp detaylı ultrason ve ikili testi yaptirmami istedi. Randevu için aradım fakat sağlık sigortam bu bölümü ve doktoru karşılamıyormus bu yüzden 3000 lira kadar ödeme yapmam gerekiyormuş.