Perinatoloji Bölümüne Sevk Edilenler

zuzucuum

Ve insanlar,tercihleri ile kaderlerini imzalarlar.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2018
1.993
En iyi cevaplar
1
1.861
133
Merhaba arkadaşlar hepinize güzel günler diliyorum 20+3 haftalık gebeyim Yaşım 20.

Bugüne kadar gittiğimiz her kontrolümüz çok güzel geçti üçlü tarama vs hepsinin sonucu güzeldi bebeğin gelişimi öyle iyiydi ki 1 hafta önden gidiyor dedi doktorum çok beğendi.

Bugün detaylı ultrasonum vardı… Detaylıdaki doktor bazı aksilikler tespit etti konuşmasından anladım zaten bir problem olduğunu ağlayarak çıktım.

1) 20. Hafta nazal kemik 7mm ölçüldü
2) Bacak boyu 19+3 haftalık çıktı fakat ben 20+3üm ( bunu çok önemsemiyorum çünkü kendi doktorum genlerle alakalı olabilir dedi ve eşim görümcem kv bacak boyları bedenlerine göre biraz kısa dikkatli bakınca farkediliyor)
3) Beyinde lezyonik kistler farkedildi (kendi doktorum önemli olmadığını ilerde geçeceğini söyledi ama ben kafama çok taktım )
4) bebeği besleyen arterlerden biri tıkalı ( kendi doktorum bunun içinde çok önemli değil biraz az beslenebilir veya yüksek tansiyona yol açar ama gözetim altında tutarız dedi)

Bu bulgular sonucu detaylımı yapan doktor not kısmına “perinatalog muayenesi önerilir” yazmış bunu görünce çok üzüldüm tabi ki. Benim doktoruma kalırsa hiçbir problem yok bebek gayet normal diyor ama o öyle diyorsa detaylı niye böyle bilgi verdi ? Doktorum aynen şöyle söyledi “benim için elle tutulur bir sorun yok ama sen rahatlamış gözükmüyorsun bir perinatoloğa görün istersen” diyerek kendi hocasının bilgilerini verdi ve gidebileceğimi söyledi.

Eşimde çok üzgün bende gitmek istiyorum ama sonucundan öyle çok korkuyorum ki her ne olursa olsun bebeğim benimle kalacak ama bu belirsizlik beynimi kemiriyor sizlere sorum sonuçları böyle çıkan arkadaşlar var mı aramızda perinatolog ne yaptı amniyosentez istedi mi ? Sonuçları normal geldi mi?

Canım perinatolojiye gitmekten çekinmene hiç gerek yok, boşa panik yapma. Ben de sürecin başından beri ayda bir kontrol oluyorum, kendi genetik rahatsızlıklarım dolayısıyla. Perinatolog riskli gebelik uzmanı olduğu için daha iyi anlayacaktır

Zaten detaylı ultrasonlar için çoğunlukla perinatolağa gidiliyor. Sizi yönlendirmesi çok normal

Hiç korkma perinatologlar daha iyi anlıyor bu işten dokrtorlar sonra (Allah korusun)takdiri ilahi deyip çıkıyorlar işin içinden başıma geldi biliyorum şansın varmışki detaylıdaki doktor yönlendirmiş korkma hatta daha iyi en azından kafanda soru işareti kalmaz sağlıkla doğsun inşallah ayrıca ultrason cihazları monitörleri daha geniş ve detaylı

Bende 22+3te gittim herşeyi normal ama kalbinde sorun çıktı sol kalp odaciginin küçük olduğu söylendi gebeliğin sonlandırılması istendi perinatolojiye kağıt verdi mesai bitimine dek geldiği için yarına kaldı yarın belli olacak geçmiş olsun canım

Bende 22+3te gittim herşeyi normal ama kalbinde sorun çıktı sol kalp odaciginin küçük olduğu söylendi gebeliğin sonlandırılması istendi perinatolojiye kağıt verdi mesai bitimine dek geldiği için yarına kaldı yarın belli olacak geçmiş olsun canım

Canım çok şükür bizdeki problemler 28. Hafta geçti sağlıklı bir doğum gerçekleştirdim Allah yardımcın olsun doğunca acı çekmesindense bilmyorum çok zor

Canım çok şükür bizdeki problemler 28. Hafta geçti sağlıklı bir doğum gerçekleştirdim Allah yardımcın olsun doğunca acı çekmesindense bilmyorum çok zor
Rabbim evladına hayırlı ömürler versin İNŞALLAH Ben kıyamadım bekleyip göreceğiz bakalım Rabb'im büyüktür Amin canım sağolasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…