- 9 Kasım 2007
- 683
- 417
- 323
şanslı da olabılır adı ...evet sansız bıraz annesınden ayrı dustu ama olsun sımdı yenı yuvasına kavustu...
evet canım bencede kedimin adını ilan ediyorum senin sayende teşekkürler
ADI :ŞANSLI
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
şanslı da olabılır adı ...evet sansız bıraz annesınden ayrı dustu ama olsun sımdı yenı yuvasına kavustu...
Sakın kutu sütü direk vermeyin. Anında ishal ve sonu ölüm.
Hazmedemezler. Sulandırın %60 su %40 süt şeklinde.
Canım ben veterinerden 1 kg. mama alıyorum. 17.5 veriyorum. Yavru kediler için dedin mi genelde veteriner bunu öneriyor. 1 ayda rahat yetiyor. 3 kg.lıkta var ama ağzı açılınca çabuk bayatlıyor gibi geliyor bana. Tuvaleti içinde kedi kumu al. Belki o zaman içgüdüsel olarak yapar. Bizimkide geldiğinde çok küçüktü. Hemen kuma tuvaletini yapmıştı. Sütte verebilirsin. Veteriner bize yarı yarıya sulandırarak verin demişti. Yalnız herzaman sütü vermiyor. Ayda 2 kere veriyorum. Biz yemek yerken ekmeğe saldırıyor. Bazen ekmek içide veriyordum. Ancak çok küçük parçalar halinde. Şimdi bakıyorumda bizimki kocaman bir hanım olmuş.
evet canım bencede kedimin adını ilan ediyorum senin sayende teşekkürler
ADI :ŞANSLI
begendıgıne cok sevındım .benımde kedım var sokakta olmek uzereyken bulduk..ıyılesınceye kadar bakıcaktık ama o kadar alıstıkkı 6.5 senedır bızımle :) ..ınsallah sanslı nında saglıgı kısa surede duzelır de kocaman bır kedı olur.. Şeniz
kızlar dün çocukların elinden ufacık bir kedicik kurtardım resmen oturup ağlıcaktım komşu kadın anne kedi bahçesine doğurunca yavruları toplamış sokağa atmış tabi anne hangibirini toplasın götürebildiğini götürmüş götüremediğide çocukların elindeydi taş atıyolardı bende kızdım annesinin yerini soruyorum tabi korktular kaçtılar yerini bilsem götürücem annesinin yanına ama öyle yanık yanık bağırıyodu ki tabi dayanabilirmiyim internetten araştırdığım yöntemlerle bakmaya çalışıyorum veterinerde yavru kedi mamasına 35 biberonada 15 dedi alacak durumum yok bende netten araştırdım 100 gram süte 2 yumurta sarısı çok az margarin yağ 1 kesme şeker bende bunu yapıyorum birde bebekler için küçük biberondan aldım dün aldım bu gğn öğrendi bile
tam haftasını bilemiyom ama heralde 3 haftalık vardır gözleri açık ve bazen görebiliyo heralde karaltı halinde kandini yalıyo ama hep annesini arıyo neremi bulsa emme eğiliminde sadece günlük ne kadar beslicemi bilemiyorum 2 saatte bir beslemeye çalışıyorum
ve bir problemim var yavru kedim dünden beri her mama besleyişimde tuvaletini yapıcak yerini elliyorum çişini çok güzel yapıyo ama büyük tuvaletini yapamadı acaba ne kadar zamanda bir yapar yağa bandırdım yinede olmadı bu konudan dolayı sıkıntım var napıcamı bilemedim bana yardımcı olucak biri varsa çok sevinirim
Canım öncelikle seni kutlarım çok güzel bir şey yapmışsın. Benim de iki kedim vardı şimdi üç oldu çünkü geçen çocukların elinden bir yavrucağı kurtardım eve getirdim. zeytin yağı, haşlanmış yumurta sarısı, bal, süt karıştırıp besliyorum biberonla. Peynir de veriyorum. İlk geldiğinde çok kuru yapıyordu kakasını şimdi normal yapıyor. Hemen de alıştı kuma. Keşke eminönüne gelebilsen orada bir yer buldum aşıdan tut her türlü ihtiyacı karşılayabilecek ürünler çok uygun fiyata mevcut. Benim minik oğlum da serçe parmağımı yakalayıp emiyor , hatta eşimin parmaklarını emiyor uyumak üzereyken. Yaşamaması için hiç neden yok. İlgi ve sevgiyle yaşayacaktır. İki saatte bir mama olayını da iyi düşünmüşsün. Geceleri de yanında süt dolu bir küçük kase bulundur yanında eğer başında bekleyemiyorsan.Daha önceki kedicikleri de bu kediciğimi de hep sık aralıklarla besledim . O kadar minik kedicikler geçti ki elime zamanında, ölecek diye çok korktum başlarında bekledim gece gündüz , yemedik yedirdik, doktora gitmedik onları götürdük ve sonuçta onların mutlu olduklarını görünce ödülümüzü aldık. Benim üzerimde de baskı çok, çevremdeki herkes eleştiriyor herkes onları besleyeceğine bebek yap diyor , evden çıkın kedi istemiyoruz diyorlar ama pes etmiyoruz. eğer sahiplendirebilirsem iyi olacak ama sahiplendiremezsem de bizimle kalacak. Allahtan tek dileğim hayırlısıyla bahçeli bir ev nasip etsin bize ki sokak hayvanlarına rahatlıkla yardımcı olabilelim. Yaşamaması için neden yok ümitsizliğe kapılma. Yeni doğmuş yavruları bile yaşatabildiğimize göre gözleri açılmış bir yavruyu daha kolay yaşatmak , sadece ilk zamanlar büyük fedakarlık istiyor. Başarılar. Allah razı olsun. Şeniz
canım ilk önce seni alnındana.s. öpüyorum Şenizşimdi 4 günlük 4 erkek kardeşi büyütmüş bugün 3 yaşlarına basmış aslan gibi delikanlıların annesi olarak yazıyorum belki fikir edinebilirsin canım yarı su yarı süt olan sütün içine yarım çay kaşığı prinç ununu kat çay kaşığının ucu kadarda bal koy küçük boy cezvede pişir sonrada mamayı birgüzel ılıt senin derinde dene bilek içinde yakmıyorsa tamamdır kakasına gelince kabız ve hiç yapmadıysa kalıp sabundan minicik bir parça kopar onu uzun ince kıvama getir poposuna sok poposunda bu sabunu 15 dakika beklet poposunuda parmagınla kapatki geri çıkmasın bu sistem bebeklerdede kullanılan sistemdir acil sonuç içindir kaka yapması şart sonrada nevciğiminde dediği gibi ılık suyla ıslatılmış pamuk yardımıyla paposuna masaj yap avcunun içine yatır sende rahat edersin oda ayaklarını sana doğru germeye başlar önce sabun sonrada kaka çıkar kesin sonuç bebişine ve sana kocaman:1hug: sevgiler kolay gelsin canımŞeniz
Canım, bizim Tedi de sahipleri tarafından atılmıştı. Muhtemelen çok kısa süre annesini emdi, daha sonra o çevredeki insanlar yemek artıklarına ekmek koyup vermişler. Biz aldığımızda 5 haftalık civarıymış, şu an 4.5 ay civarı hem çok sağlıklı hem de düşün şimdiden 3 kilo. O kritik dönemde sadece yemek artıklarıyla beslendiği halde şu anda son derece sağlıklı. Veterinere ilk götürdüğümüzde 'nasıl yani, boğazına kadar yiyecek dolu' demişti. Dışardayken çok aç kalınca bi anda mamaya saldırdı galiba. Üstelik biz ilk geldiğinde bu konuda bilinçsizdik ve whiskas veriyorduk, şu an pro plan veriyoruz. İlk dönemindeki bunca olumsuzluğa rağmen Tedim çok sağlıklı, sizin veterinerin bakış açısını anlayabilmiş değilimklava: Bu arada bizim çevremizdekiler de hep 'a ne şanslı kedi' dediler, adını önce şans koyduk ama; şans'a tepki vermedi ve adı Tedi kaldı. Canım, bir de veteriner süt vermek istiyorsanız bişiysiz süt alın demişti ama; neysiz süttü, hatırlayamıyorum. Belki diğer arkadaşlar biliyordur. Umarım çok sağlıklı büyür yaramaz kaydirigubbakcemilea.s.a.s.a.s.a.s.a.s.
çok sağol canım destek olduğun için zaten yemek yemede çiş yapmada falan hiç problmimiz yok sadece kaka az önce mamasını yedirdim belki yarım saat uğraştım kesin kakası var daha önceki masajlarda böyle yapmamıştı şimdi resmen ıkınmak ister gibiydi ve bana masaj yaptırdı böyle sessizce avuçlarımda kaldı gözler açık tabi sanki yapmak istiyo sonra çooook ufak bir sabun parçasını koydum ama durmuyo nedense parmağımla tutmaya çalışsamda nedense kendisi istemiyo bunu ve çırpınıyo durmadı ama belki bir 5 dakika durmuştur sabun içinde yok yapamadı ama sıkıntısı var şimdi iyice anladım bunu napıcam bilmiyorum zeytinyağımı içirsem napsam
siz de kaka problem olmuşmuydu acaba yada ne yaptınız bu konuda
Canım sütünün içine zeytin yağı koymadın mı ? Sabun poposunu yaktığı için istemez doğal olarak. Ayrıca yumurta sarısı süt zeytin yağı ve balı karıştırıp vereceksin ya kıvamını sütle ayarla çok yoğun kıvamda olmayacak tabi:) Ben şimdi bu mamanın yanına yaş bebek maması da aldım ondan da vermeye başladım. malum annesiz olduğu için anne sütünün yerini çeşitli yiyeceklerle kapatmaya çalışıyorum. Peynir verdin mi benimki herşeyi emerek yiyor :) Gayet sağlıklı ve mutlu hiçbir problemi yok. Dediğim gibi ilk geldiğinde kabızdı ama şimdi çok normal. Hadi ha gayret :) Farzetki bir çocuğun olmuş, sana muhtaç bir can işte :)Ümitsizlik yok. :1hug:
evet ablacım bende sabunun poposunu yaktığını düşündüm zaten yapmam şimdi akşam eve geçiyim senin dediğin mamandan yapıcam markete gittiğimde de bakarım bebek mamasına sen ne aldın abla banada fikir ver ki bende ondan alayım
ya hiç aklıma gelmemişti peynir falan küçükya bişey yapıcam diye korkuyorum
bebek konusuna gelince zaten çok büyük bir özlemimiz var eşimle bebeğe olmuyo malesef bununla ve diğer hayvanlarımızla gideriyoruz işte napalım