Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar PERFECTİL KULLANANLARIN YORUMUNA İHTİYACIM VAR

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Lizyaa

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2013
4.009
6.827
Merbaba herkese,
PKOS hastalığı yüzünden erkek tipi saç dökülmesinden muzdaribim. Normalde çok gür ve kalın telli saçları olan bir kızdım. Ama 3 yıldır saç dökülmesi denen illetle cebelleşiyorum. Saçlarımın 10'da biri kaldı kafamda. Tüm saç tellerim çok inceldi ve çoğu da resmen sarı tüy haline geldi. Alnımın kenarlarından arkalara doğru hızla yayılmakta olan bir kelleşme mevcut. Yaşadığım psikolojik bunalımı anlatmaya kelimeler yetmez. Psikolojimi anlatmadan direkt konuya gelmek istiyorum. Gittiğim eczane benim için Perfectil tableti önerdi, olumlu sonuçların alındığını dile getirdi. Ben de internette araştırma yaptım. Bir kısım memnun olan, bir kısım memnun olmayan insanla karşılaştım. Ancak okuduklarım yetersizdi. Bana etse etse Kadınlar Kulübü'nün üyeleri yardım edebilir diye düşünerek soluğu burada aldım. Sizden çok ama çok rica ediyorum, Perfectil kullanımınız sonucu elde ettiğiniz tecrübelerinizi, ilacın size olan etkilerini (olumlu veya olumsuz) yazabilir misiniz??

Arkadaşlar hiç mi Perfectil kullanan yok? Yardımınıza ihtiyacım var. Lütfen tecrübelerinizden faydalanmama engel olmayın. Sevgiler.

Merhaba, benimde erkek tipi saç dökülmem var. dr a gittim ve çaresi olmadığını ama mezoterapi,prp ve ya saç ekimi yaptırabileceğimi söyledi.Bir takım tahliller istedi. xpecia tablet,minoxil ve bepanten ampul verdi. henüz almadım ilaçları, tahlil sonuçlarına göre ilaç takviye edebilirim dedi. bence dr a gitmeden kullanmaya başlamayın. kan değerlerinize bi baktırın derim. :KK66:

Merhaba, benimde erkek tipi saç dökülmem var. dr a gittim ve çaresi olmadığını ama mezoterapi,prp ve ya saç ekimi yaptırabileceğimi söyledi.Bir takım tahliller istedi. xpecia tablet,minoxil ve bepanten ampul verdi. henüz almadım ilaçları, tahlil sonuçlarına göre ilaç takviye edebilirim dedi. bence dr a gitmeden kullanmaya başlamayın. kan değerlerinize bi baktırın derim. :KK66:
doktora 4 kez gittim, tahlillerimi yaptırdım zaten. Erkek tipi saç dökülmesini durduran çok insan var hanımefendi. Bir umut uğraşıyorum, bakalım yenebilecek miyim?…:)) ben yapmam gerekenleri biliyorum. Uğraşıyorum, araştırıyorum. Bu başlık altında da sadece Perfectil hakkında bu ilacı kullanan insanlar tarafından yazılacak yorumları bekliyorum.

N nilican77
Bu arada tam 1 aylık üyeymişsiniz, hoş geldiniz aramıza:))) zaman ayırıp cevap verdiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim. Çok sevgiler

Hoşbuldum, ben teşekkür ederim. Dökülme konusunda evet haklısınız. Benimde dökülmem çok azaldı son 1 senedir fakat yeni saçların çıkması ve çıkan saçların güçlenmesi sıkıntı :KK43: tüylenmeler var ufaktan bende ama çok cansız ve ince maalesef. benden de size sevgiler.

Hoşbuldum, ben teşekkür ederim. Dökülme konusunda evet haklısınız. Benimde dökülmem çok azaldı son 1 senedir fakat yeni saçların çıkması ve çıkan saçların güçlenmesi sıkıntı :KK43: tüylenmeler var ufaktan bende ama çok cansız ve ince maalesef. benden de size sevgiler.
Siz nasıl azalttınız dökülmeyi??

şampuanımda badem yağı, çam terebenti, hint yağı, bepanten, evigen, bemiks ampuller, doğum kontrol hapı var. badem yağını koymadan önce 1 hafta kadar içinde sarımsak beklettim. saçlarımı küt kestirdim.haftada 2 kere bu şampuanla yıkıyorum, tabi 5 dakika kadar bekletiyorum kafamda.Birde saç köklerimde sızım sızım bir ağrı olurdu zaman zaman, bu ağrıdan sonra dökülme oluyordu. Bunun içinde karanfil kürünü kullanmaya başladım ve ağrılar geçti ve artık olmuyor :KK9:yaklaşık 8 aydır uygluyorum bu yöntemleri ve her banyoda avuç avuç dökülen saçlarım artık 20 teli geçmiyor çok şükür. dökülme aşamasını başarı ile atlattığımı düşünüyorum. fakat tüy tüy çıkan saçları ve mevcutta olan cansız ve ince telli saçlarımı güçlendirme kısmında nasıl olacak durm bilemiyorum. Bu çıkan tüyler köklerin ölmediğinin habercisi bence ve vazgeçmek olmaz bu durumda :KK73:

Aslında sizin saçınızı toparlamanız benden daha kolay olur diye düşünüyorum.Benimki genetik olduğu için daha sıkıntılı bu durum. daha önce 3 ay kullandığım ilaç neden fayda etmedi diye araştırırken, genetik dökülmelerde fayda sağlamadığını öğrendiğimde çok moralim bozulmuştu ve bunu bana eczanem önermişti. bundan 5 sene önce her kutuya verdiğim 85 tl içinmi yanayım, fayda etmediğinemi yanayım, kaybettiğim ve boşa ümitlendiğim zamanamı yanayım şaşırdım kaldım. Ayrıca eczanenin bunu bana söylememesine de çok sinirlenmiştim.Eczanelere güveniyoruz çoğu zaman ama yaşadığımız sorunun sebep-sonuç ilişkisini kaçırabiliyorlar. :KK43:

N nilican77 saçımı sizinkinden daha kolay toparlayabilmem kanısına nasıl vardınız, bilmiyorum. Çünkü benim saç dökülmemin sebebi de Allah kahretsin ki genetik:KK43:((( dolayısıyla saçımın toparlanması mucize olur herhalde. Valla bıktım, yeter! Psikolojimi tarif etmeye kelimeler yetmez. Bitik durumdayım. Kafam iyice kelleşti:KK43:(((((

N nilican77 valla bu bepanten, revigen ve bemiks ampulü kullananlar pek memnun kalıyorlar. Kesinlikle deneyeceğim. Bu ampuller sadece şampuana katılarak mı kullanılıyor? Eczaneden mi alınıyor? Şampuana bu üçinün tamamı da mı katılıyor?

PKOS hastalığı yüzünden erkek tipi saç dökülmesinden muzdaribim yazdığınız için genetik olmadığını düşünmüştüm...sizi ve psikolojinizi çok iyi anlıyorum, ama biraz daha sabır gerekiyo sanırım , ümitsizliğe düşmeyin ve sürekli bunu düşünmeyin ki bu çok zor bilirim.aynılarını bende yaşadım ve yaşıyorum vazgeçmek yok....o saçlar mezarda bile olsam çıkacak diye şartlandırıyorum kendimi ne yapayım teselli işte :)

ampulleri şampuana katmadanda kullanabilirsiniz, hepsini kırıp içine badem yağı katıp haftada 2 defa sürüp en az 2 saat bekletip yıkıyorsunuz. yada uğraşamam vaktim yok derseniz şampuana katıp haftada 2 gün yıkayıp 5 dk. bekletip masaj yaparak tabiki durulayın. bu arada eczanede alınıyor ampuller.daha önce tarifini yazmıştım deneyin kaybedecek birşey yok :KK66:

N nilican77 çok tatlısınız, öncelikle bunu belirtmek istiyorum. Genetik saç dökülmesi erkek tipi dökülmedir zaten ve sebebi hormonaldir. PKOS da hormon bozukluğundan kaynaklanan bir hastalıktır ve her PKOSlunun saçı dökülmez. Bu gibi durumlarda saçı dökülenlerin saç kökleri hormonlara duyarlı olduğu için dökülür. İşte o yüzden asıl genetik saç dökülmesi bende var yani:-)) size neden genetik dökülme dendi?

benim hormon testlerim yapıldı ama dr bir sorun olmadığını söyledi. Genetik saç dökülmesi erkek tipi dökülmedir zaten ve sebebi hormonaldir demişsiniz. pazartesi dr a gideceğim tahlil sonuçlarım için iyice bir bilgi almam gerekecek sanırım.

benim hormon testlerim yapıldı ama dr bir sorun olmadığını söyledi. Genetik saç dökülmesi erkek tipi dökülmedir zaten ve sebebi hormonaldir demişsiniz. pazartesi dr a gideceğim tahlil sonuçlarım için iyice bir bilgi almam gerekecek sanırım.
Hormonal bozukluk ne yazık ki her zaman kan değerlerine yansımayabiliyor. Bu durum benim için de söz konusu. Kanımdaki hormon değerleri muhteşem ama gelin görün ki bu hormon bozukluğumun olmasına ve saçlarımı kaybetmeme engel değil. Hormon değerleri bazen yalancı oluyor özetle:-)

her gittiğim dr genç ve pek tecrübe sahibi değildi şansıma.dermoroller kullandınızmı hiç. forumlardan birinde okumuştum faydasını görenler vardı. ben bu ara dermorollere taktım. almayı düşünüyorum. ayrıca verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

her gittiğim dr genç ve pek tecrübe sahibi değildi şansıma.dermoroller kullandınızmı hiç. forumlardan birinde okumuştum faydasını görenler vardı. ben bu ara dermorollere taktım. almayı düşünüyorum. ayrıca verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Rica ederim, ne demek. Her doktora güven olmuyor. Ben de birden çok doktora (hepsi profesör) gittim ve tabi bununla yetinmeyip araştırma yaptım. Dermorolleri hiç denemedim, denemem de. O konuda fikrim de yok açıkçası. Dermoroller hem zahmetli hem acı verici. O yüzden başka yöntemler deniyorum. İşte bugün 4 gün oldu Perfectil'e başlayalı. Bir umut onu deniyorum. Karanfil kürüne başlayacağım birkaç gün içinde ve tabi ki o sizin dediğiniz bepanthen, evigen ve bemiks ampullerini kırıp süreceğim kafama. Ama tabi önce onları da bir güzel araştıracağım. Eğer uygun görürsem başlayacağım. Bakalım… sonuca ulaşırım inşallah. Perfectilden önce Priorin kullandım. Bir bilseniz nasıl umutlarla ve heyecanla aldım onu, kullandım ama bana mısın demedi!!! Çoğu insana çok fayda etmiş olan memnuniyet oranı çok yüksek olan bir ürün bana hiç yaramadı. Bu beni çok üzdü ve kendimi daha çok çaresiz hissetmeme yol açtı. Şimdi yeni umudum Perfectil. Dilerim ondan da kazık yemem:)

priorini bende kullandım fayda görmedim maalesef. dr baktı ve inceledi kafamı genetik dedi ve tahliller istedi.xpecia, minoxil ve bepanten ampul verdi. poffff çok sıkılıyorum o_O,bazen diyorum ki ,kazıt kızım kafanı al mis gibi en güründen peruğu, tak çık oh mis....ama cesaret edemiyorum kiii :kızgın:

X