• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pilav Tarifleri Perde pilavi-Resimli

binbirçexsxni

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2008
16
0
86
Kocaeli
Çok şık ve nefids bit pilav..resmını Eliyebilirsem eklicem fakat Bloğumada beklerim.buyrun enfes resmını gorun
..RESIMLERIM ALINTI DEGILDIR.YAPIP RESIMLENDIRDIM..

www.binbircesni.blogspot.com

MALZEMELER;
2 s.b pirinç
3 s.b tavuk suyu veya su
1 çay bardağı sıvıyağ ve 1-2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım tavuk göğsü
1 soğan
250 gr. Kuşbaşı et
kullanmadım
25 gr. Antep fıstığı kullanmadım
·25gr.badem
üst süslemesinde kullandım
Baharatlar;karabiber,yenibahar,tarçın
1’er çay kaşığı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı limon suyu;1 yk.pilav için,1 y.k.tavuk haşlamak için
HAMURU;
1 yumurta
2-3 y.k yoğurt
2-3 y.k sıvıyağ
Aldığı kadar un orantılı kullanın,kuru olursa sıvıyağ ekleyerek ayarlayın hamuru
Bir tutam tuz.

Pirinçleri ilik,tuzlu ve limonlu suda yarim saat bekletin.
Tavuk göğsünü tencereye koyup su , limon suyu ekleyin ve haşlayin.eti kemiklerinden ayirip ufak doğrayin.
Kuşbaşi etleri tencerede suyunu salip tekrar suyunu çekene kadar kavurun.
·Etlerin üzerini aşacak kadar sicak su ekleyip haşlayin.
· badem ve fistigi sicak suda bekletip kabuklarini soyun.
· badem ve fistiği siviyağ eklediğimiz tencerede biraz kavuralim, doğradiğimiz soğani ekliyelim.
· pirincin bulanik suyu geçene kadar yikayalim (bence çok iyi yikamayinki besin değeri ölmesin) ve ekleyelim, pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralim.
· etleri,baharatlari,tavuk suyunu bütün malzemeyi ekleyip kisik ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
· bu arada derin bir kaba hamur malzemelerini alip yoğuralim,hamur kulak memesi yumuşakliğinda olacak. üzerini örtüp 15-20 dk.dinlendirelim.
· pilavi demlendirin.
· hamuru tezgahta 0.1 mm kalinliğinda açalim.
· derin yuvarlak bir kabin veya borcamin içini yağliyalim ve bademleri koyalim.hamuru dikkatlice üzerine yayalim.
· ilinan pilavi içine koyalim ve sarkan kisimlarini koparip tekrar açip güzelce örtelim.
· önceden isitilmiş 200 derecede 15-20 tutalim.
· afiyet olsun!!!!

Son düzenleyen: Moderatör:
perdeplav1gw2.jpg

http://binbircesni.blogspot.com/

canim ya gercekten cok guzel gorunuyo ,ellerine saglik
ben bunu kesin denemem gerek , icindeki pilav zaten pisip koyuyoruz degilmi, hamurda guzel pisiyo ,oh tam ramazan geldi ,tam ramazana ozel bi pilav
siteni ziyaret ettim guzel tariflerin var tesekkurler

Son düzenleme:
canim ya gercekten cok guzel gorunuyo ,ellerine saglik
ben bunu kesin denemem gerek , icindeki pilav zaten pisip koyuyoruz degilmi, hamurda guzel pisiyo ,oh tam ramazan geldi ,tam ramazana ozel bi pilav
siteni ziyaret ettim guzel tariflerin var tesekkurler

cokacimcoook
canım cok tesekkurler begenmene sevındım..evet normal pılav gıbı aynı pişiyor..ramazanda gercekten cok özel bır sunum olur..adımız anılır artık becerıklıymıs dıyenaniknanik
a.s.:1hug:a.s.

Back