- 28 Haziran 2011
- 63.256
- 158.780
- 898
Selaaammm Canımlar
Sizin için ve benim için farkli olmasını istediğim için bu tarifi seçtim
ve başarabildigim için de çok mutluyum

çok lezzetli oldu,kesinlikle deneyip yapmanızı tavsiye ederim. Farklılık sevenler için 

MALZEMELER:
yarım paket makarna
tavuk but
2 kırmızı biber
2 havuç
1 miktar bezelye
sıvıyağ
tuz,karabiber, tozbiber
Perde hamuru için:
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Bir yemek kaşığı sirke
200 gr margarin veya tereyağ
3 su bardağı un
çiğ badem
YAPILIŞI:
yarım paket makarnayı kaynamış suda tuz ve siviyag ilave ederek 10 dakika hasliyoruz. Tavuk butlarini hasliyoruz.
Havuclari ince ince dilimleyip yağda biraz kavuruyoruz . Biberleri istediğimiz boyda doğrayıp hafif yağda kavuruyoruz. Bezelyeleri suda hasliyoruz. Bademleri sıcak suda bir dakika kaynatıp soğuk suda bekletip kabukları soyuyoruz. Tavukları didikleyip toz biber ve tuzda tereyagda hafif kavuruyoruz. Tüm malzemeleri hazırlayıp karıştırıyoruz.
hamur için tüm malzemeleri karıştırıp hamur yoguruyoruz. Biri büyük biri küçük ikiye böluyoruz. ( küçük hamur kapak için) Kalıp büyüklüğünde hamurumuzu açıyoruz . Kaliba bol margarin ya da tereyağ sürüp bademleri istediğimiz şekilde kalıba yapistiriyoruz. Büyük Hamuru kalibimiza yavaşça yerleştiriyoruz. Makarnamizi kalıba boşaltıyoruz. Küçük hamurdan kapak açıyoruz. Makarnanın üzerini kapatıp kenarlarindan hamurlari kapatıyoruz. Üzerine parça tereyağ koyuyoruz. 180 ° fırında 50 dakika hamur kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN 

Sizin için ve benim için farkli olmasını istediğim için bu tarifi seçtim

MALZEMELER:

Perde hamuru için:

YAPILIŞI:

Son düzenleyen: Moderatör: