• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pepino Mucizesi

Anuska

Guru
Kayıtlı Üye
Anavatanı Güney Amerika olan ve son yıllarda Türkiye'de de yetiştirilmeye başlanan tropikal egzotik meyve pepino, içerdiği yüksek potasyum oranı ile kan şekerini düşürüyor, barındırdığı A, B ve C vitaminleri ile kansere ve kalp krizine karşı koruyor.

Son yıllarda Türkiye'de yetiştirilen ilaç gibi meyve pepino, kavun, muz ve ananasa benzeyen tadıyla büyük ilgi görüyor. Görünümü kavuna benzeyen meyve, içerdiği yüksek potasyum oranı nedeniyle kan şekerini düşürüyor ve barındırdığı A, B, ve C vitaminleri ile kanser ve kalp krizine karşı koruma sağlıyor.
Kanser hücrelerinin yok olmasında büyük etki sağladığı ve kolesterolü düşürdüğü bildirilen pepino, hücre yenileyici özelliğiyle çocukların gelişiminde, C vitamini deposu olma özelliğiyle vücut direncini artırmada, kalsiyum bakımından zenginliğiyle ağrıların giderilmesinde de etki sağlıyor.
Ayrıca pepino, böbrek kumunda etkili olduğu kadar anemi hastalarına fayda sağlıyor. Cinsel duyguları veya isteği uyaran etkisi de bulunan pepinonun, uyku düzenini dengede tutması, menopoz döneminde yaşanan psikolojik sorunlarda olumlu etki yapması ve içerisinde K vitamini bulunduğundan kanın pıhtılaşmasını da kolaylaştırıyor.
Çocuklarda kemik gelişimi sağlayan pepino, cilt bakımı içinde kullanılabiliyor. Bunların yanı sıra pepinonun; şeker hastalıkları, parkinson hastalığı, dalak yetmezliği (tromoksin), bağırsak kanseri, gen hastalığı, mide rahatsızlığı, anemi (kansızlık) hastalığına iyi geldiği söyleniyor.

marmelatı güzel oluyormuş.....ama meyve olarak bizim ağız tadımıza pek uymuyor..
yani benim pek hoşuma gitmedi.
ama faydasına diyecek lafımız yok.sağlık için yenebilir.

Benim kuaförüm bu meyveyi yüzüne sürüyor. Cildini temizleyip tonikledikten sonra küçük bir parça kesip tamamen yok olana kadar cildine yediriyor. Özellikle yağlı ciltler için çok yararlıymış. Denizli'de bir kişi varmış bunu yetiştiren. Çarşamba günü ben de alıp deneyeceğim.
Bu arada kilosu 25 YTL den satıldığını da ekleyeyim...

Ben tadına bakmadım, sadece kokladım. Kokusu balkabağına benziyor... Pek iç açıcı değil yani.

meyveler arasında benim için en son sırada gelir.içanadoluda kilosu 3 ytl ye bile var.benim eşim de yetiştiriyor..hobi olarak..

Kilosu 4-6 ytl. arası değişiyor. Özellikle şeker hastalarına bizzat tavsiye edebilirim, çok yarar sağlıyor şekerin düşmesinde. Hergün çeyreğini yemenizde fayda var. Meyva olarak da çok nötr bir tadı var. Meraktan yemek istiyorsanız, kestiğiniz pepinonun içine balı döküp, 2 gün buzdolabında bekletin. Sonra dilerseniz kaymak ya da dondurma ilavesiyle kavun gibi yiyebilirsiniz.

Back
X