- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.804
- Konu Sahibi Sugargirl1990
Size bisey diyeyim mi?
Turkun Turkten baska dostu yok!
Turkun Turkten baska dostu yok!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Haklisiniz. Cok eskilerden beridir burada yasayanlari da var. Suriyede ic savas ciktiginda odleri patladi kendilerinin,acaba memleketten gelip de evine coreklenen olur mu diye. Ulkeyi rezil eden insan her hangi irktan olursa olsun tabii sevilmez. İrkcilik degil ki bu. Kamplarda yasamalari gereken insanlari kontrolsuz sekilde aramiza salmalarinin sonuclari. Tabii bu da maksatli. Ama iste kim anliyor sen ben bir de birkac kisi. Gerisi humanistligin doruklarinda. Humanizm bu degil. Ben ulkemin kurallarina uyulmasini istiyorum dogal olarak. Ama yine ben suclu oluyorum.yakında suriyeliler hepimizi kovalayacaklar,haberleri yok.
aslında suriyeli,ugandalı,rusyalı diye ayırmak istemiyorum.ama şu anda uygulanan yanlış politika yüzünden,onlar göze batıyor.hangi milletten olursa olsun,ülkemi ,insanlarını rahatsız eden,geldiği topluma ayak uydurmak yerine,kendi kurallarını koymaya çalışan zihniyeti istemiyorum.benim bulunduğum yerde çoklar,hatta o kadar çoklar ki,biz azınlığız.her yerde,arapça tabelalar,ağır bir koku.(yemekleri çok ağır kokuyor)ve umursamaz halleri.ayrı
hee bir de duyar kasan arkadaşlara şunu söylemek isterim.türkiye ye parayla kaçıp gelmiş,burada iş güç sahibi olmuş suriyeliler,kendi gariban milletini pek sevmiyor. yani öyle,yardım edeyim,karınlarını doyurayım durumu pek yok.
hele ki türkleri hiç sevmiyorlar.
neyse,belli ki biz seninle hiç bir konu da anlaşamayacağız.
hııı bir de bu suriyelilere hümanizim kasan(sadece müslüman oldukları için)arkadaşlar,kendi milletimizden ama farklı etnik kökenden olanları yaftalamaya gelince,en önde bayrak tutarlar.sonra ırkçı olan biz oluyoruz.yersen.
Neredeyse tüm peygamberler araplara gönderilmiş ancak bu kadar düzelebilmişler, öyle bir millet. Neden kucak açalım? Neden ülkemin doğal beşeri unsurlarını medeniyetten bir haber araba sıvayalım? Siz de tutturmuşsunuz hoşgörü diye, içimizde iyice güçlenip sana bana çocuğuna bela olacak farkında değilsiniz.Ben öyle düşünmüyorum hiç. Ben mesela sushi yemeyi çok severim. Ve her gittiğim sushiciyle zor anlaşırım, adamlar Japon, dil eğitimi almamış çoğu. Ben tam tersine samimi buluyorum, Japonya'ya gitmiş gibi hissediyorum pislik olduklarını asla düşünmüyorum.
Beni üzen, çoğu ırkın yaptığı şeyi, Araplar yapınca nahoş karşılanıyor.
Nedir bu yüzyıllık önyargı anlamadım gitti.
Haklilik payin varda bacim, bak bi de hamilesin.. neden beddua edersinki : (Onu bunu geçtim de burada yok suriyeliler çok bilmem ne deniyor ben İstanbul Ümraniye de oturuyorum benim olduğum yerde de varlar. Hiç ağır koku aşırılık kavga gürültü görmedim. Yanlarından geçiyorum kadınların mis gibi kokuyorlar.
Burada yok kokuyor yok bilmem ne yazanlara hiç inanmıyorum çünkü çocuklarını bile tertemiz giyindiriyorlar.
Şimdi bana da saldıracaklar umrumda bile değil. Tek duam var inşaAllah burada onların hepsine çamur atan çöl fareleri diyen (istisnalar hariç tabi kötü olana ben de laf söylüyorum) hiç günahı olmayan insanlara hakaret edenler en ağırını yaşamadan ölmezsiniz. Size de inşaAllah pislik muamelesi yaparlar da görürsünüz ektiğinizi bicmeyi.
OTE="darkmore, post: 54123568, member: 536124"]Haklisiniz. Cok eskilerden beridir burada yasayanlari da var. Suriyede ic savas ciktiginda odleri patladi kendilerinin,acaba memleketten gelip de evine coreklenen olur mu diye. Ulkeyi rezil eden insan her hangi irktan olursa olsun tabii sevilmez. İrkcilik degil ki bu. Kamplarda yasamalari gereken insanlari kontrolsuz sekilde aramiza salmalarinin sonuclari. Tabii bu da maksatli. Ama iste kim anliyor sen ben bir de birkac kisi. Gerisi humanistligin doruklarinda. Humanizm bu degil. Ben ulkemin kurallarina uyulmasini istiyorum dogal olarak. Ama yine ben suclu oluyorum.
Dua ediyorum canım isteyen üstüne alınsın ama gerçekten hepsini bi kefeye koymaları çok acayibime gidiyor. Sadece kötülere laf etseler anlarım bende ediyorum laf söylemiyorum ama masum kadınların çocukların ne suçu var yaşlı insanların ne suçu var bu dediğim dua hepsini bir tutanlar için gerisini ayrı tuttum.Haklilik payin varda bacim, bak bi de hamilesin.. neden beddua edersinki : (
Iyide bi ulkede azinliksan bu gibi seyler olur.. tabiiki kotulerden yola cikarak yazmislar yoksa her toplumun iyiside var kotusude... ama sana sunu diyeyim..hic bir ulke ama hic bir ulke.. ne avrupa ne arap ulkesi Turkler kadar gorgulu degil.. ha bunu dedim diye icimizde gorgusuzler yok mu? Tabiiki var...Dua ediyorum canım isteyen üstüne alınsın ama gerçekten hepsini bi kefeye koymaları çok acayibime gidiyor. Sadece kötülere laf etseler anlarım bende ediyorum laf söylemiyorum ama masum kadınların çocukların ne suçu var yaşlı insanların ne suçu var bu dediğim dua hepsini bir tutanlar için gerisini ayrı tuttum.
Arap savunucusu değilim zira çok kızgınım onlara çeşitli sebeplerden.Neredeyse tüm peygamberler araplara gönderilmiş ancak bu kadar düzelebilmişler, öyle bir millet. Neden kucak açalım? Neden ülkemin doğal beşeri unsurlarını medeniyetten bir haber araba sıvayalım? Siz de tutturmuşsunuz hoşgörü diye, içimizde iyice güçlenip sana bana çocuğuna bela olacak farkında değilsiniz.
Iyide bi ulkede azinliksan bu gibi seyler olur.. tabiiki kotulerden yola cikarak yazmislar yoksa her toplumun iyiside var kotusude... ama sana sunu diyeyim..hic bir ulke ama hic bir ulke.. ne avrupa ne arap ulkesi Turkler kadar gorgulu degil.. ha bunu dedim diye icimizde gorgusuzler yok mu? Tabiiki var...
Çarşaf konusuna gelince bence çarşaf yasaklanmalı. Çok kolay bomba gizleyebilirim onunla , ya da hırsızlık yapabilirim. Görüyoruz hep haberlerde.
Hele peçeye hiç girmiyorum. Suratını gizlemek yasak olmalı.
Yahu tamam erkekler de gizlenmek için çarşaf kullanıyor zaten. Peçeyle falan. Ben de bu örneklerden yola çıkarak yasaklanmalı diyorum.
Atatürk ilke ve inkilapları olsa dahi kimse kimsenin açık-kapalı-çarşaflı olmasına karışamaz...Korkuyorum yoksa uranyumdan kosarak kacan bir Cem Yilmaz gibi davranmiyorum
Ah ah,mumkun olsa da gitsem. Emin olun beni kovalamaniza gerek kalmazdi. Bu arada kara carsaf kullananlari ben kovalarim diye dusunmuyorum, ama onlar hep magdur olduklarini dusunuyorlar. Bakin size mesela,verdiginiz ornekte siz beni kovaliyorsunuz. Hangimiz magduruz acaba?
Ulkede herkesin yasamaya hakki var,kimse kimseyi kovalamasin ama belirli kurallara (Ataturk ilke ve inkilaplari) da uysunlar. Tesettur bir yasak degil,herkes tesetturlu. Lakin kara bir carsafa kazandirilmis olan manalar cok baska ve tehlikeli. Biraz yakin tarihi arastirirsaniz bilgi alabilirdiniz. Beni kovalamadan once