pek dert sayılmaz ama fikir almak istiyorum

nehirsu34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2016
83
106
43
45
Merhaba 7 yıldır evliyim bir çocuğum var çekirdek ailemle mutlu mesut yaşayıp gidiyoruz. Konu eşimin ailesi evlendiğimizden bu yana ne ararlar ne sorarlar nede gelip gitmezler biz gideriz çoğunlukla ve en son kızımın 5 yaş gününe yine elleri boş geldiler yani gittik aldık öyle geldiler. Tabaklarındaki ikramlıklarını bitirip birden ayaklandılar bizi bırak oğlum dediler eşime kalktı gittiler yani 30 dk sürdü hepsi oysa kızım dedesini babaannesini çok seviyor ve onlar giderken ağladı onlarsa arkalarına bile bakmadan hatta kızımı öpmeden sarılmadan çekti gittiler. O günden sonra bende eşime gitmek istemediğimi söyledim ve 6 aydır ne biz gittik nede onlar geldi ama arada eşimi taşınacakları için boya yapılması gerekiyor diye çağırdılar gitti ve sonraki hafta taşınmak için aradılar gitti.Taşınma olayından sonra kayınpeder arayıp para istemiş eşimden borçları varmış vs eşimde bana söyledi bizim öyle birikmiş bir paramız yok zaten nerden bulup vereceğiz dedim.
Sonraki günlerde eşim kardeşiyle konuşmuş kredi çekicem babamların ihtiyacı var taksitlerini ortak ödeyelim demiş oda tamam demiş bu arada kardeşi bekar ve anne babasıyla yaşıyor çalışıyor fakat eve en ufak bir katkısı yok.Bunu bana söyledi hoşuma gitmesede bu durum sonuçta ailesi zor durumdaysa yardım etmesi gerekir diye düşündüm ses etmedim.Kredinin günü geldi taksit ödendi ama kardeşten ses yok
ikinci taksitte ödendi yine ses yok.İkimizde çalışıyoruz ama kıt kanaat geçiniyoruz çocuğun okul masrafı ev taksiti bir sürü ödememiz var bu bize ekstra bir yük oldu.
Eşim ailesine kredi çektiğini ve taksitlerini kardeşinin ödeyeceğini söylemiş bu iki ödeme yapıldıktan sonra eşime sordum kardeşin ödeme yapıyormu diye yapamıyormuş kendisinin çok borcu varmış hatta eşimden para istemiş.Bütün bunlar beni çok sinir etti şu anda benim işten ayrılma durumum var hatta kesinleşti bir ay sonra işsizim ve içim içimi kemiriyor ya iş bulamazsam uzun süre işsiz kalırsam nasıl geçiriniz gibi deli sorular kafamda uçuşuyor.Üstüne birde bu kredi bize kaldı şimdi sizlerden fikir istiyorum bu durumu kayınvalidemi arayıp konuşsam mı onlar kredinin diğer oğulları tarafından ödendiğini biliyor çünkü. Eşimin ailesi tarafından yok sayılıp diğer taraftanda kullanıldığımız hissi veriyor bana, buna katlanamıyorum açıkcası.Eşime kardeşi birde tembih etmiş annem babam duymasın abi demiş ve ben bütün bu sıkıntıları çekmek zorundamıyım diye sinirimden kuduruyorum. Fikirleriniz önemli benim için sizce kv le konuşayımmı bu konuyu.

Bence is eşinizde bitiyor. Siz kayinvalidenizle konusunca, esiniz ne tepki verir? Ya da esiniz belki de size öyle söyledi ama ailesi kendisinin ödediğini biliyor. Cünkü en başında eşinizden istemişler para.
Once eşinizle konuşun. Baktiniz hala cekiniyor sonrasinda kayınvalide ile konusun bence.

eve katkısı olmayan insan neden krediye ortak olsun? bi iş yaparken sonrasını düşünmek lazım. kvye söyleseniz ne değişecek ki? eve katkısı olmayan insanı kredi öde diye zorlamazlar heralde. zaten ondan öyle bi para gelecek olsa borç isterler değil mi?

Eşimle konuştum bunu hatta bizim bunu ödeme gücümüz olmadığını da söyledim ama eşim yapısı gereği kimseyi kırmayan istemeyi bilmeyen biri o yüzden ben konuşmak istiyorum.

İki maaşlı diye kullanılan bir çift daha benzer sorun bende de var kaynım yıllarca gezdi tozdu beş kuruş koymadı kenara şimdi bir anda acele düğün yapacak nasıl mı tabi ki abisi borç vermek zorunda tabi yıllarca ödenmeyecek borç bu ben eşimle açık açık konuştum sen de konuş ve kayınvalidenle eşin konuşsun boşver sen karışma derim

Eşimle konuştum bunu hatta bizim bunu ödeme gücümüz olmadığını da söyledim ama eşim yapısı gereği kimseyi kırmayan istemeyi bilmeyen biri o yüzden ben konuşmak istiyorum.

O zaman yapacağınız sey kayniniz, kayinbabaniz, kayinvalidenizi bir araya getirip, esiniz de varken konusmak. Durum boyle biz bunu odeyemeyiz. Bir cozum yolu bulun deyin. Kayinvalide ile ayri konusmayin. Bence hic bir ise yaramaz.

Bence hic karismayin soylediniz diye esinizle araniz bozulabilir

Valla böylede sinirimden küplere biniyorum en azından içimi dökümüş olurum eşimle aram bozulmaz ona arayacağım dedim zaten o yapısı gereği sessiz kalmayı tercih ediyor ama ben işsiz kalırsamda bütün bunların altından kalkamayacağının farkında en azından ailesi hiç olmazsa kredinin yarısını ödeyebilrler.

İşte yapılan fedakarlıkların devamı gelir bir kereligine felan olmaz yani.. çünkü karşı taraf o sekilde alışmış oluyor ve hep bekler..

Siz karışmayın kötü olursunuz.
Ancak eşiniz ile konuşun, eğer sen ailen ile konuşmazsan ben konuşmak zorunda kalacağım diye de söyleyin.

Kayınvalidenizin ve kayınpederinizin neden bu kadar size gelmeyip torunlarını bu kadar yok saydıklarının altında bir sebep var mı acaba? yoksa genel anlamda böyle huysuz ve uzak duran insanlar mı?

Benim çocuğum babaanne veya dedesinin ardından ağlayacak ve kayınvalide-kayınpeder dönüp bakmayacak, bi daha zor görürler torunlarını.

Eşiniz sorumsuzca davranmış bence, kendi ailesine yardım etmek istemesi ve yardım etmesi tabii ki en doğal hakkı, mevzu o değil zaten, ancak sizin bu kadar sıkıntılı durumlarınız varken bu şekilde davranışı yanlış olmuş.
Eşiniz ile etraflıca konuşun, umarım bir çıkar yol bulursunuz.

Yani ödemeliler de zaten eşinizin borcu tamamen üstlenmesi yanlış.

Krediye yapacak bir şey yok. Eşiniz çektiyse eşiniz ödeyecek gibi duruyor. Eşinizin ailesinin durumu kötüyse tabi ki yardım edecek ama bu kredi çekerek olmamalıydı(elinden geliyorsa yardım etmeliydi.). İlla ki bir kredi çekilecekse neden onlar değil de eşiniz çekiyor hem? Borç size kalmış. Unutun o parayı. Acilen yeni iş bulun. Bir daha da başkasına yardım etmek için kredi çekmeyin. İşsiz kalırsanız da eşiniz düşünsün borçları, siz değil.

Tamda böyle bi konu yüzünden sinir olmuşken senin konunu görmek
Gidip anlat valla ya. Nereye kadar sen çekeceksin ki. Kıymet bilen olsa hadi eyvallah. E ama o da yok.

Tamda böyle bi konu yüzünden sinir olmuşken senin konunu görmek
Gidip anlat valla ya. Nereye kadar sen çekeceksin ki. Kıymet bilen olsa hadi eyvallah. E ama o da yok.

Şimdi aradım kayınvalideyi söyledim bir ay sonra işsizim dedim bize kaldı ödüycem dedi ama ödemiyor dedim.
daha bir sürü şey söyledim

Kredi çekimiyorlarmış kp emekli memur eşimde kendince çözüm buldu işte sonuç bize kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…