Pegasus havayolu şirketi

MissCherryBlossom

Nirvana
Pro Üye
23 Ağustos 2012
50.102
En iyi cevaplar
1
232.793
898
...ne ifrit oldum. Dün Sabiha Gökçen havaalanında şahit olduğum bir rezaleti anlatmak isterim. Mağdur olan ben değilim ama sinirim çok bozuldu.

Dün yurtdışındaki bir havaalanından İstanbul aktarmasıyla geldim. Bilenler bilir Pegasus uçakları genelde rötarlıdır:)) Neyse 1. uçağım geç indi 2 uçağı 2 farklı uçaktan pekçok yolcu kaçırdı. Görevliler bize sonraki uçağa bindirmek için bilet satışa götürdüler. Farklı yerlere gidecek en az 30 kişi vardı diyeyim.

Bilet satış bankosunda biz geldiğimizde yaşlı bir adam bankodaki hatunla konuşuyordu. Emekli 2 insanı ortada bırakamazsınız dedi ama yüzünü görseydiniz. Çok üzüldüm.

Bankodaki hatunun kendi kararıyla bilet kesme ya da problem çözme yetkisi olmadığını biliyorum. Neden yetkiliyi çağırmayıp yardım etmedi anlayamıyorum. Neden bu insanları yetkiliye yönlendirmedi? Başında uğraşması gereken 30 kişi olduğu doğru , ama bu şekilde davranması yanlış.

Ben bütün gün sırtımda ağırca bir sırt çantası , elimde laptop çantasıyla dolandım bir de geç kaldım diye çok koşturdum, fiziksel olarak çok yorulmuştum ayakta zor duruyordum diyeyim. Daha dinç olsaydım kesinlikle polisi çağırıp yetkilinin canına okurdum, 2 sonraki uçakla giderdim.

Sonra kendi uçağıma bindim ama yol boyu vicdanım kemirdi neden kalıp yardım etmedim diye. Yol boyunca keşke savcı, avukat olsaydım diye düşündüm. Allah kahretsin.

Bilenler bilir Almanya'da Germanwings diye bir havayolu var, Pegasusla aynı iş modeliyle çalışıyor, ucuz uçuş hizmeti. Bu işi layıkıyla yapıyorlar ama bir kez olsun rötara şahit olmadım. Neyse, 1 keresinde ben 2. uçuşumu kaçırdım ama kendi hatamla. Çok yorgundum, uçuşun kapısı değişmiş ama benim kafa 1 milyon. Neyse uçağı kaçırdıktan sonra bankoya gittim, sonuçta ben hatalıyım ama en azından indirimli bilet alabilir miyim dicektim. Hatuna durumu söyledim, o da hemen operasyon şefini çağırdı. Adam geldi, gayet saygılı bir şekilde derdimi dinledi. Yılbaşı zamanıydı, hem tüm uçuşlar dolu hem de çok pahalıydı. Adam bu durumda bedava bilet veremiceklerini ama ücret konusunda yardımcı olacaklarını söyledi. Bileti 2 ay önceden almıştım, bana o fiyatın yarısına bilet sattılar. Kesinlikle mağdur olmadım. Yani ucuz uçuş yapsanız bile bu işi adam gibi yapmak mümkün.

Dün gerçekten çok üzüldüm. 2 emekli insanı mağdur ettiler. Ucuz uçuşlar satılıyor evet, ama bu müşteriye bu şekilde davranabilecekleri anlamına gelmez. Gerçekten rezil bir havayolu.

Son düzenleme:
Maalesef ülkemizde bazı kurumlarda kötü muameleye maruz kalabiliyoruz. Sen uçak rötarı diyorsun, biz her gün otobüs, tramvay rötarıyla karşılaşıyoruz. Zamanında hiçbir araç gelmez, yazın sıcakta pişersin, kışın soğukta donarsın ama o araç gelmez. Hakkını aramaya kalkamazsın, kimsenin umrunda değildir çünkü.

Şekerim bilet alanlar ucuz olduğu için alıyor zaten. 2 yaşlı insanı göz göre göre ortada bıraktılar. Gerçekten hem yaptıklarına, hem de yardım edememiş olmama çok üzüldüm. Yaptıkları hem yasalara, hem vicdana aykırı. Çok sinirim bozuldu.

Özellikle yaşlılar, bebekler,engelliler konusunda daha duyarlı olmalıyız. Bence de ellerinden geleni yapmaları gerekirdi. Ama maalesef çalışanların kararına göre işliyor çoğu yerde bu durum. Yani bazı şeyler onların vicdanına kalmış.
Ve bazen bizim de elimizden birşey gelmiyor.

Elimden bir şey gelmemesi de bana çok koydu sorma shezofren.

Yazık ya, fakat şu da var canım, Türkiye'de çok bilindik bir markanın müşteri temsilciliğini yaptım. Fakat bazı kesin çizgiler var, işte taahhüt, iptal durumunda çıkacak bedel vs. gibi hani örnek olsun diye söylüyorum. Bu gibi durumlarda değil şefi müdürü çağırsam bir şey olmazdı yani. Çağırdığım bir şey değil, boş yere çağırdım diye azar bile yiyebilirdim. Markanın yüzü sensin evet fakat ama şef de çalışan öteki de öyle, kurumsal firmalarda topu atabileceğin pek kimse olmuyor. O sebeple bela okuyan, anama söven çok oldu ama yapabileceğim bir şey yoktu. Anlatabildim mi?

Elimden bir şey gelmemesi de bana çok koydu sorma shezofren.
Seni çok iyi anlıyorum canım ben de senin gibiyim benim de aklıma takılırdı açıkcası, ama senden çok orada çalışanların sorumluluğunda olan bir şey. Keşke rahatsız olduğumuz her durumu değiştirebilme gücümüz olsaydı.

O an orada, o insanlar için bir şey yapamamış olabilirsiniz ama burada firmayı ve yapılanları deşifre ederek, belki de bilet satışlarının da düşüşe etkiniz olabilir, firma tercih edilmeyebilir. Bu da bir şeydir. Mesela ben aklım da varsa bile, bu sebepten dolayı o firmayla uçmayı istemem, prim kazandırmam

Ben de bu tarz yardım etmeye fırsat bulamadığım mağduriyet durumlarında çok rahatsız hatta suçlu hissediyorum. Sonrasında belki şöyle yapabilirdim, böyle yardımcı olabilirdim diye kafamda senaryolar oluşturuyorum ama iş işten geçmiş oluyor. Asıl vicdan azabı çekmesi gerekenler çekmiyor.

Ah pegasus ah. Gecen sene hava muhalefeti sebebiyle havaalanindaki tum ucuslar iptal oldu. Ayni gun thy pegasus ve baska diger yabanci firmalarinda ucusu vardi. Hepsi yolcusunu herhangi bir otele yerlestirdi. Bilet ayarlamalarini yaptilar. Ulasimi sagladilar. Biz pegasus yolculari mal gibi ortada kaldik. Hadi ben zaten yurtdisinda yasiyorum. Gidecek bir evim var. Ya turistler? Dilde bilmiyorlar. Yeniden otel ara yerles bilet al vs.. magduriyet diz boyuydu. Havaalaninda pegasusun tek bir yetkilisi bile yoktu. evet ucuz bilet satiyorlar ama gerisi bos.

Sabiha gokcende check in yapiyorum. Gorevli tutturdu donus bileti almaniz lazim bu sartlarda ulkeden cikisiniza izin veremeyiz. Pasaportumda essek kadar oturum izni var. Kardesim ben yillardir orada yaziyorum. Oturum iznim var. Yari ulkem sayilir ne alaka donus bileti turist degilim ki ben. Kibarca anlatmaya calistim anlamadi cirkeflestim bende.. ancak o zaman akli basina geldi. Thy bana cok pahali ayrica ailem anadolu yakasinda ikamet ediyor. Mecburen pegasus kullaniyorum cunku thy Ataturk havaalanina inis yapiyor. Bende memnun degilim ama mecburum. Aslinda cok basit bir kac duzeltmeyle musteri memnuniyetini arttirabilirler.. Aldiklari paraya bakiyorlar gerisi onemli degil onlar icin.

Tercih etmediğim bir hava yolu şirketi.
İnternette ben de bir sürü kötü yorum okudum.

O iki insancağıza da üzüldüm.
Ucuz bilet aldığı için kimseyi madur etmeye hakları yok.

Neresi ucuz?? Eskidenmis pegasus ucuz bilet satiyor olayi. Milletin kafasina yerlestirmisler ucuz diye. THY'den pahali satiyor cogu zaman. Yilbasi dönemi Istanbul'a geliyoruz. 4 kisi gidis dönüs THY 600 birim pegasus ayni bileti 1.000 birime satiyor. Bir ara bende hep pegasus bakiyordum en uygun bilet orada vardir diye. Simdi son tercihim. Yazin Antalya'dan dönerken havaalanina cok erken gelmisiz, gidip sordum önceki ucaklarda yer varsa binebilirmiyiz diye, yer varmis ama söyledikleri fiyatla ABD'ye ucarim yani. THY'de ekstra ödem yapmadan cok bindim önceki ucaklara. Yani yer varsa aliyorlar. Bir de sayfalarinda bilgi islemci arkadaslar daha iyi bilir söyle bir sistem var. Diyelim x bir yere bilet baktiniz ciktiniz ve sonra o bileti almak icin tekrar sayfayi actiniz hop bu sefer birden fiyat yükselmis. Ya da hizmet bedeli dedikleri sey, bir var bir yok. Online check in bedeli var. Yani ben check in yapmadan ucaga binebiliyor muyum? Hayir mecburen yaptiriyorum, peki sen bundan nasil para aliyorsun? Yeme icme ekstra bavul gibi tercihe bagli degil ki bu check in olayi.

Evet online check-in için para alan firmalar var.
Check-in'i online yapmanın keyfi olduğunu düşünüyorlar.
Yani kendimiz koltuk seçmemeliyiz.
Hava limanına gidince yapmalıyız check-in'imizi.

Ay hiç ucuz değil
İstanbuldan lyona 1200 tl'ye geldim
Bileti 2 ay önceden almama rağmen üstüne 200 küsur lira ek bagaj parası

Hem ucuz değil hem uçaklar rahatsız hem sandviç yok... Ne anladım o işten

Emeklilere çok üzüldüm. Acaip sinir oldum. Müşteri memnun etmek zor değil aslında. Ama işini layigiyla yapamayanlar olunca malesef bu durumlar yaşanıyor ve yaşanır da. Şikayet edilse sürekli duzeltirler mi ki ?

Pegasusu bilmiyorum ama ben geçen ay van a giderken saati kacirdim (anadolujetle gttim) ama ucak kalkmamisti kapilar kapanmisti check-in deki bayana israr edince aldilar beni calisan personelin insiyatifinde bence

Ben de sinir oldum. Gece geç saat yurtiçi uçuşları genelde dolmuyor, verin ordan bilet ne olacak uçak zaten yarısı boş gidiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…