- 23 Haziran 2014
- 4.727
- 9.823
-
- Konu Sahibi yapa_yalniz
Keske karakterli olup silmeseydin yazini tatlim okuyamadan kaldirmissin
"Küçük" 14 yaşında kocaya kaçıyor, 15 inde çocuk doğuruyor. Yani "kocası" tecavüz etmiyor, gönül rızası ile ilişkiye giriyor. Bu yasa tasarısı da işte bu durumdaki "mağdur" ları kapsıyor. Doğru anlamışım değil mi?
Hah, iyi.
Şimdi; 14 yaşındaki kızla evlenip onu hamile bırakan adam mağdur değil "tecavüzcü"dür. Kanunları bilmemek veya cehalet mazeret değildir. Çek silahı vur birini o halde. "Valla bilmiyodum suç olduğunu" deyince serbest mi bırakılıyorsun?
14 yaşında bir "küçük" e sigara satılmasına izin verme, 14 yaşındaki bir "küçük" e içki satılmasına izin verme, 14 yaşındaki bir "küçük" e ehliyet alma izni verme, 14 yaşındaki bir "küçük" e oy kullanma izni verme, 14 yaşındaki bir "küçük" e evi terkedip istediği yerde yaşama izni verme ama 14 yaşındaki o "küçük" kocaya kaçınca "gönül rızası var" de ve o kocayı "mağdur" ilan et Devlet gözünde. Gönül rızası ile içki satın aldırmadığın, gönül rızası ile içki içirmediğin "küçük" ten bahsediyorum.
11 yaşında evlenen, evlendirilen "küçük" var bu ülkede! Tut elinden, gir bir oyuncakçıya, hangi oyuncağı alacağına 45 dakika boyunca karar veremez oğlum o "küçük"! Kocasına nasıl karar versin???
"Küçük" dediğiniz yavrular ile evlenen, o yavruları evlendiren, o yavruların evlenmesi ve evlendirilmesine göz yuman herkes tecavüzcüdür gözümde ve bu yasa ile tecavüz meşrulaştırılmaktadır. Ortada iyi niyet falan da yoktur!"
"Küçük" 14 yaşında kocaya kaçıyor, 15 inde çocuk doğuruyor. Yani "kocası" tecavüz etmiyor, gönül rızası ile ilişkiye giriyor. Bu yasa tasarısı da işte bu durumdaki "mağdur" ları kapsıyor. Doğru anlamışım değil mi?
Hah, iyi.
Şimdi; 14 yaşındaki kızla evlenip onu hamile bırakan adam mağdur değil "tecavüzcü"dür. Kanunları bilmemek veya cehalet mazeret değildir. Çek silahı vur birini o halde. "Valla bilmiyodum suç olduğunu" deyince serbest mi bırakılıyorsun?
14 yaşında bir "küçük" e sigara satılmasına izin verme, 14 yaşındaki bir "küçük" e içki satılmasına izin verme, 14 yaşındaki bir "küçük" e ehliyet alma izni verme, 14 yaşındaki bir "küçük" e oy kullanma izni verme, 14 yaşındaki bir "küçük" e evi terkedip istediği yerde yaşama izni verme ama 14 yaşındaki o "küçük" kocaya kaçınca "gönül rızası var" de ve o kocayı "mağdur" ilan et Devlet gözünde. Gönül rızası ile içki satın aldırmadığın, gönül rızası ile içki içirmediğin "küçük" ten bahsediyorum.
11 yaşında evlenen, evlendirilen "küçük" var bu ülkede! Tut elinden, gir bir oyuncakçıya, hangi oyuncağı alacağına 45 dakika boyunca karar veremez oğlum o "küçük"! Kocasına nasıl karar versin???
"Küçük" dediğiniz yavrular ile evlenen, o yavruları evlendiren, o yavruların evlenmesi ve evlendirilmesine göz yuman herkes tecavüzcüdür gözümde ve bu yasa ile tecavüz meşrulaştırılmaktadır. Ortada iyi niyet falan da yoktur!"
Madur olan kisileri dinledim nette, kocasi hapis yatio cocuklari babasiz buyuyo onlara bencede af cikmali.. kadin seviyorum diyor ne yapailir ve suan 18 koskoca kadin olmus... kucuk yasta evlilige veya cinsellige karsiyim . Burdaki kisilerin durumu farkli sanki.Gayet iyi anlaşılıyo zaten, "küçüğün rızası" dahilinde gerçekleşen ilişki evlilikle sonuçlanırsa ceza almaz kişi diyo özetle, 12 yaşında ben seviyorum diyip biriyle ilişki yaşasa kızın evlendirir misin, küçüğün rızası isteği sigara içki içmeye gelince önemsemiyor da o yasta seviyorum evlencem derse peki denecek öyle mi, görüyoruz burda küçük yaşta evlenenleri
Ayrıca bin türlü başka sıkıntı varken ne gerek var, her daim bi kadın projesi, kadını nasıl pasifize ederiz nasıl toplumdan soyutlayıp eve hapsederiz hesapları, asla masum bulmuyorum birilerinin arkasını toplama telaşı bu,çok matah birşey olsa gece gece çıkarmaya çalışmazlardı
Bundan daha iyi nasil anlatilabilir ki..
Artık anlasınlar diye sürekli vurgulamışsın canım ama sanmıyorum anlayacaklarını
Madur olan kisileri dinledim nette, kocasi hapis yatio cocuklari babasiz buyuyo onlara bencede af cikmali.. kadin seviyorum diyor ne yapailir ve suan 18 koskoca kadin olmus... kucuk yasta evlilige veya cinsellige karsiyim . Burdaki kisilerin durumu farkli sanki.
Olsun bence çok iyi bir paylaşım ama dediğim gibi bunlar anlamazİçerik bana ait değil yalnız kızlar, haksızlık olmasın yazan arkadaşa, facede denk geldim yazdım
İçerik bana ait değil yalnız kızlar, haksızlık olmasın yazan arkadaşa, facede denk geldim yazdım
nereden tutulsa elde kalıyor tum acıklamaları dinledim okudum ama yok yani yanlıs zamanında aile baskısıyla imam nikahı kıydırmıs olanlarda cinsel istismar sucundan yargılanıyormus bu konuda magdur olduklarından boyle bir sey yapılmak isteniyormus nereden bilecez bir kızı zorlarlar sesini cıkartamaz kabullenir diger yandan yetiskin bir adamın kucuk yasta bir kızla aile baskısı dahi olsa imam nikahı kıydırmasıda onu magdur yapmıyor ki birde anlamadıgım 16 kasıma kadar olan sucları kapsıyor yani 15 kasımda 15 yasındaki bir kızın basına boyle bir olay gelmisse karsıdaki kisi ceza almayacakmı tecavuzculeri kapsamıyor deniyorda bazı aileler kızının tecavuze ugradıgını kimsenin duymaması icin yapan kisiyle de evlendirmek isteyebiliyor islerine gelir yani ben cozemedim bu durumu cozenler her yonuyle mantıklı acıklasın dinleyelim
Bu konuyla ilgili imza kampanyası 1 milyonu geçmiş....Yasa 2016 dan önce nikah akti olanlar için diye düzenlenecekmiş...........
Yasa 2016 dan önce nikah akti olanlar için diye düzenlenecekmiş...........
Güncellemek adına,güncel bilgiyi yazdım,kim nasıl ve ne şekilde olursa olsun cezasını çekmeli bence de !En azından gelecekte olabileceklerin önüne geçmesi adına,bitirir mi hayır ama azaltır.....Öyle umut ediyorum...Fakat 17de aile izniyle zaten nikah kıyılabiliyor. 16da da bebek falan durumu olduğunda yine nikaha izin veriyor hakim.
Yani bu yasa 12-13-14-15 yaşındakiler için çıkarılan bir yasa. Bakın 17-16 gibi nispeten genç kızlar için değil bildiğiniz 14-15lik minicik çocuklar için çıkarılan bir yasa.
Her ne olursa olsun sübyancılığa girer bu 14 yaşındaki çocukla evlenmek.
Ve 14lük çocukla evlenen adamı affetmek devlet eliyle çocuklarla evlenmeyi meşrulaştırır, teşvik eder.
Bu nedenle tepkiler.
Gerçekten çocukları hedef alıyor 14-15 yaşında evlilik olmaz. Minicik çocuklara o gözle bakanlar da cezasını çekmeli.
Güncellemek adına,güncel bilgiyi yazdım,kim nasıl ve ne şekilde olursa olsun cezasını çekmeli bence de !En azından gelecekte olabileceklerin önüne geçmesi adına,bitirir mi hayır ama azaltır.....
Değişik bir bakış açısı olsun bu yazdığım ;Annem 16 yaşında ailesi istemediği için babamın zoruyla kaçmış....Evliliğin yükü ve yaptığı hatanın acısını, yıllarca psikolojik sıkıntılar çekerek, bizden çıkardı yani evlatlarından....O yaşta insan isteyerek de olsa bu yaptığından ileride pişmanlık duyuyor....İşin içinde tecavüz yok,severek, kendi rızası var ama sonuç ortada.......Bu ne kadar masum kalıyor diğer örneklerinizin yanında ama 5 çocuğun,anne sevgisinden mahrum büyümesine ve mutsuz bir kadına vesile olmuş bir durumdur....Diğerlerinin nasıl mutsuz hayatlar, hatta facialar yaratabileceği de kaçınılmaz.....Zaten kadın şiddetinin tecavüzünün artmasının sebebi de caydırıcı cezaların olmaması. Şimdi gözünü komşusunun kızınadiken sapık nasılsa yine af gelir ben bunu kaçırıırm diyebilir pekala.
Bu yasa sadece çocuklarımızın kötü niyetliler tarafından mağdur edilmesinin önünü açan bir yasa.
Değişik bir bakış açısı olsun bu yazdığım ;Annem 16 yaşında ailesi istemediği için babamın zoruyla kaçmış....Evliliğin yükü ve yaptığı hatanın acısını, yıllarca psikolojik sıkıntılar çekerek, bizden çıkardı yani evlatlarından....O yaşta insan isteyerek de olsa bu yaptığından ileride pişmanlık duyuyor....İşin içinde tecavüz yok,severek, kendi rızası var ama sonuç ortada.......Bu ne kadar masum kalıyor diğer örneklerinizin yanında ama 5 çocuğun,anne sevgisinden mahrum büyümesine ve mutsuz bir kadına vesile olmuş bir durumdur....Diğerlerinin nasıl mutsuz hayatlar, hatta facialar yaratabileceği de kaçınılmaz.....
Anlatmak istediğim babam dahi ceza alsa, asla bu durumu savunmam,savunamam!Babamda hapis yatsa evet yatsın derdim!Ama o zaman bir kez hırsızlık yapan fakir bir adamın çocuklarına da yazık. Ne yapsın adam çocukları aç uyumasın diye ekmek çalmış diyebiliriz yada sinirlendi çekti bıçağı maç kavgasında birini öldürdü yazık çocuğuna adamın sinirini neden çocuğu ödesin de diyebiliriz. Yada sarhoş araba kullanıp bilmeden birini öldürüp hapis yatan adamın çocuğuna da yazık şimdi o zaman o da babasından ayrı büyüyor. Yani bir suç işlediysen cezasını çekeceksin, bunu bilmen lazım. Yani sen elin minik çocuğunu kandırır kaçırır, çocukla cinsel ilişkiye girersen cezasını çekeceksin. Bu kadar yani.
Fikir suçlusu gazetecilerin çocukları da mesela babasız büyüyor kimse onları affetmiyor. Çocuk tacizinden de büyük bir suç mu o zaman o çocukların günahı ne?