- 13 Haziran 2015
- 5.875
- 19.281
-
- Konu Sahibi belirsizkisi
Gençlikte ağır depresyon geçirmiştim, ilacı biraz geç içsem 24 saat uyuyordum, o zaman oluyordu bu.Zaten muhtemelen normal bir şekilde iç çamaşırınızı aşağı indirip pedi katlayarak iç çamaşırınızdan çıkardığınız da dökülüp dökülmediğini siz de anlayamazsınız ama iç çamaşırınızı çıkarıp pedi lavabonun , küvetin ve ya beyaz bir yerin üzerinde çıkarırsanız fark edebilirsiniz .
Pedi yalnızca dolduğu zaman mı değiştiriyorsun? Sağlık açısından onu sık sık değiştirmeye devam etmen gerekiyor sözde okb’li belirsiz kişiYıllık takmakla ne alakası var bu durum âdetimin son günlerinde olduğu ve az miktarda geldiği için tabii ki ilk günlerim de ki kadar sık sık değiştirmiyorum zaten bu durum son günlerinde olduğu ve kan (hatta kahverengi leke) az miktarda geldiği için kuruyup dökülme durumu oluyor ilk günlerin de bende de kuruyup dökülme durumu olmuyor. Ama son günlerinde az miktarda geldiği için pedimi sık sık değiştirmem gerekmiyor o da zaten az miktarda geldiği için ped de kurumuş oluyor ilk günlerinde yoğun geldiği için kuruma durumu da olmuyor tabii
Yani değiştirmediğiniz pedle nasıl rahat edebiliyosunuz. Yoğunken bile pedden çok rahatsız oluyorum ben. Yoğunluğum bittiğinde pamuk kullanıyorum her tuvalete çıktığımda değiştirmiş oluyorum hem ped gibi havasız kalmıyo o bölge hemde taharetle temizliğini yapıyorum ki aman mantar olmasın enfeksiyon olmasın diye.Yıllık takmakla ne alakası var bu durum âdetimin son günlerinde olduğu ve az miktarda geldiği için tabii ki ilk günlerim de ki kadar sık sık değiştirmiyorum zaten bu durum son günlerinde olduğu ve kan (hatta kahverengi leke) az miktarda geldiği için kuruyup dökülme durumu oluyor ilk günlerin de bende de kuruyup dökülme durumu olmuyor. Ama son günlerinde az miktarda geldiği için pedimi sık sık değiştirmem gerekmiyor o da zaten az miktarda geldiği için ped de kurumuş oluyor ilk günlerinde yoğun geldiği için kuruma durumu da olmuyor tabii
Lavaboya ped koyma.Orada abdest alınıyor.Pamukcukalri diyorsan iç kısmı wc de erime ihtimali de yok.Guzelce sar.Cope at.Veya poşet veya havlu kağıda sar.
Özel Günler & Hijyen
12 sa
Kızlar, Ped değiştirirken kuruyan kan noktalarının yere dökülmesi?
Gizli Üye
(18-24)
Arkadaşlar öncelikle sorumda gâyet ciddiyim lütfen dalga geçerek , alaya alarak değil de ciddi bir şekilde cevap verin. Öncelikle ben bu tür durumlarda biraz takıntılı bir kişiliğe sahibim ve özellikle âdetimin son günlerin de kan az geldiği için ped de kuruyup iç çamaşırımdan çıkarırken yere döküldüğünü fark ettim ve artık iç çamaşırımı çıkarıp pedimi iç çamaşırımdan lavabonun içinde çıkarıyorum ve kuruyan kan noktalarını da lavabonun içinde görüyorum yani siyah siyah noktalar oluyor lavabonun içinde. Daha sonrasında iç çamaşırımı da lavabonun içine silkeliyorum ki içinde bir şey kaldıysa lavabonun içinde dökülsün daha sonrasında yeni pedi iç çamaşırıma takıyorum ama bu şekilde yapınca da işimi uzatmış oluyorum bir acelem olduğunda hemen çıkamamış oluyorum ve bir de bende OKB rahatsızlığı olduğu için bir yere dökülmesin etmesin diye çok dikkat ediyor , yavaş hareket ediyorum ve kendimi çok kasıyorum. Aranızda bu bahsettiğim durumu fark eden benim gibi olan var mı , sizce ne yapabilirim tavsiyeleriniz var mıdır?
İnanılmaz bir koku yapar.3 4 saatte değiştirilmesi lazım.Pedi yalnızca dolduğu zaman mı değiştiriyorsun? Sağlık açısından onu sık sık değiştirmeye devam etmen gerekiyor sözde okb’li belirsiz kişi
Kokar!Yıllık takmakla ne alakası var bu durum âdetimin son günlerinde olduğu ve az miktarda geldiği için tabii ki ilk günlerim de ki kadar sık sık değiştirmiyorum zaten bu durum son günlerinde olduğu ve kan (hatta kahverengi leke) az miktarda geldiği için kuruyup dökülme durumu oluyor ilk günlerin de bende de kuruyup dökülme durumu olmuyor. Ama son günlerinde az miktarda geldiği için pedimi sık sık değiştirmem gerekmiyor o da zaten az miktarda geldiği için ped de kurumuş oluyor ilk günlerinde yoğun geldiği için kuruma durumu da olmuyor tabii
Afedersiniz vücuttan sadece adet kanı gelmiyor.Kokar!
Kokar!
Illa kan olmasina gerek yok, ben bazen bembeyaz ped değiştiriyorum, kokar, yemin ederim yüzümü buruşturdum
Bende enfeksiyon var.Ama benim enfeksiyonum çok kafein tüketmekten.Yani değiştirmediğiniz pedle nasıl rahat edebiliyosunuz. Yoğunken bile pedden çok rahatsız oluyorum ben. Yoğunluğum bittiğinde pamuk kullanıyorum her tuvalete çıktığımda değiştirmiş oluyorum hem ped gibi havasız kalmıyo o bölge hemde taharetle temizliğini yapıyorum ki aman mantar olmasın enfeksiyon olmasın diye.
Günlük ped adet kanına etkili olmaz.Günlük ped kullanın saat başı değiştirin mis.
Illa adet kanı ya da akıntı gelmesine de gerek yok, insan terler yahu =(Afedersiniz vücuttan sadece adet kanı gelmiyor.
Günlük ped kullan o bahsettigin kahverengi akıntı için onu da saat başı değiştir. KurumazYıllık takmakla ne alakası var bu durum âdetimin son günlerinde olduğu ve az miktarda geldiği için tabii ki ilk günlerim de ki kadar sık sık değiştirmiyorum zaten bu durum son günlerinde olduğu ve kan (hatta kahverengi leke) az miktarda geldiği için kuruyup dökülme durumu oluyor ilk günlerin de bende de kuruyup dökülme durumu olmuyor. Ama son günlerinde az miktarda geldiği için pedimi sık sık değiştirmem gerekmiyor o da zaten az miktarda geldiği için ped de kurumuş oluyor ilk günlerinde yoğun geldiği için kuruma durumu da olmuyor tabii
Adettin son günlerindeki lekelenmedd oluyormuş zaten kuruma.Günlük ped adet kanına etkili olmaz.
Az gelmesi çok gelmesi konu değil burada. Hijyen sebebiyle ped sık sık değiştirilmeli. Koku yapar zaten en başta. Yani 10 saat kalsa anca kurur kan herhalde ben hayatımda hiç görmedim. Uzmanlar 3-5 saatte bir değiştirilmesini tavsiye ediyorlar.Yıllık takmakla ne alakası var bu durum âdetimin son günlerinde olduğu ve az miktarda geldiği için tabii ki ilk günlerim de ki kadar sık sık değiştirmiyorum zaten bu durum son günlerinde olduğu ve kan (hatta kahverengi leke) az miktarda geldiği için kuruyup dökülme durumu oluyor ilk günlerin de bende de kuruyup dökülme durumu olmuyor. Ama son günlerinde az miktarda geldiği için pedimi sık sık değiştirmem gerekmiyor o da zaten az miktarda geldiği için ped de kurumuş oluyor ilk günlerinde yoğun geldiği için kuruma durumu da olmuyor tabii
Muhtemelen ped uzun süre kaldığı için kuruyup öyle oluyordur temizleme faslında dikkat etmeniz iyi bişey aslında ama daha kısa aralıklarla degisirseniz bu kadar uğraşmış olursunuz. Okb içinde destek alıyor musunuz daha sağlıklı yönlendirilirsiniz.
Özel Günler & Hijyen
12 sa
Kızlar, Ped değiştirirken kuruyan kan noktalarının yere dökülmesi?
Gizli Üye
(18-24)
Arkadaşlar öncelikle sorumda gâyet ciddiyim lütfen dalga geçerek , alaya alarak değil de ciddi bir şekilde cevap verin. Öncelikle ben bu tür durumlarda biraz takıntılı bir kişiliğe sahibim ve özellikle âdetimin son günlerin de kan az geldiği için ped de kuruyup iç çamaşırımdan çıkarırken yere döküldüğünü fark ettim ve artık iç çamaşırımı çıkarıp pedimi iç çamaşırımdan lavabonun içinde çıkarıyorum ve kuruyan kan noktalarını da lavabonun içinde görüyorum yani siyah siyah noktalar oluyor lavabonun içinde. Daha sonrasında iç çamaşırımı da lavabonun içine silkeliyorum ki içinde bir şey kaldıysa lavabonun içinde dökülsün daha sonrasında yeni pedi iç çamaşırıma takıyorum ama bu şekilde yapınca da işimi uzatmış oluyorum bir acelem olduğunda hemen çıkamamış oluyorum ve bir de bende OKB rahatsızlığı olduğu için bir yere dökülmesin etmesin diye çok dikkat ediyor , yavaş hareket ediyorum ve kendimi çok kasıyorum. Aranızda bu bahsettiğim durumu fark eden benim gibi olan var mı , sizce ne yapabilirim tavsiyeleriniz var mıdır?
Ben şuan adetimin son gününe giricem 3 gün ped kullanıyorum 3 gün ped kullanmıyorum.3 gün yoğun oluyor sonra peçete ile silecek kadar.Adettin son günlerindeki lekelenmedd oluyormuş zaten kuruma.