• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pedegog desteği

Oğlumun davranışları çok da normal değil. Evde kızımla beni çileden çıkartıyor, bağırarak konuşuyor, kafasına göre hareket ediyor.

İyide siz oglunuzu suclamaktan bu okuldan başka çarem yok demekten başka bişey demiyosunuzki madem oglunuzun davranışları normal değil kreşe vermeden önce halletmeniz gerekirdi pedodla. Artık kreşe vermişsiniz ve herşeyin farkındasınız öğretmen beni yıldırma ya çalışıyor çocuğu alayım diye diyosunuz ama çocuğu iki kez kaybeden bı yere ısrarla kendi menfaatiniz için çocuğunuzu teslim ediyorsunuz bu nasıl bı düşünce tarzıdır. İki gün sonra siz orda beklemeyi bırakınca nolcak (beklemenizde çok saçma da neyse )çocuk yine çıksa gitse Allah korusun bişey olsa budami oglunuzun anormal davranışlarının eseri olcak yapmayın lütfen!!!

Oğlumun davranışları çok da normal değil. Evde kızımla beni çileden çıkartıyor, bağırarak konuşuyor, kafasına göre hareket ediyor.

Dört yaşındaki çocuktan ne bekliyorsunuz? Put gibi oturup her denileni yapmasını mı? Çocuğa üzüldüm açıkçası, anne ayrı dünyada, kreş apayrı problemli.

Oğlunuz normal bir bebek. Neden pedagog ?
Kreş anormal yangın merdiveninden çıktı ne demek oğlunuz yok ne demek?
Kredi şikayet edin oglunuzunda başına kötü bir şey gelmeden alın oradan

Bu kreşe arkadaşlarımın çocukları da gitti ve memnun kaldılar. Biz biraz geç kayıt yaptırdık o yüzden sorun yaşıyoruz zaten birde öğretmenin davranışları sorunlu. Başka yere verme imkanım yok, en uygun burası var, yakınlık olarak da burası 15 km uzak, yani yaşadığımız yere en yakın yer burası
Ha 15 ha 20 km, 5 dk farkeder!
Çocuğunuzun başına burada bir şey gelmesini mi bekliyorsunuz almak için?
Başkaları memnun kalmış olabilir ama bir öğretmen beni arayacak çocuğun yok diye, onun da çoğu şeyi kaybolur inanın!!!
Bu kadarına pes diyorum!

Başkaları memnun kalmış olabilir ama bir öğretmen beni arayacak çocuğun yok diye, onun da çoğu şeyi kaybolur inanın!!!
Bu kadarına pes diyorum!
Çocuk Allah korusun merdivenden falan düşse. Biliyorum cocgun suçu evdede düşüyordu bizde çok çektik der kapatır üstünü konu sahibi. Öyle bir izlenim aldım

Çocuk Allah korusun merdivenden falan düşse. Biliyorum cocgun suçu evdede düşüyordu bizde çok çektik der kapatır üstünü konu sahibi. Öyle bir izlenim aldım
Bana da öyle geldi, kader bile diyebilir.
Bilenler vardır 2 tane gerçekten her şeyleri sorunlu evlatlarım var.
Büyüğü kreşe verdim ve bambaşka bir çocuk oldu, tabi orada.
Evde yine aynı ama bu süreçte pedagog desteği de almıştık.
Öyle günlerce haftalarca sürmüyor alışma süreci.
Maksimum iki hafta içinde çocuk ağlamadan gitmeli okula ve oraya adapte olmalı.
Olmuyorsa onu rahatsız eden bir durum vardır, dışlanma, ilgisizlik, kötü muamele vs gibi.

Ben hep söylüyorum benim çocuklarım buzdolabı içine giriyor, bırakın otadan oraya hoplama zıplamayı.
Ama bir eğitim kurumu en en güvenli yer olmalı, bütün tedbirler alınmış olmalı.
Kaçmak, yangın merdivenine falan ulaşıyor olmak direkt mühürletir orayı.
Resmen çocuklar Allaha emanet ya!

Be kadar kolay kırıcı yorumlar yazılıyor. Ben tek başıma 2 çocuk büyütüyorum ve kendi hastalığım da var. Yıllardır onlara tek başıma baktım. Sakındım, korudum kolladım, bir annenin yapması gerekenleri yaptım hemde hiç destek yokken, bence bu söyleminiz anneye en büyük hakaret

Be kadar kolay kırıcı yorumlar yazılıyor. Ben tek başıma 2 çocuk büyütüyorum ve kendi hastalığım da var. Yıllardır onlara tek başıma baktım. Sakındım, korudum kolladım, bir annenin yapması gerekenleri yaptım hemde hiç destek yokken, bence bu söyleminiz anneye en büyük hakaret
Neden her mesajınızda olanlar için küçücük çocuğu sucluyorsunuz. Allah korusun kreslerle ilgili haberlerde neler neler duyuyoruz. Sizin anlattiklariniz korkunç şeyler, çocuğunuz hiç güvende değil orada. Ama sorunu çocuğunuzda arıyorsunuz. O yaştaki çocuklar zaten komutlara pek uymazlar. Yemek ye sınıfa git dışarıya normal merdivenden çık vs. Çocuğun başında birisinin bulunmasi lazım. Sorun kreşte öğretmende kendi çocuğunuzu anormallestirmeye çalışmanız çok üzücü. İse baslamadan önce çocuğunuzu güvenli bir yere teslim edin lütfen

Kreşte sorun var çok belli. Çocuğu pedagoga götürmeden önce kreşi değiştirin ya da göndermeyin.

Olmuyorsa onu rahatsız eden bir durum vardır, dışlanma, ilgisizlik, kötü muamele vs gibi.

Ben hep söylüyorum benim çocuklarım buzdolabı içine giriyor, bırakın otadan oraya hoplama zıplamayı.
Ben oğlum tamamıyla sorunlu demiyorum, bazı sorunları var ki olağanüstü cesareti var, ben evde uyurken kalkıp anahtarı çantamdan bulup dışarı çıkan ve bahçede oynayan oğlumdan bahsediyorum. Ve lütfen yorumlarınıza dikkat edin. Benim önceki konularımda da yazıyor. Tek başıma elimden geleni yapıyorum. Çalışmak zorundayım. Suan cebimde 20 tl ile eşim dediğim adamın para göndermesini bekliyorum. 20 TL ye ne alabilirsinz? 1 hafta 2 çocukla yaşayabilir misiniz?
Herşey sandığınız kadar kolay değil. Bana en uygun olan (meb e bağlı) kreşe kayıt ettirdim.

Neden her mesajınızda olanlar için küçücük çocuğu sucluyorsunuz. Allah korusun kreslerle ilgili haberlerde neler neler duyuyoruz. Sizin anlattiklariniz korkunç şeyler, çocuğunuz hiç güvende değil orada. Ama sorunu çocuğunuzda arıyorsunuz. O yaştaki çocuklar zaten komutlara pek uymazlar. Yemek ye sınıfa git dışarıya normal merdivenden çık vs. Çocuğun başında birisinin bulunmasi lazım. Sorun kreşte öğretmende kendi çocuğunuzu anormallestirmeye çalışmanız çok üzücü. İse baslamadan önce çocuğunuzu güvenli bir yere teslim edin lütfen
Pat diye bırakmak istemiyorum, pes etmek istemiyorum. Oğlum bana öyle bağımlı ki ablam da bile 10 dk durmaz bensiz, çalışmadan önce bazı şeyleri aşmasını istiyorum. Oranın okul olduğunu sınıfından çıkmaması gerektiğini, öğretmenden izinsiz okulda kafasına göre dolaşmamasını öğrenmeli

Ne demek oğlun yok, bende aramaya çıkamıyorum.
Allah askina, çocuk o sınıftan çıkana kadar nerdeymis öğretmen.
Siz de ayrı rahatsıziniz, nolur kusura bakmayin ama çocuğun güvenliği olmadığı ortamda onu bırakıp, bir de oğlunuzu sorunlu gibi düşünüyorsunuz.
Sorunlu bile olsa, kreşin sorumsuzlugunu değiştirmez zaten.
Pedagog desteği alın tabi ki, ama o kreşe de bırakmayın ya, günah..

Ben oğlum tamamıyla sorunlu demiyorum, bazı sorunları var ki olağanüstü cesareti var, ben evde uyurken kalkıp anahtarı çantamdan bulup dışarı çıkan ve bahçede oynayan oğlumdan bahsediyorum. Ve lütfen yorumlarınıza dikkat edin. Benim önceki konularımda da yazıyor. Tek başıma elimden geleni yapıyorum. Çalışmak zorundayım. Suan cebimde 20 tl ile eşim dediğim adamın para göndermesini bekliyorum. 20 TL ye ne alabilirsinz? 1 hafta 2 çocukla yaşayabilir misiniz?
Herşey sandığınız kadar kolay değil. Bana en uygun olan (meb e bağlı) kreşe kayıt ettirdim.
Bakın siz evde uyurken çocuğunuzun, anahtarı alıp dışarı çıkması zaten normal.
Onlar bambaşka bir dünyada yaşıyorlar, hayal güçleri, kendilerini Superman sanıyorlar.

Ben kendimi bildim bileli kapımı kilitli tutarım, anahtarı da oğlumun ulaşamayacağı dolap üstüne birakirim, sandalyeye bile çıksa yetisemez.
Yetisse çıkar oğlumda, biz gece uyurken bile gidebilir belki..
Çikolata almaya diye düşünür gider mesela..

Yeğenim de, üstüne mutfak önlüğü bağlayıp, uçacağım diye kendini balkondan aşağı bırakmaya çalışırdı, kaç kere tuttular.

Bunlar olağan şeyler.
Ha kreş bu güvenliği sağlayacak donanımda değilse de, suç çocuğun değil.

kresde sorun var net...
Çocukta sorun yok ki. Problem kreş.
Öğretmen beni aradı oğlun yok mu dedi. Önce o öğretmeni ve kreşi şikayet edin sonra çocuğu başka bir yere verin. Şaka gibi ya
Kresi degistirin bence.
Sizde ve kreşte sorun var.çocuk normal.ikidir aynı olay oluyor siz hala pedagog diyorsunuz.sizi sindirmelerine izin vermeyin ne demek bahçede bekle sahip çıkamıyorlarsa kreş açmasınlar.orayı başlarına yıkmamanız hata.
O nasıl kreş yaa ...ne demek çocuğun ortada yok nasil yani ala ala yaa aklim almadi halaaa sen bahcede olmasan ne olucakmis peki
Çocuğuna birşey olursa, o arkadaşlarmi sorumluluğunu alacak, iyileştirecekler?

Yani çocuğunu kaybettimer yaaa!! Ya bulunmasaydi? Ya o merdivenden düşseydi?

Ben daima kreş taraftariyim fakat öyle bur kreş degil. Üstüne para verseler bana yollamazdim. Baze şeylerin geri dönüşu yok!

Gerekirse daha uzak bir kreşe yollardim yada annemi çağirirdim. Bir çözüm bulunmali. Şimdiki gittiği kreş şikayet edilmeli ve kapanmali!!
Çocukta sorun aramanız ve kreştekilere karşı bu kadar sakin olmanız.çocuğu almanız gerekirdi şimdiye hatta şikayet etmelisiniz.her hareketli çocuğu kayıp mı ediyor bunlar?
Yani çocuk ikidir kayboluyor ve siz nasıl o okulu yıkmıyorsunuz? Nasıl öğretmen, nasıl sistem, nasıl bi boşvermişlik? Siz kapıda bekleyecekseniz o çocuğun kreşe gitmesinin manası ne? Ay çok kızdım! Arayıp oğlun yok ne demek?! Lütfen biraz ses çıkarın!
öğretmeni göndersin kreş pedagoga..
müdürle görüşün yardımcı öğretmen yok mu? ne demek çocukları bırakıp arayamıyorum. siz bahçede olmasanız yine sizi mi arayacak?
Ben önceki konunuza da yorum yapmıştım. Çocuğunuz arkadaşlarına zarar veren, düzeni bozan bir çocuk değil. Her ÇOCUK gibi meraklı... Çocuğun huyunu biliyorlar. Gerekirse kendi yanından ayırmayacak öğretmen, en yakınına oturtacak. Gözü üstünde olacak. Okuldan almayın kesinlikle almayın okuldan ve biraz dişinizi gösterin. Bu ne böyle? “Aynı şey birdaha olursa, benim oğlumu bir daha kaybederseniz İl Milli eğitime, Meb’e Bimer’e Cimer’e şikayet ederim sizi!” diyin!
Allah aşkına neresi bu okul? Paralel evren mi nedir? Neyin rahatlığı bu? Anaokulu çocuğunu kaybedip veliyi "Oğlun yok." diye arama lüksü tanınan tek okul burasıdır herhalde.

Çocuğunuz, Eylül ayından bu yana birbiriyle kaynaşmış bir gruba dahil olurken tabi ki sorun yaşayacak. O gruba kendi dahil olamadığında öğretmeni destekleyecek ki kötü hissetmesin. E bu şartlar sağlanmazsa ne yapacak çocuk? Doğal olarak farklı şeylere yönelecek.

Yakın filan diye düşünmeyin, gerekirse bir 30 km yürüyün ama çocuğunuzun güvenliğini tehlikeye atmayın. Bu ikinci vaka imiş. Bir sonrakinde belli ki daha da umursamaz olacaklar.
Başkalarının memnun olması sizin de memnun olacağınız ya da çocuğunuza uygun olduğu anlamına gelmez. Çocukta tamir edilemez problemlere beden olabilir bu durum. Bir hocam çocuk büyütürken hata yapma lüksünüz yok derdi. Hata yapıyorsunuz muhtemelen ve size geri dönüşü ağır olabilir.,
çocuğu al başka bir kreşe ver güvenlik en önemli şey.çocuk yaramaz olabilir hareketli olabilir.vurup kırmıyorsa

4 yaşında çocuk daha.her çocuk farklı yaşıtları daha uyumlu olabilir ama sonuçta vurup kırmıyor birşey yapmıyor.meraklı demekki gözden kayboluyor.buraya kadar normal yinede başka bir sorun varsa pedagoga götürün emin olmak için.asıl sorun bunların hiçbiri kreşin bu ihmallerine bahane değil.siz sessiz kaldıkça başınıza çıkmışlar resmen.size saygısı olmayan insanların çocuğunuza birşey katacağını sanmıyorum.güvenlik zaafiyeti var ki bence en önemli şey.başka bir kreşe verin veya bir yıl bekleyin kaynaşmada sorun olacaksa seneye verirsiniz yıl başında.kreş daha iyi bakıcıdan ama bu şekilde ihmalkar bir kreş değil.siz okulun bahçesinde olsanız ne olacak belki çocuğa içeride bir zarar gelecek bu gidişle.
İyide siz oglunuzu suclamaktan bu okuldan başka çarem yok demekten başka bişey demiyosunuzki madem oglunuzun davranışları normal değil kreşe vermeden önce halletmeniz gerekirdi pedodla. Artık kreşe vermişsiniz ve herşeyin farkındasınız öğretmen beni yıldırma ya çalışıyor çocuğu alayım diye diyosunuz ama çocuğu iki kez kaybeden bı yere ısrarla kendi menfaatiniz için çocuğunuzu teslim ediyorsunuz bu nasıl bı düşünce tarzıdır. İki gün sonra siz orda beklemeyi bırakınca nolcak (beklemenizde çok saçma da neyse )çocuk yine çıksa gitse Allah korusun bişey olsa budami oglunuzun anormal davranışlarının eseri olcak yapmayın lütfen!!!
Dört yaşındaki çocuktan ne bekliyorsunuz? Put gibi oturup her denileni yapmasını mı? Çocuğa üzüldüm açıkçası, anne ayrı dünyada, kreş apayrı problemli.
Oğlunuz normal bir bebek. Neden pedagog ?
Kreş anormal yangın merdiveninden çıktı ne demek oğlunuz yok ne demek?
Kredi şikayet edin oglunuzunda başına kötü bir şey gelmeden alın oradan
Bu kadarına pes diyorum!

Çocuk normal kreş sorunlu.
Kreşte sorun var çok belli. Çocuğu pedagoga götürmeden önce kreşi değiştirin ya da göndermeyin.
Ne demek oğlun yok, bende aramaya çıkamıyorum.
Allah askina, çocuk o sınıftan çıkana kadar nerdeymis öğretmen.
Siz de ayrı rahatsıziniz, nolur kusura bakmayin ama çocuğun güvenliği olmadığı ortamda onu bırakıp, bir de oğlunuzu sorunlu gibi düşünüyorsunuz.
Sorunlu bile olsa, kreşin sorumsuzlugunu değiştirmez zaten.
Pedagog desteği alın tabi ki, ama o kreşe de bırakmayın ya, günah..

O kadar çaresizim ki yıllardır mücadele ettim tek başıma, çalışamadım çocuklarım küçük diye. Bana bütçe olarak uygun olan kreşe yazdırdım, orda da sorunlar bitmiyor. Ben çok mu memnunum bu durumdan. Hergun ağlıyorum keşke herşey yolunda gitse diye.
Maddi manevi öyle yalnızım ki akıl sağlığım yerinde diye şükretmeliyim.
Kim ister çocuguna zarar gelmesini?
Hangi anne evladı hakkında kötü düşünebilir?
Boşvermişlik demişsiniz ama ben bu soğukta okul bahçesinde bekliyorum. Hasta halimle hemde. Sabah hızlı bi şekilde kahvaltı hazırlıyorum, 12 de evden çıkıp önce kızımı bırakıyorum okuluna, sonra da 15 km oğlumun okuluna gidiyorum, aracım yok. Servise henüz veremedim.
Dediğim gibi ben bseyleri düzeltmeye çalışırken iyice mi bozuluyor bilmiyorum. Artık çıkmaza geldim

Yazacağım kırıcı olacak, silip duruyorum.
Hanımefendi bir de matah gibi anlatıyorsunuz, çocuğunuza ihmalkar davranıyorsunuz!
Çocuğunuz çantanıza nasıl ulaşıyor, velev ki ulaştı, içinde anahtar ne arıyor!
Haydi o da tamam, siz çocuğunu bilen biriyseniz kapıdaki zincire bakar!
2 metre yüksekliğe, en tepeye yaptırırsınız bir zincir, önlemdir bunun adı!
Bir tek sizin çocuklarınız yaramaz değil, bir tek de siz yalnız ve maddi olarak sıkıntılı büyütmüyorsunuz.
İhmalkarlık başka bir şey, ha o öğretmen ha siz!
Kusura bakmayın da okuldan kaçmasını evdeki davranışıyla resmen okul ve öğretmeni savunur hale geldiğiniz için, tek diyebilecek bu kalıyor geriye!

Bakın siz evde uyurken çocuğunuzun, anahtarı alıp dışarı çıkması zaten normal.
Onlar bambaşka bir dünyada yaşıyorlar, hayal güçleri, kendilerini Superman sanıyorlar.

Ben kendimi bildim bileli kapımı kilitli tutarım, anahtarı da oğlumun ulaşamayacağı dolap üstüne birakirim, sandalyeye bile çıksa yetisemez.
Yetisse çıkar oğlumda, biz gece uyurken bile gidebilir belki..
Çikolata almaya diye düşünür gider mesela..

Yeğenim de, üstüne mutfak önlüğü bağlayıp, uçacağım diye kendini balkondan aşağı bırakmaya çalışırdı, kaç kere tuttular.

Bunlar olağan şeyler.
Ha kreş bu güvenliği sağlayacak donanımda değilse de, suç çocuğun değil.
Bana da ders oldu bu durum, anahtarı yok ediyorum

Buzdolabının kapısı içerden açılamıyor aman ha dikkat edin. Nereden bildiğimi söylemem 😂

Çocuk onlar, biz de çocuktuk. Tabi ki cozutacaklar ara sıra.

Hanımefendi bir de matah gibi anlatıyorsunuz, çocuğunuza ihmalkar davranıyorsunuz!
Bir tek sizin çocuklarınız yaramaz değil, bir tek de siz yalnız ve maddi olarak sıkıntılı büyütmüyorsunuz.
Kusura bakmayın da okuldan kaçmasını evdeki davranışıyla resmen okul ve öğretmeni savunur hale geldiğiniz için, tek diyebilecek bu kalıyor geriye!
Kapıyı kilitleyip çantama koydum, çantamı da askıya astım, normal olan bu değil mi zaten, ben nerden bilebilirim o kadar ince düşünüp anahtarı alacağını!

Sizin bu yazdıklarınız beni dibe çekiyor. Devam edin, egonuz yükselirken çaresiz bir anneyi iyice sürükleyin diplere. Umarım beni hiç bir zaman anlamazsınız.

Back