• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pedegog desteği

Beril sevin

Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2019
252
183
18
42
Eski konularımı bilen bilir. 2 çocuguma tek başıma bakıyorum. Kızımla sorunumuz yok. Oğlum 4 yaşında ve meraklı ve çok hızlı bir çocuk, kreşe 3 hafta önce başladı fakat hala alışamadı, okulun kapısında bekliyorum. Bir kez yangın merdiveninden okul dışına çıktı. Müdür ve öğretmen her ihtimale karşı benim bahçede beklememi söyledi. 2 hafta kadar sürecek bu durum. Hasta hasta soğukta beklemeyi takmıyorum ama bu durum beni çok üzüyor. Dün yine yemekhaneden kalkmış farklı bi sınıfa gitmiş oturmuş oyuncak oynuyormuş. Öğretmen beni aradı ve oğlun yok dedi, diğer çocukları bırakıp arayamıyorum dedi, ben çaresizce dışarıda beklerken görevli ablalar buldu oğlumu.
Kreş den alma gibi bir düşüncem yok çünkü çalışmayı düşünüyorum bir kaç ay sonra,
Pedegog a gitmeyi düşünüyorum ama devlet hastanelerinde pedegog var mı bilmiyorum, fikri olan yazabilir mi 😔

Eski konularımı bilen bilir. 2 çocuguma tek başıma bakıyorum. Kızımla sorunumuz yok. Oğlum 4 yaşında ve meraklı ve çok hızlı bir çocuk, kreşe 3 hafta önce başladı fakat hala alışamadı, okulun kapısında bekliyorum. Bir kez yangın merdiveninden okul dışına çıktı. Müdür ve öğretmen her ihtimale karşı benim bahçede beklememi söyledi. 2 hafta kadar sürecek bu durum. Hasta hasta soğukta beklemeyi takmıyorum ama bu durum beni çok üzüyor. Dün yine yemekhaneden kalkmış farklı bi sınıfa gitmiş oturmuş oyuncak oynuyormuş. Öğretmen beni aradı ve oğlun yok dedi, diğer çocukları bırakıp arayamıyorum dedi, ben çaresizce dışarıda beklerken görevli ablalar buldu oğlumu.
Kreş den alma gibi bir düşüncem yok çünkü çalışmayı düşünüyorum bir kaç ay sonra,
Pedegog a gitmeyi düşünüyorum ama devlet hastanelerinde pedegog var mı bilmiyorum, fikri olan yazabilir mi 😔
Öğretmen beni aradı oğlun yok mu dedi. Önce o öğretmeni ve kreşi şikayet edin sonra çocuğu başka bir yere verin. Şaka gibi ya

Kresi degistirin bence.

Sizde ve kreşte sorun var.çocuk normal.ikidir aynı olay oluyor siz hala pedagog diyorsunuz.sizi sindirmelerine izin vermeyin ne demek bahçede bekle sahip çıkamıyorlarsa kreş açmasınlar.orayı başlarına yıkmamanız hata.

kresde sorun var net...
Çocukta sorun yok ki. Problem kreş.
Öğretmen beni aradı oğlun yok mu dedi. Önce o öğretmeni ve kreşi şikayet edin sonra çocuğu başka bir yere verin. Şaka gibi ya
Kresi degistirin bence.
Bu kreşe arkadaşlarımın çocukları da gitti ve memnun kaldılar. Biz biraz geç kayıt yaptırdık o yüzden sorun yaşıyoruz zaten birde öğretmenin davranışları sorunlu. Başka yere verme imkanım yok, en uygun burası var, yakınlık olarak da burası 15 km uzak, yani yaşadığımız yere en yakın yer burası

Sizde ve kreşte sorun var.çocuk normal.ikidir aynı olay oluyor siz hala pedagog diyorsunuz.sizi sindirmelerine izin vermeyin ne demek bahçede bekle sahip çıkamıyorlarsa kreş açmasınlar.orayı başlarına yıkmamanız hata.
Bende ne gibi sorun var, olayları sakinlik ile çözmeye çalışıyorum

Bu kreşe arkadaşlarımın çocukları da gitti ve memnun kaldılar. Biz biraz geç kayıt yaptırdık o yüzden sorun yaşıyoruz zaten birde öğretmenin davranışları sorunlu. Başka yere verme imkanım yok, en uygun burası var, yakınlık olarak da burası 15 km uzak, yani yaşadığımız yere en yakın yer burası

Çocuğuna birşey olursa, o arkadaşlarmi sorumluluğunu alacak, iyileştirecekler?

Yani çocuğunu kaybettimer yaaa!! Ya bulunmasaydi? Ya o merdivenden düşseydi?

Ben daima kreş taraftariyim fakat öyle bur kreş degil. Üstüne para verseler bana yollamazdim. Baze şeylerin geri dönüşu yok!

Gerekirse daha uzak bir kreşe yollardim yada annemi çağirirdim. Bir çözüm bulunmali. Şimdiki gittiği kreş şikayet edilmeli ve kapanmali!!

Bende ne gibi sorun var, olayları sakinlik ile çözmeye çalışıyorum
Çocukta sorun aramanız ve kreştekilere karşı bu kadar sakin olmanız.çocuğu almanız gerekirdi şimdiye hatta şikayet etmelisiniz.her hareketli çocuğu kayıp mı ediyor bunlar?

Yani çocuk ikidir kayboluyor ve siz nasıl o okulu yıkmıyorsunuz? Nasıl öğretmen, nasıl sistem, nasıl bi boşvermişlik? Siz kapıda bekleyecekseniz o çocuğun kreşe gitmesinin manası ne? Ay çok kızdım! Arayıp oğlun yok ne demek?! Lütfen biraz ses çıkarın!

O nasıl kreş yaa ...ne demek çocuğun ortada yok nasil yani ala ala yaa aklim almadi halaaa sen bahcede olmasan ne olucakmis peki
Çocuğuna birşey olursa, o arkadaşlarmi sorumluluğunu alacak, iyileştirecekler?

Yani çocuğunu kaybettimer yaaa!! Ya bulunmasaydi? Ya o merdivenden düşseydi?

Ben daima kreş taraftariyim fakat öyle bur kreş degil. Üstüne para verseler bana yollamazdim. Baze şeylerin geri dönüşu yok!

Gerekirse daha uzak bir kreşe yollardim yada annemi çağirirdim. Bir çözüm bulunmali. Şimdiki gittiği kreş şikayet edilmeli ve kapanmali!!
Çocukta sorun aramanız ve kreştekilere karşı bu kadar sakin olmanız.çocuğu almanız gerekirdi şimdiye hatta şikayet etmelisiniz.her hareketli çocuğu kayıp mı ediyor bunlar?

Öğretmenin beni bıktırma ve okuldan almamı beklediğini düşünüyorum, okulda sadece öğlenci grubu 100 çocugu geçkin, burdan alırsam bakıcı tutmak zorundayım, başka seçeneğim yok.
Öğretmen doğru düzgün ilgilense bu sorunların olacağını sanmıyorum, mesela oğlumu gözünden kaçırmasa, yada her hangi bi durumda suçlu ben mişim gibi davranmasa. Zırt pırt arıyor okul saatinde

Yani çocuk ikidir kayboluyor ve siz nasıl o okulu yıkmıyorsunuz? Nasıl öğretmen, nasıl sistem, nasıl bi boşvermişlik? Siz kapıda bekleyecekseniz o çocuğun kreşe gitmesinin manası ne? Ay çok kızdım! Arayıp oğlun yok ne demek?! Lütfen biraz ses çıkarın!
İlk defa gönderiyorum oğlumu, inanın bende çıkmazdayım, kimsem yok ve oğlumun bu okula ihtiyacı var. Yarım gün sahip çıkamıyorlar bende kızıyorum tabi ki. Elim kolum bağlandı

Oğlumun davranışları çok da normal değil. Evde kızımla beni çileden çıkartıyor, bağırarak konuşuyor, kafasına göre hareket ediyor.

Öğretmenin beni bıktırma ve okuldan almamı beklediğini düşünüyorum, okulda sadece öğlenci grubu 100 çocugu geçkin, burdan alırsam bakıcı tutmak zorundayım, başka seçeneğim yok.
Öğretmen doğru düzgün ilgilense bu sorunların olacağını sanmıyorum, mesela oğlumu gözünden kaçırmasa, yada her hangi bi durumda suçlu ben mişim gibi davranmasa. Zırt pırt arıyor okul saatinde

Ben önceki konunuza da yorum yapmıştım. Çocuğunuz arkadaşlarına zarar veren, düzeni bozan bir çocuk değil. Her ÇOCUK gibi meraklı... Çocuğun huyunu biliyorlar. Gerekirse kendi yanından ayırmayacak öğretmen, en yakınına oturtacak. Gözü üstünde olacak. Okuldan almayın kesinlikle almayın okuldan ve biraz dişinizi gösterin. Bu ne böyle? “Aynı şey birdaha olursa, benim oğlumu bir daha kaybederseniz İl Milli eğitime, Meb’e Bimer’e Cimer’e şikayet ederim sizi!” diyin!

Öğretmen beni aradı ve oğlun yok dedi, diğer çocukları bırakıp arayamıyorum dedi,

Allah aşkına neresi bu okul? Paralel evren mi nedir? Neyin rahatlığı bu? Anaokulu çocuğunu kaybedip veliyi "Oğlun yok." diye arama lüksü tanınan tek okul burasıdır herhalde.

Çocuğunuz, Eylül ayından bu yana birbiriyle kaynaşmış bir gruba dahil olurken tabi ki sorun yaşayacak. O gruba kendi dahil olamadığında öğretmeni destekleyecek ki kötü hissetmesin. E bu şartlar sağlanmazsa ne yapacak çocuk? Doğal olarak farklı şeylere yönelecek.

Yakın filan diye düşünmeyin, gerekirse bir 30 km yürüyün ama çocuğunuzun güvenliğini tehlikeye atmayın. Bu ikinci vaka imiş. Bir sonrakinde belli ki daha da umursamaz olacaklar.

Başkalarının memnun olması sizin de memnun olacağınız ya da çocuğunuza uygun olduğu anlamına gelmez. Çocukta tamir edilemez problemlere beden olabilir bu durum. Bir hocam çocuk büyütürken hata yapma lüksünüz yok derdi. Hata yapıyorsunuz muhtemelen ve size geri dönüşü ağır olabilir.,

çocuğu al başka bir kreşe ver güvenlik en önemli şey.çocuk yaramaz olabilir hareketli olabilir.vurup kırmıyorsa
Oğlumun davranışları çok da normal değil. Evde kızımla beni çileden çıkartıyor, bağırarak konuşuyor, kafasına göre hareket ediyor.
4 yaşında çocuk daha.her çocuk farklı yaşıtları daha uyumlu olabilir ama sonuçta vurup kırmıyor birşey yapmıyor.meraklı demekki gözden kayboluyor.buraya kadar normal yinede başka bir sorun varsa pedagoga götürün emin olmak için.asıl sorun bunların hiçbiri kreşin bu ihmallerine bahane değil.siz sessiz kaldıkça başınıza çıkmışlar resmen.size saygısı olmayan insanların çocuğunuza birşey katacağını sanmıyorum.güvenlik zaafiyeti var ki bence en önemli şey.başka bir kreşe verin veya bir yıl bekleyin kaynaşmada sorun olacaksa seneye verirsiniz yıl başında.kreş daha iyi bakıcıdan ama bu şekilde ihmalkar bir kreş değil.siz okulun bahçesinde olsanız ne olacak belki çocuğa içeride bir zarar gelecek bu gidişle.

Back