Ped alerjisi ve tahriş

delibirselvi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2021
1.815
1.934
83
26
Merhabalar son aylarda regl dönemi sonrası vajina girişi ve makat arasında kalan bölgede -sanırım perine bölgesi deniyor- çok ufak kanamalarım oluyor. Yara kabuğu kalkar gibi sanki. Pedin tahriş ettiğini düşünüyorum ama daha önce böyle bir sıkıntım yoktu. Jinekoloğa gittim bir şey göremedi hatta smear aldı sonuç normal geldi çok şükür. Ama bende bu şikayet devam ediyor. Yaşayan var mı bu durumu

Pedinizi değiştirin.. ne kullanıyorsunuz marka

Banada alerji yapıyo ped 3-4 gün süren bi reglim var.
2.ci günü yoğun gelir yalnızca o gün ped kullanırım gerisinde daimi değiştirmek üzere peçete katlarım.
Doktor pede sürmek için krem vermişti tahriş etmesin sürtünmeyi azaltsın diye eczaneye sorup alabilirsin aklında olsun bi araştır istersen

Kotex çok iyidir, şaşırdım. Hatta bende de orkid koku yapıyor. Tampon deneseniz? Veya türevlerini?

Orkid kullanıyorum senelerdir çok da memnundum molped ve kotex çok daha kötü yapıyor. Yıkanabilir pedleri çok öneriyorlar onları araştıracağım
Tam pamuklu olanları kullanın. Onlar çok daha rahat siz molped kötü dediniz ama onun laylon olanı değil de beyaz yeşil poşetli olan tam pamuk çok rahat. Bende de mantar vardı bı tek o iyi geldi bana

İlk yoğun günler ped diğer günler pamuklu bezler de olabilir varsa kullanmaduginiz pamukllu pijama faln ufak ufak kesin hem yıkayıp ütüleyip her adet sonunda kullanırsınız. Peçeteler kokulu faln olduğu için onlarda kolay tahriş eder

Vajinal cup kullan rahat et:)
Bir kere takıyorsun, 12 saatte bir değiştiriyorsun. Büyük rahatlik
Ben iki yıl olacak, kullanıyorum. Birkaç ay önce zamansiz adet oldum, iş yerinde bir kız pedini paylasti, o ne öyle dedim,ben bunla 15 sene nasıl yaşamışım.

Etmiyo aslında havlu kağıt koyuyorum.
Güzel fikir ama ben üşenirim

Peçete koyunca gece sızıntınız olmuyor mu?
Kotex çok iyidir, şaşırdım. Hatta bende de orkid koku yapıyor. Tampon deneseniz? Veya türevlerini?
Tampon değil de vajinal cup kullanırım eğer çok rahatsız olursam. Zaten aklımda bir süredir ama ailemle yaşıyorum ve vajinal cup ya da tampon kullanmaya müsait olduğumu bilirlerse sorun olabilir
Tam pamuklu olanları kullanın. Onlar çok daha rahat siz molped kötü dediniz ama onun laylon olanı değil de beyaz yeşil poşetli olan tam pamuk çok rahat. Bende de mantar vardı bı tek o iyi geldi bana
Deneyeceğim çok sağolun

Yıkanabilir ped denediniz mi hiç

Yıkanabilir ped denediniz mi hiç
Hiç denemedim ama almayı düşünüyorum. Çünkü cupumu sadece yoğun geçen ilk 2,5 günde kullanıyorum, kalan günler minik akıntı şeklinde oluyor. O günler için yıkanabilir ped almak istiyorum.
Tampon değil de vajinal cup kullanırım eğer çok rahatsız olursam. Zaten aklımda bir süredir ama ailemle yaşıyorum ve vajinal cup ya da tampon kullanmaya müsait olduğumu bilirlerse sorun olabilir
Ahahaha bu mesaja çok güldüm:)))
Bacım,görseler de anlamazlar ki. Odanda şöyle minik bir kese görseler içini açarlar mi? Boyutu canlandir diye yanına oje koydum:)
Diyelim ki merak edip açtılar,şu gördükleri şeyi büküp de içine sokma ihtimalin asla akıllarına gelir mi?

Bence asla gelmez. Yüz masaj aleti dersin vakumlu hacamat aletleri var ya,ev boyu. Onlara da benziyor,Arkadaşımindi,deneyeyim diye verdi falan dersin bilmeyen kimse anlamaz,merak etme

Orkid kullanıyorum senelerdir çok da memnundum molped ve kotex çok daha kötü yapıyor. Yıkanabilir pedleri çok öneriyorlar onları araştıracağım
Pamucco diye sanırım bir marka var. Yıkanabilir ped ve kullananlar çok memnun. Araştırmanızı tavsiye ediyorum. Kulllananlarin çoğu sizin gibi alerjik sorunu olanlar

Ayy üşenmeyip fotoğraf koymuşsunuz sağolun babam falan zaten göremez mümkün değil de annemle ablamdan yana problem olabilir hele ki annem sağolsun pek sever her yeri kurcalayıp bulduklarını sorgulamayı ben yıkanabilir pedden devam ederim muhtemelen
Pamucco diye sanırım bir marka var. Yıkanabilir ped ve kullananlar çok memnun. Araştırmanızı tavsiye ediyorum. Kulllananlarin çoğu sizin gibi alerjik sorunu olanlar
Ben de ponped duymuştum yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi araştıracağım ikisini de sağolun

Ben yaklaşık 2,5 yıldır yıkanabilir ped kullaniyorum (markası yok, kendim diktim) ve çok çok öneririm, üstelik atık da çıkarmamış olursunuz.
Alerji ve tahrisin yanı sıra ilk günümde olan sancıları da azalttigini dusunuyorum. En önemli dikkat etmeniz gereken; çamaşır suyu ve yumuşatıcı kullanmamak (çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne sirke koyabilirsiniz).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…