• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pcoslu olup inofolic combi kullananlar....

13 aydir istiyoruz 5-6 farkli doktora gittim hepsi bisey yok dedi gonderdi peki neden olmuyor soruma bunyen hazir degil soyle boyle abuk subuk tatmin etmeyici cevaplar verdiler en sonunda bi dr arastirdim uzmanmis ona gittim lh hormnun yuksek ve pko goruntusu var yumurtaliklarla bu hormonla yumurta olusmaz cocuk olmaz dedi dogum kontrol hapi verdi 6 ay kullanacaksin bebek bekleme 6 ay dedi sonrasinda hemen olur mu dedim insallah dedi 1 seneyi bulur heralde bende cok sabirsizim kullanmak istemedim bi yandanda kilo aldirir diye sogan suyu ictim simdi hayit suyu ve inofolic combi ve folik asit kullaniyorum haftaya muayeneye gidicem hem goruntude hem hormonda bi degisiklik var mi

anladım canım inşallah vesilemiz olsun 5 aydır sabırsızlığımdan bende sürekli kürler sular deniyorum soğan kürü hayıt bal tarcın çörek otu inofolic yarıda bıraktım hep soğan kürü ile inofolic bırakmadan kullanıcam baklım bu ay umudum yok yumurtam yoktu çünkü çatlıcak gelecek ay inşallah hormonlar için testere dişli aslan pençeside cok iyiymiş canım onu da içebilirsin
Ya benim doktorum cok mu umutsuzdu benden avlcaba ne yumurta kontrol edelim dedi ne baska bisey dkh versi gonderdi sadece :-(

Ya benim doktorum cok mu umutsuzdu benden avlcaba ne yumurta kontrol edelim dedi ne baska bisey dkh versi gonderdi sadece :-(
canım umutsuzluktan değil bence daha yeni olduğu için pek ilgilenmiyorlar benim doktorumda öyle ben söyledim yumurtama bakmasınıı sormadı kanamam için gitmiştim ben rahimde yara oluşma üzere dedi ovül kullandım umarım geçmiştir

biz 4 5 aydır falan istiyoruz canım ondan öncesinde vajinusmusla uğraştım doktora gittim adetlerim çok düzensiz olduğu için pcos dedi dene gel dedi ben sabırsız oluca bu ay yine gittim iinofolic verdi 1 yıl olmuşsa sende git canım doktora
Bir sene korunmasız ilişki olmadan tedavi başlamıyor doktorlar. Ben ebeyim ve sekiz yıldır evliyim. 16 yaşımdan beri pco olduğumu biliyorum. Çok tedaviler oldu ama başarısızdı son aşama tüp bebek olacaktık zor bir süreç olduğu için dinlenmeye karar verdim üç ay kadar.. bu arada doktorların çalışmalarını okudum. Pco aslında bir şeker dengesi bozukluğu.. Düzgün bir beslenme ile sorun ortadan kalkıyor. Büyük bir çaba ama inşallah sonunda hastalıktan kurtulmak var. Bu çabayı destekleyen ilaçlardan biri glifor.. bende başladım ilaca ve gözlerime inanamadım kendiliğinden mensturasyon (adet) gerçekleşti . Mens olabiliyorsak gebe de kalırım diye düşündüm ve geçen sene tam da bu zamanlar hamile olduğumu öğrenmiştim. İnsan hemen alışamıyor da bu duruma usg de görüp kalp atımını duyana kadar inanamadım. Pıt pıt atan kalbiyle umut olmuştu bana.. Sonra hayaller hayaller.... Taki 11+4 e kadar kalbi durmuş yavrumun alındı .. Sonrasında yine araştırdım Ki bu insülin direnci diye bilinen şeker dengesinin bozulması düşüklere de neden oluyormuş. İnşallah tekrar hamile kalabiliriz ve hamilelik oluşursa mutlaka bir uzman kontrolünde olun önlem alalım gerisi takdir-i İlahi... Allah tüm isteyip dileyenlerin kucaklarını hayırlı sağlıklı evlatlarla doldursun

Bir sene korunmasız ilişki olmadan tedavi başlamıyor doktorlar. Ben ebeyim ve sekiz yıldır evliyim. 16 yaşımdan beri pco olduğumu biliyorum. Çok tedaviler oldu ama başarısızdı son aşama tüp bebek olacaktık zor bir süreç olduğu için dinlenmeye karar verdim üç ay kadar.. bu arada doktorların çalışmalarını okudum. Pco aslında bir şeker dengesi bozukluğu.. Düzgün bir beslenme ile sorun ortadan kalkıyor. Büyük bir çaba ama inşallah sonunda hastalıktan kurtulmak var. Bu çabayı destekleyen ilaçlardan biri glifor.. bende başladım ilaca ve gözlerime inanamadım kendiliğinden mensturasyon (adet) gerçekleşti . Mens olabiliyorsak gebe de kalırım diye düşündüm ve geçen sene tam da bu zamanlar hamile olduğumu öğrenmiştim. İnsan hemen alışamıyor da bu duruma usg de görüp kalp atımını duyana kadar inanamadım. Pıt pıt atan kalbiyle umut olmuştu bana.. Sonra hayaller hayaller.... Taki 11+4 e kadar kalbi durmuş yavrumun alındı .. Sonrasında yine araştırdım Ki bu insülin direnci diye bilinen şeker dengesinin bozulması düşüklere de neden oluyormuş. İnşallah tekrar hamile kalabiliriz ve hamilelik oluşursa mutlaka bir uzman kontrolünde olun önlem alalım gerisi takdir-i İlahi... Allah tüm isteyip dileyenlerin kucaklarını hayırlı sağlıklı evlatlarla doldursun
Amin ablacım bende 15 16 yaşından beri biliyorum pcoslu olduğumu 15 aydır evliyim 5 aydrır deniyoruz bakalım Rabbim ne zaman nasip edicek inofolic de etkili diyorlar insülinde hamile kalma yollarında ilk ve son kullandığım ilaç olur inşAllah diyetede başladım umarım uzun sürmez bir iki aya kalmadan gelir mucizem ve isteyen herkesinde tabiki Rabbim kimseyi evlatszılıkla sınamasın

Merhabalar. Pcosluyum bende. İnisülin direncin vardır büyük ihtimal. Ona baktı mı doktorun. Zayıf misin kilolu musun Ben bu 1 yıldır çok vakit kaybettim. Yıprandım. 1.5 yıllık evliyim yaş 27. Kilom var bi 8 10 kilo kadar. En sonunda adam akıllı endokrinoloji ye gittim inisülin direncim var. Ve glukofen ve diyet başladı. Sanki bununla olacak gibi. Siz de bi baktırın derim.

Son düzenleme:
13 aydir istiyoruz 5-6 farkli doktora gittim hepsi bisey yok dedi gonderdi peki neden olmuyor soruma bunyen hazir degil soyle boyle abuk subuk tatmin etmeyici cevaplar verdiler en sonunda bi dr arastirdim uzmanmis ona gittim lh hormnun yuksek ve pko goruntusu var yumurtaliklarla bu hormonla yumurta olusmaz cocuk olmaz dedi dogum kontrol hapi verdi 6 ay kullanacaksin bebek bekleme 6 ay dedi sonrasinda hemen olur mu dedim insallah dedi 1 seneyi bulur heralde bende cok sabirsizim kullanmak istemedim bi yandanda kilo aldirir diye sogan suyu ictim simdi hayit suyu ve inofolic combi ve folik asit kullaniyorum haftaya muayeneye gidicem hem goruntude hem hormonda bi degisiklik var mi bakicam.
Pcoluymuşsun. Özeldeki bi doktor da bana doğm kontrol hapı verdi bebek istiyorum dememe rağmen. Onun yerine başka gebeliği destekleyici ilaçlar verilebiliyor. Ben kullanmadm dğ. Kontrol hapı. Kullanma çünkü bıraktığın an sil baştan yaşıcaksın.

Pcoluymuşsun. Özeldeki bi doktor da bana doğm kontrol hapı verdi bebek istiyorum dememe rağmen. Onun yerine başka gebeliği destekleyici ilaçlar verilebiliyor. Ben kullanmadm dğ. Kontrol hapı. Kullanma çünkü bıraktığın an sil baştan yaşıcaksın.
Insulin e baktirmadim aslinda ya baktirmayi dusunuyorum cok bi kilom yok aslinda ama yinede vermeyi dusunuyorum agrilar beni mahvetti ama :(

Merhabalar. Pcosluyum bende. İnisülin direncin vardır büyük ihtimal. Ona baktı mı doktorun. Zayıf misin kilolu musun Ben bu 1 yıldır çok vakit kaybettim. Yıprandım. 1.5 yıllık evliyim yaş 27. Kilom var bi 8 10 kilo kadar. En sonunda adam akıllı endokrinoloji ye gittim inisülin direncim var. Ve glukofen ve diyet başladı. Sanki bununla olacak gibi. Siz de bi baktırın derim.
benimde var :( diyete başladım hayırlısı

Back