- 7 Aralık 2024
- 19
- 11
- 26
- Konu Sahibi xxxmucizebeklxx
Kızlar ben 17 yaşımdan beri düzenli adet olmayan,20 yaşında doğum kontrol hapı kullanmadan adet olamayan biriydim umarım bu yazdıklarım bir nebze olsun gönlünüzü rahatlatır. 20 yaşında doktora gittiğimde pcos olduğumu söyledi kiloma dikkat etmeme ve doğum kontrol hapı kullanmamı önerdi evlenene kadar fakat ülkemizin maalesef ki devlet doktorları gerçekten berbat.Pcos hakkında çoğu doktorun asla bir bilgisi olduğunu düşünmüyorum evlenene kadar geçiştiriyorlar ve insanların bütün hormon dengesini bozuyorlar.24 yaşında evlendim şu an 26 yaşındayım tabii pcos olunca adeti sürekli geri gecikince bir problem var mı yok mu çocuğum olacak mı olmayacak mı diye her gün düşünüyor ve geriliyor. Kilom yok bir 160 50 kiloydum hep insülin direnciime hiçbir doktor bakmadı ama olduğunu düşünmüyorum çünkü rahatlıkla kilo alıp verebiliyorum. Doktora gittim tekrar çocuk için gerekli testler yapıldı hormonlarıma bakıldı testesteron erkeklik hormonu vs hormonlarım temiz çıktı. Ben kendi testlerimi yaptırmadan önce mutlaka eşime sperm testi yaptırdım onda da bir sorun çıkmadı. Benim testlerimde de pcos olmama rağmen hiçbir sorun çıkmadı fakat iki yumurtlımda da yoğun polikistik Over vardı. rahim filmi çektirdim kendi inisiyatifine tüpleri tıkalı değildi rahmi düzgündü. ama yine de bir sene korunmamama rağmen gebelik olmadı. Başka bir doktora tekrar başladım tarlusal kullanmadan adet göremiyordum fakat 75 gün sonra adet gördüm kendiliğinden doktora gittim âdetin üçüncü günü Klomen kullanmaya başladık ardından Klomen bittiğinde yumurta çatlatma iğnesi oldum 36 saat sonra dört gün boyunca ilişki önerdi. Bunu da tekrarladık şu an hamileyim 3 haftalık 15 gün sonra hamile olduğumu öğrendim test yaptım beta verdim 44 üstünde çıktı ilk testim iki gün sonra iki katı arttı şu an takipteyiz bu süreçte ovülasyon testi ile yumurtamı çatlayıp çatlamadığını kontrol ettim doktor muayene etti ve yumurtalıklarımın çatladığını söyledi bunları anlatmamın sebebi buraya çok girdim bir sürü metin okudum kimse süreci anlatmamış herkes soru sormuş burada önemli olan en büyük faktör eşinizin sperm kalitesi de bir sorun olmaması kadındaki bütün problemler bir şekilde çözülüyor kist olunca alınıyor yumurta çatlamıyorsa çatlatılıyor gerekirse aşılama veya tüp bebek yapılıyor ama yine de en çok kadın yıpranıyor umarım her şey gönlünüzce olur.Özellikle pcoslu kadınlar evet bunun bir tedavisi yok fakat hamile kalmak konusunda asla Ümitsizliğe kapılmayın Allah ol derse olur. hayırlısıyla hayırlı vakti bekleyin herkesin şu fani dünyada bir sınavı var bu da bizim sınavımızmış.