• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık :(...Pcos'lu ablalarim kardeslerim yardim edin bana

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Pembishayallerim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2017
26
3
1
35
merhaba ben pcos luyum ama adetlerim cok duzenli oluyor doktor bana cok az seviyede pcos var demisti 10 aydir evliyim cocuk istiyoruz ve ilk kez bu ay yumurtlama tarihlerimi degerlendirdik mart ayinda 26-29-31-2 esimle birlikte olduk. Normalde yumurtlamadan sonra hic akinti olmamasi gerekir diye biliyorum acikcasi benim seffaf akintim olmadi yumurtlama doneminde cok az normal akintim oluyordu simdi ise tarihlere gore yumurtlama donemini geceli 3-4 gun oluyor arada bir aniden akintim oluyor ve cok rahat hissedebiliyorum bunu hemen lavaboya kosuyorum yumurta aki gibi degil seffaf ve beyaz renk arasi sulu bir akintim oluyor oyle yumurtlama zamanindaki bahsedilen sümüksü uzayan degilde daha cok sulu beyaz seffaf bir renk kokusu yok kasinti yok ama neden oluyor bu bilenler nolur yardimci olun bana ben vucudumu dinleyip baska seyler beklerken cok baska seyler cikiyor bende sasiriyorum artik gec yumurtlama desem asil tarihler arasinda kasiklarim agriyordu kesin yumurtlama olmustur diye dusunuyorum ama ovulasyon testleri pcos lular bilir hep yaniltici oldugundan guvenmiyorum napicam bilmiyorum bu akinti ne neden oluyor :(

merhaba ben pcos luyum ama adetlerim cok duzenli oluyor doktor bana cok az seviyede pcos var demisti 10 aydir evliyim cocuk istiyoruz ve ilk kez bu ay yumurtlama tarihlerimi degerlendirdik mart ayinda 26-29-31-2 esimle birlikte olduk. Normalde yumurtlamadan sonra hic akinti olmamasi gerekir diye biliyorum acikcasi benim seffaf akintim olmadi yumurtlama doneminde cok az normal akintim oluyordu simdi ise tarihlere gore yumurtlama donemini geceli 3-4 gun oluyor arada bir aniden akintim oluyor ve cok rahat hissedebiliyorum bunu hemen lavaboya kosuyorum yumurta aki gibi degil seffaf ve beyaz renk arasi sulu bir akintim oluyor oyle yumurtlama zamanindaki bahsedilen sümüksü uzayan degilde daha cok sulu beyaz seffaf bir renk kokusu yok kasinti yok ama neden oluyor bu bilenler nolur yardimci olun bana ben vucudumu dinleyip baska seyler beklerken cok baska seyler cikiyor bende sasiriyorum artik gec yumurtlama desem asil tarihler arasinda kasiklarim agriyordu kesin yumurtlama olmustur diye dusunuyorum ama ovulasyon testleri pcos lular bilir hep yaniltici oldugundan guvenmiyorum napicam bilmiyorum bu akinti ne neden oluyor :KK43:
Ben de pkoluyum kendimi bildim bileli beyaz akintim vardir. Ne zaman geliyo ne zaman gelmiyo takip etmedim pek açıkçası.
Sadece su gibi geldigi zaman tamam diyorum yumurtladim.
Yani 4 gün once degil de belki bugun yumurtladiniz bilemezsiniz. Pkodur ne yapsa yeridir.

Evet yumurtlama konusunda haklisiniz.. benim tek unudum ben adetlerimi Allaha sukur hep zamaninda gorurum yada 1-2 gun oynar belki o yuzden yumurtalik konusunda biraz daha sansli olabilirim diye dusundum.. peki aranizda folik asite basladikdan 1 hafta gibi kisa bir sure sonra akintisi cogalan olan oldumu yada kasik agrisi olan oldumu ?

Folikasit kullaniyorum ben de. Ama sogan suyu da iciyorum ve beyaz akintimin artma sebebi sogan suyu. Bayaa bayaa arttirdi hem de.
Beyaz akinti iyidir ya. Baska renk olursa endiselen canim beyazda pek sıkıntı yok.

Bende pkoluydum cnim 40 50gunde adet olurdum cok duzensizdi. Ovulasyon testi aldim ilk ay hamile kaldim sukurler olsun... ovulasyon pik yaptiginda hem kasik agrim hem uzayan akintim vardi...

Su an cokkk saskinim adetime 5 gun kala ovulasyon testi pozitif cikti resmi yukledim bir bakip yardimci olun bana ne olur simdi ben bunu nasil yorumlayayim hamilelik olarakmi yoksa gec yumurtlama olarakmi :110: duyduguma gore hamilelik de ovulasyon testinde ogrenilebilinirmis adete yakin yapilinca hamilelik olarakda yorumlanirmis ama gec yumurtlamada olabilirmis sizin dusunceleriniz neler ? :KK200:

Eklentiler

• IMG_2044.JPG
    IMG_2044.JPG
    13,1 KB · Görüntüleme: 117
Daha once yumurtlama gununde yaptigimda da biraz koyu cizgi yakalamistim o gunden bu yana hep yaptim hergun silik cizgi cikti ama bugun bariz pozitif oldu bu nedir simdi sizde yorumlayin lutfennn :dua:

Su an cokkk saskinim adetime 5 gun kala ovulasyon testi pozitif cikti resmi yukledim bir bakip yardimci olun bana ne olur simdi ben bunu nasil yorumlayayim hamilelik olarakmi yoksa gec yumurtlama olarakmi :110: duyduguma gore hamilelik de ovulasyon testinde ogrenilebilinirmis adete yakin yapilinca hamilelik olarakda yorumlanirmis ama gec yumurtlamada olabilirmis sizin dusunceleriniz neler ? :KK200:
Bunu anlamak icin hcg yapman lazim canm. Ben ovu yaptigimda pozitif cikmamisti hamileymisim meger. O yzden gebelik testi yap bakalim bi

Korkuyorum tek kelimeyle hemde cok :KK43: ya negatif gorursem diye.. zaten hamilelik testinede erken daha adet gunume 5 gun var ben beklicem artik :KK51:
Canım umitlendirmek istemem ama bende pkoluyum ve yumurtlamadan bir hafta sonra süt gibi beyaz kokusuz kaşıntı yapmayan bir akıntı başladı. Bat a dört gün kala gebelik testi yaptım ve silik çizgiyi gördüm. İki gün sonra kan testi 138 çıktı ve hamileyim. Klomen ve inofolic kullandığım ilk ay oldu çok şükür. İnşallah sende de vardır dualarım sizinle :)

Canım umitlendirmek istemem ama bende pkoluyum ve yumurtlamadan bir hafta sonra süt gibi beyaz kokusuz kaşıntı yapmayan bir akıntı başladı. Bat a dört gün kala gebelik testi yaptım ve silik çizgiyi gördüm. İki gün sonra kan testi 138 çıktı ve hamileyim. Klomen ve inofolic kullandığım ilk ay oldu çok şükür. İnşallah sende de vardır dualarım sizinle :)

Allah tamamina erdirsin saglikla insallah kucagina alirsin canim darisida basima ins :KK200::nazar:.... benim su anki yasadigim cok kritik benim gibi olup hamilelikle sonuclanan insanda cok ayni zamanda bu pozitif sonucu alip regl olanda cok bilmiyorum hamileligi dusunmuyorum hatta son donemde kullanmaya basladigim folik asit hapi yapti yada gec yumurtlama diye kendimi avutuyorum :olamaz:

Allah tamamina erdirsin saglikla insallah kucagina alirsin canim darisida basima ins :KK200::nazar:.... benim su anki yasadigim cok kritik benim gibi olup hamilelikle sonuclanan insanda cok ayni zamanda bu pozitif sonucu alip regl olanda cok bilmiyorum hamileligi dusunmuyorum hatta son donemde kullanmaya basladigim folik asit hapi yapti yada gec yumurtlama diye kendimi avutuyorum :olamaz:
Teşekkur ederim canım amin inşallah. iki üç gün daha dayan sonra test yap inşallah çift çizgiyi görürsün tatlım...

Insallah canim cok tesekkur ederim yanit verdigin icin bu konulari konusabilmek fikir edinmek oyle rahatlatici ki..
Ben yıllardır burayı okuya okuya motive ediyorum kendimi. Genç kızlığımdan beri pko var ve ilaçsız adet olamıyorum. Ümidini asla yitirme canım benim olduysa senin de olur ALLAH ın izniyle

Cnm testin merkası nedir ben laboguik aldım ama test çizgisi çok tuhaf yarısı açık yarısı koyu oluyor yorumlamakta çok zorlanıyorum

Back