Polikistik over sendromu oluyor açılımı bu hastalığın ismi daha doğrusu bir sendrom herkeste farklılik gösteriyor hepside birbirine benzer aslında.. Farklı evreleri var mesela
-tiroid problemli az çalışması tiroidin
-insülin direnci ve kilo
-saç dökülmesi beraberinde sık görülür
- en yaygın ve büyük problemi adet olamamak yada 3 ila 6 ayda bir adet olmak ..
- Bununla birlikte hamile kalamamak
- ultrasonda Yumurtalıklarda zincirlenmiş halde bir sürü kist görünümü
- erkeklik hormonun süreli yüksek olması ve kıllanma işte bacak kıllanma yüz kullanması gibi hormon bozukluğu
Bunlar sendromun belirtileri
Bu sendromun düzelmesi için tek çare paket gıdadan uzak durup sık bir diyet yapmak fakat zayıf olan polikistiklerde vardır ama zayıfların genellikle hormonal oluyor bunlar için zaten yumurtalıkları uyaran ilaçlar var gebe kalmak için herkeste farklı bazısında gebelik şansı oluyor bazısında olmuyor bende olmadı kiloluyum biraz ama kilo verdikçe benim adetlerim düzeldi bol su içmek hareket etmek yumurtalıkları deli gibi çalıştırıyor kızlar. Diyet yapmasanız bile hamur ve şekeri işlenmiş gıdaları bıraktığınız an değişiklikleri görebiliyorsunuz .. bazı kadınların bu sendroma bağlı olaraktan yumurta tembelliği olabilir yada çok dirençli yumurtaları olabilir bu yüzdende çatlamıyor yumurtalar bazı kadınların yumurta zarı çok kalındır ve sperm ordan geçemiyor döllenme olayı gerçekleşemiyor bunu da ancak tüp bebekle çözebiliyoruz ve polikistik over sendromunda tüp bebek şansı oldukça yüksektir ve ilk aşamada yüzde 70 oran veriyor doktorlar . benim doktorum benim için öyle dedi.
Bu şekilde açıklamış oldum umarım bu sorunlar sende yoktur çok çektiriyor insana