Selam kizlar. Doktorum polikistik görünüm olduğunu söyledi. Bende zaten yillar önce pcos vardi ama gecmisti yani ilaçsız adet olabiliyordum. Evlendim çocuk istiyoruz ama temmuzdan bu yana olmadi. Doktorlar adet söktürücü verip yolluyorlar ama ben zaten korunurken normal sekilde zamaninda adet oluyordum. Korunmayi birakinca adet düzenim bozuldu ve doktor ilac vermeye basladi. Kendi kendime adet olmaya calisiyorum simdi ve en son eylulde oldum ilacla. Pcosu beslenmeyle düzeltip hamile kalan var mi? Ya da önerebileceğiniz bir takviye var mi? Clife macun kullanıyorum cok sık değil ama. Folik asitte kullanıyorum ayrica acvison inositol takviyesi de kullanıyorum. Beslenme daha önemli şu an adet görüp yumurtlamam lazim. Ovülasyon testlerinde dengesiz sonuçlarım oluyor çünkü.
bende uzun yıllar önce öğrendim pcos olduğumu evlendiğimden beri korunmuyordum ama hamşle kalamadım fakat son zamanlarda beslenme düzenimi değiştirdim ve 9 haftalık hamileyim çok şükür.
Öncelikle beyaz ekmek hiç yemedim, tam buğday ekmeği yedim.
Jelibon ve cips çok severim jelibon asla yemedim cipste nadiren işte çayı kahveyi zaten şekersiz içerim hayatımdan şekeri ve tatlıyı çıkardım olabildiğince
kuru kayısı yedim meyve yedim. Vücudumun şeker ihityacını yapay şekerlerle değil doğal şekerlerle karşılamaya özen gösterdim.Çünkü okuduğum bi çok yazıda dinlediğim doktorlarda hep şeker ve hamur işinden uzak durun diyordu.
Yediğim şeyler genelde karbonhidrat ağırlıklı olduğu için elimden geldiği kadar protein yemeye özen gösterdim.
Mesela balık sevmem ama haftada bir kere yemeye çalıştım.
Kan değerlerine baktır hormon testlerini yaptır herhangi bir eksiklik varmı vücudunda önce onu öğren tabi.
Ayrıca bu yazdıklarım bazı insanlara sanki maddi anlamda zorlayıcı gibi görünsede değil mesela bir tam buğday ekmeği 20 tl bir oturuşta bitanesi bitmiyor buzluğa koyuyorum çıkarıp ısıtıp tüketiyorum yedikçe olabildiğince spor yapmaya çalıştım zaten bi kaç kilo fazlam vardı onlarda gitti
Ben uzman değilim tabiki ama okuduğum kadarıyla kilo çok etkiliyormuş.