Pcos öyküsü ve ilk kez klomen kullanımı, yardım ederseniz sevinirim kızlar

kivircikmarul

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2024
65
8
31
Merhabalar kızlar. Kendim 32 yaşındayım eşim 36 yaşında. Daha önce çocuğumuz oldu fakat çok uzun süreden sonra oldu yaklaşık 6 7 sene sonra ancak. Ama kendi kendine yani doğal yollardan oldu. (bende pcos var, eşimde hiç bir sorun yok)
Şimdi tekrar gebelik istiyoruz 7 8 aydır akışına bırakıp denedik olmadı tabi ki. Bu süreçte ben sadece duphaston kullandım pcos olduğu için adetlerim vs düzenli gitsin diye. Bugün reglimin 3.günü kontrolüm vardı doktorumda gittim. Bu sefer artık duphastonu bırakıyoruz klomen deneyelim dedi klomen yazdı. 5 gün sabah akşam iç sonra gel yumurta kontrolü yapalım dedi. Diğerinde senelerce hiç bir şey kullanmadan denemiştik şimdi ilk defa klomen kullanacağım. Daha önce başına gelenler ya da kullananlar yorum yapabilir misiniz acaba rica etsem tekrar senelerce uğraş vermekten korkuyorum doğal olarak artık... Biraz fikre ihtiyacım var, şimdiden teşekkür ederim, herkese bol şans :)

Merhaba bende 8 yıllık evliyim çok kez klomen ve çatlatma iğnesi kullandim ama gebeliğim kimyasala dönüştü umarım siz hamile kalırsınız bende pcosum

Kendim hemşireyim oğluma gebe kaldığımda aktif olarak çalışıyordum kendimce hani takipliyordum ona rağmen yıllar sürdü ama bu sefer ilac deyince doktor direnmedim bugün başladım bakalım. Siz çatlama iğnesi VS olmuş muydunuz acaba

Merhaba bende 8 yıllık evliyim çok kez klomen ve çatlatma iğnesi kullandim ama gebeliğim kimyasala dönüştü umarım siz hamile kalırsınız bende pcosum
Yazmışsınız iğne kullandım diye pardon şimdi fark ettim. İğneyi kaçıncı gün vuruldunuz acaba ve etkisi kaç günde geçti hatırlıyorsanız paylaşır mısınız

Yazmışsınız iğne kullandım diye pardon şimdi fark ettim. İğneyi kaçıncı gün vuruldunuz acaba ve etkisi kaç günde geçti hatırlıyorsanız paylaşır mısınız
Yumurta takibi yapıldı canım yumurtam büyüyünce çatlatma yapıldı aradan 15 gün sonra betam bakıldı bir tık yüksek geldi ama iğneden dolayı yuksekmiş değerim 0 a düştü

20 sinde bende iğne vuruldum beklemedeyim
Bana henüz iğne ile ilgili bir şey söylemedi. Buradan okuyorum öğleden beri iğne olmayanlar catlayanlar var ama çatlamayıp kist olanlar var iğne olanlar var iğne konusunda çok kararsız kaldım açıkçası nasıl ilerleyeceğim hiç bilmiyorum

Klomen bittikten sonra hergun yumurta takibi yapacaktır drun iğne yapılınca ilk 48 saat ilişki öneriyor o iğne çatlatiyor

Bende adetimin 3. Günü gittim femara verdi 5 gün kullan dedi kullandiktan 3 gün sonra gittim yumurtalıklara vakti biri 20 diğeri 18 mm olmuştu gayet iyi dedi çatlatma iğnesi verdi ertesi günü ol 36 sonra değerlendir dedi.bende ilk kez kullanıyorum bakalım sonuç ne olacak( bu arada bende de pco var)

Aynı durumdayız sizinle ben de bugün 3.günümdü o şekilde gel dediği için gitmiştim hormon tahlillerim de yapıldı hepsi iyi benim ultrasonda pcos seyri var. Gectiğimiz aylarda Bi ay hiç bir şey kullanmamama rağmen sağda tek bir yumurtam çok büyümüştü ve onun kistik bir hal aldığını söylemişti bana. Kafamı karıştıran tek şey bu oldu madem çok büyüyordu niye klomen başladık

Evet canım süreç çok yorucu verir diye düşünüyorum
Yani açıkçası vermesi taraftayım şuan tekrar o kistik hale gelmiş Yumurta muhabbetini yaşamak istemiyorum klomen dediğinde bugün onu da söyledim aslında daha önce kist oldu kendi kendine diye ama yumurtaların verimini ve sayısını arttırıp düzenleyelim bu ilaçla dedi

Evet kiste donusebilir ama catlarsa gebeliklede sonuçlanması büyük olasılık canım zaten bu iğneyi vermesi için yumurtalarının istediği boyuta gelmesi lazım yumurta büyük olduğunda iğne vermiyorlar kendi çatlar diye valla bende ilk defa iğne oldum hiç bir problemimiz yok eşimle ama olmayınca olmuyor düzenli adet de oluyorum gectigim süreçler burda okuduklarım dan sonra kadın hastalıkları doktoru olmama az kaldı

Valla o kadar detaylı işler ki yani ben mesleğimin bir parçası olmasına rağmen işin içinden çıkamıyorum.. Ne bileyim başına geldikçe tecrübe ediniyor insan ancak. Bana da 5 gün kullan ilacı 10.gün gel dedi ama ilaç bitince direk gideyim ben en iyisi benimkiler olması gerekenden fazla büyüyor çünkü belki o zamana büyümüş olur direk verir iğne bilemiyorum ki ya iki ucu değnek :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…