Prolaktin değerin çok yüksek değil sınırda 15 -17 cıvarında oluyor normalde ne düşük ne yüksek orta olması gerek. Bunun için yediklerine dikkat etmelisin mesela süt ürünleri süt yapan şeyleri azalt çikolata , lahana , hurma , incir peynir böyle şeyleri azaltırsan değerin düşer. Benim değerim 744 civarıydı ve ben çok iyi hatırlıyorum aşırı hurma yemiştim sonrasında dostinex ilacıyla doktorum düşürmeye calışmıştı
İnositol içeriğine gelirsek hamile kalan çok arkadaşım tanıdığım var, kilolu pkolular zayıf olanlara göre daha çok. Ve hamile kalabilirsin sadece diğer kadınlara göre zaman alab bir şey. Yumurtalıklarla alakalı bir durum
Sana en etkili önerebileceğim şey eğer kilon varsa akdeniz diyeti yapman.
-Bol yürüyüş
-Paket gıdadan uzak durmak
-şeker hamur tamamen bırakmak
-günde 2 litre su içmek
- omega3 d vitamini ve folik asit + inositol düzenli kullanmak.
Bunlar yumurtalıkları calıştırıyor.
Zayıf olan pkolulara nasıl ne çare olur bilmiyorum fakat ben kilolu bir pko olarak bunları uygulayarak zayıflayarak adet düzenimi geri kazandım
şükür!
Ve bu benim için büyük adımlar çünkü ilaçla bile adet olamıyordum çok nadir yani. Mutlaka doktorunu dinle evliliğimin 6.cı yılındayım artık sen düşün..
Ayrıca bunu da söylemeliyim ki pko asla öcüü değil
imkansız hiç değil burda varya ne pkolu kadınlar pozitif gebelik haberi duyurdu
Ama gebe kalmak tek taraflı bir eylem değil :) erkeğin sperm kalitesi , hızı , hareketliği aşıırı önem taşıyor çünkü ilişki sonrası yumurtaya ulaşmadan sperm ölürse yumurtayı da dölleyemez. Bizim malesef eş faktörü de var ve farklı rahatsızlıklarımız da olduğundan 6.cı yılımıza kadar böyle bocalandık diyebiliriz. Ve aşırı gıcık aşırı tecrübesiz doktorlarq denk geldik. Pkosun sen sana bu ilacı vereyim sanq bu iğneyi vereyim yok o olmadı bunu da iç diye diye neredeyse 100 kilo olcaktım hormon çok yüklediler ve eşime asla bakmamışlardı ki kızdım ve ısrarım üzerine eşim bakıldı en büyük problem pko kaynaklı değil eşimde çıkmıştı. Bunu dile getirmek zorunda hissetim kendimi çünkü pko ile hamile kalmak zorlaştırsa da tek başına bir engel değil. Ek olarak tiroidlerine de baktır
olucağına inanıyorum ben nasipten ötesi yok..