PCOS OLUP OVULASYON TESTİ KULLANANLAR

• Konu Sahibi Konu Sahibi petty
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ya doktorum kilolu olmadığım için inositol kullanmana gerek yok dedi kullanayım mı bilemedim
Inositolun kiloyla ne ilgisi var anlayamadim inositol bir takviye ve yumurta kalitesini arttiriyor , yumurtlama ve çatlama olsun yumurtalar olgunlaşsın diye verilir tüp bebek tedavilerinde bile en çok kullanılan vitaminlerden biri

Tabi ki sorabilirsin
2 gün önce doktor kontrolünde doktorum bana da hafif polikistik teşhisi koydu,Prolaktin seviyem 24,tam sınırdaymış ama hafifsin dedi.Önerdiği şeyler yürüyüş yapmak,nane çayı tüketmek bir de kadınlar için günlük şaşe önerdi ismi baya uzun Sidrex repro wowens gibi bişey.Hamile kalınabilirmiş bununla.İçersinde dediğiniz gibi inositol,e vitamini,selenyum birçok şey var.Bugün 3.cü tüketişim.içeriği bu kadar yararlı olan bişey gebeliği kolaylaştırır mı acaba,bu konularda bilginiz var mı.Çok hevesliyim iyi geleceğine hamile kalıcağıma çok inanıyorum aslında

Prolaktin değerin çok yüksek değil sınırda 15 -17 cıvarında oluyor normalde ne düşük ne yüksek orta olması gerek. Bunun için yediklerine dikkat etmelisin mesela süt ürünleri süt yapan şeyleri azalt çikolata , lahana , hurma , incir peynir böyle şeyleri azaltırsan değerin düşer. Benim değerim 744 civarıydı ve ben çok iyi hatırlıyorum aşırı hurma yemiştim sonrasında dostinex ilacıyla doktorum düşürmeye calışmıştı

İnositol içeriğine gelirsek hamile kalan çok arkadaşım tanıdığım var, kilolu pkolular zayıf olanlara göre daha çok. Ve hamile kalabilirsin sadece diğer kadınlara göre zaman alab bir şey. Yumurtalıklarla alakalı bir durum

Sana en etkili önerebileceğim şey eğer kilon varsa akdeniz diyeti yapman.

-Bol yürüyüş
-Paket gıdadan uzak durmak
-şeker hamur tamamen bırakmak
-günde 2 litre su içmek
- omega3 d vitamini ve folik asit + inositol düzenli kullanmak.

Bunlar yumurtalıkları calıştırıyor.

Zayıf olan pkolulara nasıl ne çare olur bilmiyorum fakat ben kilolu bir pko olarak bunları uygulayarak zayıflayarak adet düzenimi geri kazandım şükür!
Ve bu benim için büyük adımlar çünkü ilaçla bile adet olamıyordum çok nadir yani. Mutlaka doktorunu dinle evliliğimin 6.cı yılındayım artık sen düşün..

Ayrıca bunu da söylemeliyim ki pko asla öcüü değil imkansız hiç değil burda varya ne pkolu kadınlar pozitif gebelik haberi duyurdu

Ama gebe kalmak tek taraflı bir eylem değil :) erkeğin sperm kalitesi , hızı , hareketliği aşıırı önem taşıyor çünkü ilişki sonrası yumurtaya ulaşmadan sperm ölürse yumurtayı da dölleyemez. Bizim malesef eş faktörü de var ve farklı rahatsızlıklarımız da olduğundan 6.cı yılımıza kadar böyle bocalandık diyebiliriz. Ve aşırı gıcık aşırı tecrübesiz doktorlarq denk geldik. Pkosun sen sana bu ilacı vereyim sanq bu iğneyi vereyim yok o olmadı bunu da iç diye diye neredeyse 100 kilo olcaktım hormon çok yüklediler ve eşime asla bakmamışlardı ki kızdım ve ısrarım üzerine eşim bakıldı en büyük problem pko kaynaklı değil eşimde çıkmıştı. Bunu dile getirmek zorunda hissetim kendimi çünkü pko ile hamile kalmak zorlaştırsa da tek başına bir engel değil. Ek olarak tiroidlerine de baktır olucağına inanıyorum ben nasipten ötesi yok..

Çok teşekkür ederim derim,öncelikle verdiğiniz bilgiler kıymetli.Allah razı olsun sizden
Kilo olarak aslında çok bir kilom yok 25 yaşındayım,58 kiloyum ama ben yine de bir kaç kilo vermeye çalışacağım.Her gün yürüyüş yapamasamda evde YouTube dan egzersiz videoları yapmaya çalışıyorum.(doktor kontrolünden beri)
Bizim bu ay deneyeli 6.ayımız oldu.Doktoru dinleyip,sizinde yazdıklarınıza dikkat edeceğim çünkü gerçekten kıymetli şeyler bunlar.Herşey yolunda gider umarım.Sizin içinde!

Tam bir ay sonra kontrolüm var umarım prolaktini biraz da olsa düşürürüm

Sizde gebelik oluştu mu peki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…