• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Pcos olanlar veya pcosa yatkınlığı olanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ya benimde pik oluyor 3 gün falan sürüyor, sonrasında hafif silinme olsa da yumurtlamadan 4-5 gün sonra tam silikleşiyor. Bu bir sorun mu sence? Gebeliği zorlaştırıyor mu? 8 aydır deniyoruz olmadı halâ
Yani sorun mu o kadarını tam bilemiyorum açıkçası sizi yanıltmak istemem. Ama 8 aydır deniyorsanız artık doktor kontrolünde yumurta takibi yapmanız bence daha doğru olur. Bizde sürekli Lh seviyesi yüksek olduğu için o pik sandığımız bile belki pik değil bilemiyoruz ki.

Yani sorun mu o kadarını tam bilemiyorum açıkçası sizi yanıltmak istemem. Ama 8 aydır deniyorsanız artık doktor kontrolünde yumurta takibi yapmanız bence daha doğru olur. Bizde sürekli Lh seviyesi yüksek olduğu için o pik sandığımız bile belki pik değil bilemiyoruz ki.
Doğru canım, bende bu ay başlayayım en iyisi

Selam kızlar ❤️

1- Pcos teşhisi almış olanlar adetleriniz düzenli mi?
2- Ovulasyon testi kullanırken yumurtlama gördüğünüzdeki koyuluk kaç gün devam ediyor?
3- Doktorunuzun pcos için önerdiği folik asit markası nedir?
4- Pcos olanların doktor eşliğinde aldığı bir tedavi veya uyguladığı bir yöntem var mı?

Kızlar kafamdaki bu soruların cevabını arıyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Gebelik düşündüğümden beridir 3 farklı doktora gittim, en sonuncusu pcosa yatkınlık var dedi ve bir folik asit önerdi fiyatı (300 küsür). Almadım şuan için. İnşallah Ağustos bizim ayımız olur 🤲
Pcosum, adetlerim oldum olasi duzensizdi. Evlenince ogrendim ki amh yani yumurta rezerim de oldukca fazla. Folikasit olarak pcosa özel olan gynositol kullanmaya başladım doktorum almami söyledi, dahiliye yumurtalıkları baskılasın ve duzenlesin diye glifor verdi, şeker ilacı ama insülin direncini düzenlediği icin yumurtaliklara faydalı. 2 aşılama defalarca catlatma ignesi ise yaramayanca hem gynositol a başladım ( doktorumu yeni buldum o sıra) hemde diyetisyen eşliğinde 15 kilo verdim. Kilom yok demeyin illa pcosta bi kilo bile etkili. Hicbir tedavi ek ilac igne yapmadan ilk 7 kilo sonunda kendiliginden gebe kaldim, kimyasal oldu ovulasyonla takip ettim ve tuttu. Haziranda kanamam başladı, yeniden ovulasyona devam ettim 8 kilo daha verdim suan yeniden gebeyim, keseyi gördüm çok şükür.haftaya kalp atışına gideceğim. Diyeceğim o ki arkadaşım sağlıklı beslen, kilo ver, hareket et, gynositol kullan, ovulasyonla takip et, gerisi Allah'a kalmış 🙏💙🌱

Pcosum, adetlerim oldum olasi duzensizdi. Evlenince ogrendim ki amh yani yumurta rezerim de oldukca fazla. Folikasit olarak pcosa özel olan gynositol kullanmaya başladım doktorum almami söyledi, dahiliye yumurtalıkları baskılasın ve duzenlesin diye glifor verdi, şeker ilacı ama insülin direncini düzenlediği icin yumurtaliklara faydalı. 2 aşılama defalarca catlatma ignesi ise yaramayanca hem gynositol a başladım ( doktorumu yeni buldum o sıra) hemde diyetisyen eşliğinde 15 kilo verdim. Kilom yok demeyin illa pcosta bi kilo bile etkili. Hicbir tedavi ek ilac igne yapmadan ilk 7 kilo sonunda kendiliginden gebe kaldim, kimyasal oldu ovulasyonla takip ettim ve tuttu. Haziranda kanamam başladı, yeniden ovulasyona devam ettim 8 kilo daha verdim suan yeniden gebeyim, keseyi gördüm çok şükür.haftaya kalp atışına gideceğim. Diyeceğim o ki arkadaşım sağlıklı beslen, kilo ver, hareket et, gynositol kullan, ovulasyonla takip et, gerisi Allah'a kalmış 🙏💙🌱
Canım vaktini ayırıp detaylı yazdığın için teşekkür ederim. Bende 60 kilo civarıyım ama sanki yağlanmam fazla gibi hissettiğim için diyetisyene başladım geçen pazartesi, kilo vermenin ve sağlıklı beslenmenin faydası olacağına inanıyorum. Benim doktorum folidays vermişti içinde 120 tane vardı şuan bitmek üzere ama o pco için değil sanırım. Bu dediğiniz pco için olanları araştırıp alıcam bitince. İnşallah Rabbim nasip eder bana da.🤲 Dilerim senin de gebeliğin güzelce sağlıklı şekilde ilerler.

Canım vaktini ayırıp detaylı yazdığın için teşekkür ederim. Bende 60 kilo civarıyım ama sanki yağlanmam fazla gibi hissettiğim için diyetisyene başladım geçen pazartesi, kilo vermenin ve sağlıklı beslenmenin faydası olacağına inanıyorum. Benim doktorum folidays vermişti içinde 120 tane vardı şuan bitmek üzere ama o pco için değil sanırım. Bu dediğiniz pco için olanları araştırıp alıcam bitince. İnşallah Rabbim nasip eder bana da.🤲 Dilerim senin de gebeliğin güzelce sağlıklı şekilde ilerler.
Pcos a gerekli olan inositol diye bi maddeymis, o da gynositol da 2000 mg var. Yani o yuzden onu oneriyorlarmis. Teşekkür ederim Allah razı olsun 🙏❤️

Asıl sorun kiloyla alakalı, doktorların bana söylediği bu. Göbek bölgesi yağından kurtulmamız gerekiyormuş

İnşallah canım. Peki sen yumurtlamayı döngünün kaçıncı gününde görüyorsun, test ile takip ediyor musun
İlk evlendigim zamanlar takip ediyordum ama yumurtlama bozukluğu olduğu için hiç anlamamıştım sadece yumurta takibi ve femara ile hamile kaldığında ovu testinde hep pik olunca anlamsitim hamile olduğumu 🤭 şimdi yine sipariş ettim ama tekrar takip edicem çünkü yine aynı surecteyim

İlk evlendigim zamanlar takip ediyordum ama yumurtlama bozukluğu olduğu için hiç anlamamıştım sadece yumurta takibi ve femara ile hamile kaldığında ovu testinde hep pik olunca anlamsitim hamile olduğumu 🤭 şimdi yine sipariş ettim ama tekrar takip edicem çünkü yine aynı surecteyim
Senin ikinci bebiş mi olucak, Allah bağışlasın

Selam kızlar ❤️

2- Ovulasyon testi kullanırken yumurtlama gördüğünüzdeki koyuluk kaç gün devam ediyor?
4- Pcos olanların doktor eşliğinde aldığı bir tedavi veya uyguladığı bir yöntem var mı?

Kızlar kafamdaki bu soruların cevabını arıyorum. Yardımcı olabilir misiniz? Gebelik düşündüğümden beridir 3 farklı doktora gittim, en sonuncusu pcosa yatkınlık var dedi ve bir folik asit önerdi fiyatı (300 küsür). Almadım şuan için. İnşallah Ağustos bizim ayımız olur 🤲

merhaba bende de ergenlik döneminden beri pcos mevcut. küçükken bile kilolu değil ama tüylü bir insandım pcostan dolayı :( ama lazerle hallettim neyse ki. adetlerim ergenlikte çok düzensizdi 5 ay olmadığım oldu evlendikten sonra düzene girdi ama yine 2-3 gün kaymalar oluyor tarihte.
ovulasyon testi hiç kullanmadım.
doktorum inofolic önerdi bunu iç 3 ay içinde kesin hamilesin dedi. ama 1 senedir hamile kalamadım
tekrar doktora gitmeyi düşünüyorum bu arada belki eşimde de sıkıntı vardır ama bi türlü gidemedik onun için doktora. bakalım hayırlısı

Rica ederim canım ne demek🙂gerçekten de öyle sanki hemen bırakınca olacak gibi hissediyoruz sonra hüsrana uğruyoruz çok da kolay bisey olmadığını görünce rabbim sağlıklısından hayırlısından tez zamanda nasip etsin insallah isteyen herkese bize de aynı şekilde🙏🙏🙏
Ben ilk evlendiğim ay hamile kaldım şimdi ikinci düşünüyoruz 7ay oldu tık yok :/

Selam kızlar ❤️

1- Düzensiz
2-Kullanmadım. Düzensiz olduğu için işe yaradığını düşünmedim.
3-Folidoce
4-Doktorum yumurtlamamı takip etti. primalut ilacını 1 ay kullandım çatlatma iğnesi oldum. tutmadı. ikinci ay primalut kullandım. yumurtam 16 mm idi. 2 gün sonra yine çağırdı. bu arada ben incir-havuç kürü yaptım 2 gün. yumurta biraz daha büyüsün ve çatlasın diye. O ay hamile kaldım.

önceki dönemlerde soğan kürü de yaptım.

Selam kızlar ❤️

Canım merhaba ben de pkoluyum kilo verdiğim zaman regl döngümün uzunluğu kısalıyor normale dönüyor kilo alırsam da 35-45 güne çıkıyor 2 yıl oldu gebelikde oluşmadı 2 kez yumurta çatlatma tedavisi bir aşılamam var ben yediğimiz içtiğimize dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum ki kendimdede işe yaradı bu değerlerim normale döndü yeşillik sebze meyve ağırlıklı besleniyorum elimden geldiğince yürüyüş yapıyorum doktorum bana folbiol verdi burda okumuştum kullanmamız gereken vitaminler varmış ben balık yağı kapsülü kullandım çörek otu yağı kapsülü D vitamini taze zencefil de curcumin diye bi vitamin varmış onu küçük küçük bölüp yuttum sabahları ev yoğurdu evde elma sirkesi yapmıştım onu bide kefir içtim c life macun var onuda kullandım prolaktinim 35.8 di 17 lere düştü lh 11 di 5 e düştü diğer hatırlayamadığım değerlerimde düzeldi inşallah gebelik de oluşur bide femara klomen den daha çok işe yaradı bende yumurta sayım fazla oluştu femara ile benim yaptıklarım bunlar inşallah faydası olur

Selam kızlar ❤️

3. TÜP BEBEK DENEMEMDE PCOS TEŞHİSİ KONULDU
ADETLERİM DÜZENLİ 28 GÜNDE BİR ADET GÖRÜYORDUM
FOLİK ASİT OLARAK FALBİOL KULLANDIM
ŞUANDA GEBEYİM AMA BİZDE GEBELİĞİ ENGELLEYEN EN ÖNEMLİ SORUN EŞİMİN SPERM SAYISI VE HIZSINDA SORUN OLMASIYDI.
ZİRA PCO TEŞHİSİ KOYAN DOKTORUMDA YUMURTLAMA OLUYOR VE UMURTALARIN ÇATLIYOR EŞİNDE SORUN OLMASA NORMAL YOLLA GEBE KALABİLİRDİN DEDİ.

Selam kızlar ❤️

Merhaba canımm bende bir süredir gebelik planladım olmadı şimdiki sürecim aşılama ben yurt dışında yaşadığım için süreci hızlandrmak istedim zaten o yüzden Türkiye’ye geldim.

1) Adetlerim 28-29 günde bir düzenli ve pkos olarak hiç bir şekılde belirtim yok hormon tahlılı yapıldı normal sadece tsh az yüksek çıktı ilaça başladık.

2)2-3gün arası koyuluk devam ediyordu.

3)Folden QF folik asit

4)şuan yukardaki folik asit dvit3 damla levatriton tablet ve femera tablete başladık.
Eşim sperm örneği verdi çok iyi çıktı.Hsg çekildim.Oda normal şuan pazartsi kontrole gideceğiz inşAllah büyümüşlerdir Rabbim hakkımzda en hayırlısını versin 🤲🏻💞😍

Selam kızlar ❤️

Pkos için folik asit mi ?
Bana onerilmedi öyle bişey

Gebelik düşünenlere verilmiyor mu o ?

Pkos için folik asit mi ?
Bana onerilmedi öyle bişey

Gebelik düşünenlere verilmiyor mu o ?
Canm burası zaten gebeliğe hazırlık sayfası ya, tabiki de gebelik düşünenlere veriliyor. Ama pcos olup gebelik düşünenler için daha farklı içeriği olan folikler veriliyor.

Canm burası zaten gebeliğe hazırlık sayfası ya, tabiki de gebelik düşünenlere veriliyor. Ama pcos olup gebelik düşünenler için daha farklı içeriği olan folikler veriliyor.
Doğru ya kategoriye bakmayıp başlığa göre daldım ben 🙈🙈🙈

Back
X