PCOS OHSS GEBELİK VE DÜŞÜK

anonimus94

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2025
2
0
1
31
merhabalar, pcosum, famera letresan ve klomen ile gebe kalamayınca (normalde de gelişen yumurtalarım kendiliğinden çatlıyordu) gonalf 900 kullandım ve aşırı yumurtlama olduğu için doktor ovitrelleyi iptal edip çatlatma iğnesi vurmadı. Ancak ben yine de Ohss oldum. Ohss etkilerini azaltmak için dostinex ve bir dizi ilaç kullandım. Tarlusal başladım kanama ile atlatabilmek için ancak regl olmayınca hamilelikten şüphelendim. Beta hcg yüksek çıktı ve düzenli olarak bir süre arttıktan sonra düşmeye başladı. Meğer çatlatma iğnesi vurmadığımız halde kendi kendine çatlayan yumurta olmuş ve beta hcg de ohssyi arttırdığından sürecim çok sancılı geçti. Sonuç olarak da beta hcgm iyice düşünce düşük kanamam başladı. Çok ağrılı ve sancılı kabus gibi 45 günlük bir süreçti. Henüz 3 -4 gündür atlattığımı düşünüyorum. Hepimiz tez vakitte sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız umarım kızlar. Benzer süreçten geçen var mı? Bir daha tedaviye hiç cesaretim yok. İğnenin etkileri önümüzdeki aylar da devam eder mi? Ohss sonrası ne kadar sürede yine gebe kaldınız? Pcosta kimyasal gebelik sonrası adette düzelme vs oluyor mu?

Back