• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

PCOS DENİLİP AMH DÜŞÜK OLANLAR??

İşte canım bende anlamadım hiç adet görmediğim olmadı fsh 6,45 lh 5,48 di ama amh 0,572
Pco da lh/ fsh oranina bakarlar lh her zaman daha yuksektir pco da ben pcoluyum amh degerim 5.11. Doktor direk lh ve fsh ima bakip oyle soyledi pco için o degerlere bakıyorlar sende pco yok bence

Pco da lh/ fsh oranina bakarlar lh her zaman daha yuksektir pco da ben pcoluyum amh degerim 5.11. Doktor direk lh ve fsh ima bakip oyle soyledi pco için o degerlere bakıyorlar sende pco yok bence

Ama soyle de bir sey var, lh/fsh orani tek basina belirleyici olmuyor. Benim de yillardir lh, fsh nin uzerine hic cikmadi. Ama amh 8, ultrasonda pko goruntusu var. Bir de DHEA-SO4 degeri de onemli oluyo pco tanisinda. Benim bu deger ve amh referans disi yuksek her zaman.

İleri derece olanlarda lh/fsh orani belirgin sekilde oluyor olabilir ama bizim gibi adeti duzenli, kilo problemi olmayan, doktora gitmese bi sikayeti bile olmayanlarda bu iki degerin bir gosterge oldugunu sanmiyorum 🤔

Back