• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pcos belirtisi olmaması

Pkos a dair hicbir belirtim yok. Zayifim kıllanma kilo hicbiseyim yok. Adetlerim de düzenli. Ultrasonda pko görünümü mevcut. Kandaki lh ve fsh uyumuda destekliyor pko olduğumu.
Gebelik oluyor kizlar, adet düzeni önemli. Kilo almamaya calisin ve hareketli olun. Inositol içeren takviye kullanabilirsiniz :KK76:
İnositol içeren takviye ... Mesela ? Sen ne kullanıyorsun

Biz polikistlilerde birkaç yumurta çatlama olasılığı yok mu ?
Hani hamile kalma olasılığı hem düşük hem yüksek sanki bizlerde
Bana doktorun dediği yumurtlama fazla olduğundan gebelik sansı artıyor gebeliğe engel değil hatta ikiz çocuk sahibi bile olabilirsin dedi. Ama işte yumurtam olgunlaşıyor mu bunu bilmiyorum.

Inofolic combi, Prowomen, promotil gibi.
Yumurtayı kaliteli yapıyor , adet düzensizligine iyi geliyor. Yinede doktorunuza danisin genellikle veriyor doktorlar.

Ezbere kullanmam zaten

Teşekkürler ☺️aile hekimliği böyle seylerdwn anlıyor mu acaba ona gitsem sadece ?

Son düzenleme:
Bana doktorun dediği yumurtlama fazla olduğundan gebelik sansı artıyor gebeliğe engel değil hatta ikiz çocuk sahibi bile olabilirsin dedi. Ama işte yumurtam olgunlaşıyor mu bunu bilmiyorum.
Ablam pkoslu

İkizleri oldu
Tedavisiz
Sürpriz bı şekilde
Korunurken hemde

Tabi canım belki bende gerekli görülmeyecek hani bilemiyoruz ki.
Ezbere kullanmam zaten

Teşekkürler ☺️aile hekimliği böyle seylerdwn anlıyor mu acaba ona gitsem sadece ?
Bunlar zaten folik asit ve vitamin desteği. Zararlı olan bisey degil. Kadin doğuma gittiğinde sor bence. Forumlardan bi araştırabilirsin. Faydasını gören cok var.

Tabi canım belki bende gerekli görülmeyecek hani bilemiyoruz ki.
Ezbere kullanmam zaten

Hani bazen ufacik bir destek, yada bisey vesile oluyor ya o yüzden söylemek istedim. Insallah cok bekletmeden gelir bebislerimiz.

Bunlar zaten folik asit ve vitamin desteği. Zararlı olan bisey degil. Kadin doğuma gittiğinde sor bence. Forumlardan bi araştırabilirsin. Faydasını gören cok var.
Öyle mi. Şuan hali hazirda bı b vitamini kompleksi kullanıyorum eşimle korona önlemleri için tabi .

İçerisinde folik asitte (b9 ) barındırıyor
belki oylelikle de fayda sağlamış oluyorumdur
Tesekkurlerr

Ben bi arkdaşın tavsiyesiyle kendi doktorumu bırakıp arkadaşım doktoruna gittim bana büyüyen yumurtan yok dedi. Sonra kendi doktoruma gittim o da gebeliğe engel bi durumun yok dedi amh testi istedim sonuç 8.37 çıktı. Doktor yumurtlama gayet iyi durumda normal dedi. Yumurta takibi yapmaya gerek duymadı kafam çok karışık bu konuda 🤷
Benım bir ay yumurtam büyüyor bir ay büyümüyor. takip ettirdim değişiyor sürekli. Adetler düzenli olsa bile yumurtlama düzenli olamıyor bazen pco'da. Doktorum en son yumurta geliştrici ilaç verdi onunla güzel yumurtam gelişti. hatta ocak adetimde de kullanacağım yumurta geliştriici. .kendiliğinden gelişmiyor çünkü inşallah adet olmam tabii ki gebelik olurda gerek kalmaz. Siz yine aylık yumurta takibi yaptırın kaç mm büyüyor kaç mm de çatlıyor önemli bunlar

Adetin 3. Gunu hormon tahlilleriniz yapildimi?
Pcosun herkeste seyredisi farkli. Benim kilom yok, tuylenmem yok, sivilcem yok, sekerim tiroidim yok. Lakin 17 yildir pcosum var ve lh cok yuksek. Ultrasonda da pcos gorunumum var.
Bu forumda yabanci pcoslu bir doktorun kitabinin cevirisi var, bir uye paylasmisti. Onu okumanizi oneriyorum.
Inositol, d ve b12 vitamini, omega 3, multivitamin ( iceriklerine bakilarak dikkatli sekilde secilmeli) gibi takviyeler sendromun gerilemesinde onemli.
Gluten, seker iceren herseyden uzak durun. Duzenli spor yapin. Simdilik aklima gelenler bunlar

Benım bir ay yumurtam büyüyor bir ay büyümüyor. takip ettirdim değişiyor sürekli. Adetler düzenli olsa bile yumurtlama düzenli olamıyor bazen pco'da. Doktorum en son yumurta geliştrici ilaç verdi onunla güzel yumurtam gelişti. hatta ocak adetimde de kullanacağım yumurta geliştriici. .kendiliğinden gelişmiyor çünkü inşallah adet olmam tabii ki gebelik olurda gerek kalmaz. Siz yine aylık yumurta takibi yaptırın kaç mm büyüyor kaç mm de çatlıyor önemli bunlar
Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim canım 🥰 inşallah bakalım

Hanımlar ilk defa amh baktırdım ve 7,66. Pco ultrasonda hiç çıkmadı. Hormon seviyesi normal. Kilo,akne, tüylenme vs yok. Adetler düzenli.
Tüp bebek yapacağız. Bu durumda bile amh yüksekliği tek başına pko demek mi?

Hanımlar ilk defa amh baktırdım ve 7,66. Pco ultrasonda hiç çıkmadı. Hormon seviyesi normal. Kilo,akne, tüylenme vs yok. Adetler düzenli.
Tüp bebek yapacağız. Bu durumda bile amh yüksekliği tek başına pko demek mi?
Eğer izlemediyseniz dr. banu çiftçi instagramdan detaylı pkos u anlattı amh konusuna da değindi sanırsam.

Kızlar herkese tekrar merhaba bildiğiniz üzere pcos vardı bende bugun hastaneye gittim ultrasondan sonra doktorla konultuk pcos oldugunu ama belirti taşımadığımi söyledi yani aşırı kilo yok adet düzensizliği yok diğer belirtiler yok bu yüzden de hiç Bi ilaç vermedi birde 4 aylık minnoş bir evli🐣oldugum için denemeye devam et ve folik asit kullan dedi böyle olup da hamile kalan varmı yada sadece benim stres yapmam yüzünden mi olmuyor fikirlerinizi bekliyorum 💕💕
Bnim de fsh 6.18 lh 6.31 doktor bana da pcos dedi çok çok şaşırdım adetim ben beni bildim bileli düzenlidir bı tüylenme vs sorunum da yok sadece adetim ağrılı geçer hepsi bu

Kızlar herkese tekrar merhaba bildiğiniz üzere pcos vardı bende bugun hastaneye gittim ultrasondan sonra doktorla konultuk pcos oldugunu ama belirti taşımadığımi söyledi yani aşırı kilo yok adet düzensizliği yok diğer belirtiler yok bu yüzden de hiç Bi ilaç vermedi birde 4 aylık minnoş bir evli🐣oldugum için denemeye devam et ve folik asit kullan dedi böyle olup da hamile kalan varmı yada sadece benim stres yapmam yüzünden mi olmuyor fikirlerinizi bekliyorum 💕💕
#Bnim de fsh 6.18 lh 6.31 doktor bana da pcos dedi çok çok şaşırdım adetim ben beni bildim bileli düzenlidir bı tüylenme vs sorunum da yok sadece adetim ağrılı geçer hepsi bu

Kizlar benim de fsh 6.18 lh 6.31 doktor bana da pcos dedi çok çok şaşırdım adetim ben beni bildim bileli düzenlidir bı tüylenme vs sorunum da yok sadece adetim ağrılı geçer hepsi bu

Ben bi arkdaşın tavsiyesiyle kendi doktorumu bırakıp arkadaşım doktoruna gittim bana büyüyen yumurtan yok dedi. Sonra kendi doktoruma gittim o da gebeliğe engel bi durumun yok dedi amh testi istedim sonuç 8.37 çıktı. Doktor yumurtlama gayet iyi durumda normal dedi. Yumurta takibi yapmaya gerek duymadı kafam çok karışık bu konuda 🤷
Benim de kendi doktorum her şey gayet normal dedi fsh 6.18 lh 6.31 idi. Sonra aynı sonuçları başka doktora gösterdim o da pco dedi ben de sastim kaldim

Back
X