• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pcos belirtisi olmaması

Civcivim00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2020
49
27
3
25
Kızlar herkese tekrar merhaba bildiğiniz üzere pcos vardı bende bugun hastaneye gittim ultrasondan sonra doktorla konultuk pcos oldugunu ama belirti taşımadığımi söyledi yani aşırı kilo yok adet düzensizliği yok diğer belirtiler yok bu yüzden de hiç Bi ilaç vermedi birde 4 aylık minnoş bir evli🐣oldugum için denemeye devam et ve folik asit kullan dedi böyle olup da hamile kalan varmı yada sadece benim stres yapmam yüzünden mi olmuyor fikirlerinizi bekliyorum 💕💕

Kızlar herkese tekrar merhaba bildiğiniz üzere pcos vardı bende bugun hastaneye gittim ultrasondan sonra doktorla konultuk pcos oldugunu ama belirti taşımadığımi söyledi yani aşırı kilo yok adet düzensizliği yok diğer belirtiler yok bu yüzden de hiç Bi ilaç vermedi birde 4 aylık minnoş bir evli🐣oldugum için denemeye devam et ve folik asit kullan dedi böyle olup da hamile kalan varmı yada sadece benim stres yapmam yüzünden mi olmuyor fikirlerinizi bekliyorum 💕💕
Bende de var pcos ama gebeliğe engel bir belirtim yok âdetim düzenli kilom yok sadece tüylenme var bazı bölgelerde buda hamileliğe engel bisey değil yanı ben 26 aylık evliyim 2 seneyi geçti ama su an. Tedavi görüyorum

MErhabalar canım. Bende de pcos var. Akne harici baska bir belirtim yoktu . Bu son 2 yıldır kilo alımı ve tüylenme oluştu 25 ten sonra yani.. Alttan ultrasonla baktğnda anlaşıldı pcos görüntüsü vardı. Karından ultrasonla görülmeyebiliyor. Çünkü ben belki 5-6 kere bekar iken muayene oldugumda doktorlar pcos görüntüsü görmediler. Evlendkten sonra alttan ultrasonla anlasıldı.

minnoş evli pembik gelin 🐣 bu sendromu taşıyorsan çok okuyacaksın, çok araştıracaksın.. burada ayneyn ayneyn diye bir üye var onun konularına katıl. pko nun dört çeşidi var sendeki en hafifi demek ki.

minnoş evli pembik gelin 🐣 bu sendromu taşıyorsan çok okuyacaksın, çok araştıracaksın.. burada ayneyn ayneyn diye bir üye var onun konularına katıl. pko nun dört çeşidi var sendeki en hafifi demek ki.
Dört çeşidi ilk defa duydum neymiş, ben hangi derecedeyim acaba :KK48:

Şimdi ben 30 günde bir adet oluyorum
Kilo yok
Pkos görüntüsü 17 yaşımdan beri var
Tabi o zamanlar adeti iki üç ayda bir oluyordum
İlaç basladilar
Evlenince de ilacı bıraktım ... Evlenince adetim düzene girdi zaten .

Sormak istediğim şu
Benim pkosum bu durumda gebeliğe engel oluşturan pkos mi değil mi

Şimdi ben 30 günde bir adet oluyorum
Kilo yok
Pkos görüntüsü 17 yaşımdan beri var
Tabi o zamanlar adeti iki üç ayda bir oluyordum
İlaç basladilar
Evlenince de ilacı bıraktım ... Evlenince adetim düzene girdi zaten .

Sormak istediğim şu
Benim pkosum bu durumda gebeliğe engel oluşturan pkos mi değil mi
Doktorlar der ki , adet döngüsü düzenli ise gebeliğe engel değildir. Amma şöyle de birşey var adetli iken hormon testleri yaptırmalısınız. Onlar da iyi çıkarsa kendiliğinden 6 ay deneyebilrisiniz. Pcos'ta yumurtalar bazen olgunlaşamayabiliyor. küçük çatlayabiliyor bu sekilde de gebelik oluşmayabiliyor. 1 veya 2 defa yumurta takibi olursanız çok iyi olacaktır. 3 yıllık evli pcoslu biri olarak tecrübelerimi söylüyorum :)

Bende de belirtisiz pcos görüntüsü var doktor gebeliğe engel değil hatta çok daha fazla şansın oluyor dedi. Stres çok etkiliyor doktor kesinlikle stres yapmamam gerektiğini söylemişti ama hala gebe kalamadım bekliyoruz işte.. 🤷😊

MErhabalar canım. Bende de pcos var. Akne harici baska bir belirtim yoktu . Bu son 2 yıldır kilo alımı ve tüylenme oluştu 25 ten sonra yani.. Alttan ultrasonla baktğnda anlaşıldı pcos görüntüsü vardı. Karından ultrasonla görülmeyebiliyor. Çünkü ben belki 5-6 kere bekar iken muayene oldugumda doktorlar pcos görüntüsü görmediler. Evlendkten sonra alttan ultrasonla anlasıldı.
Bana da alttan muayene yaptılar ama belirtsi yok denildi

Doktorlar der ki , adet döngüsü düzenli ise gebeliğe engel değildir. Amma şöyle de birşey var adetli iken hormon testleri yaptırmalısınız. Onlar da iyi çıkarsa kendiliğinden 6 ay deneyebilrisiniz. Pcos'ta yumurtalar bazen olgunlaşamayabiliyor. küçük çatlayabiliyor bu sekilde de gebelik oluşmayabiliyor. 1 veya 2 defa yumurta takibi olursanız çok iyi olacaktır. 3 yıllık evli pcoslu biri olarak tecrübelerimi söylüyorum :)
Corona varken gidilmiyor işte . Aile hekimliğinde testleri eksik yapıyor
Devlete gitmem zaten ama ozellerde pandemi oldu şuan

Corona varken gidilmiyor işte . Aile hekimliğinde testleri eksik yapıyor
Devlete gitmem zaten ama ozellerde pandemi oldu şuan
FSH , LH , E2 , Prolaktin , TSH , Testosteron tahlilleri. bunlar adetli iken yapılması gerekenler.

Bunlarda sorun çıkarsa AMH bakılır. Zaten pcoslarda AMH genelde yüksek çıkıyor. ben daha hiç baktırmadm doktorda istemedi
Ben bi arkdaşın tavsiyesiyle kendi doktorumu bırakıp arkadaşım doktoruna gittim bana büyüyen yumurtan yok dedi. Sonra kendi doktoruma gittim o da gebeliğe engel bi durumun yok dedi amh testi istedim sonuç 8.37 çıktı. Doktor yumurtlama gayet iyi durumda normal dedi. Yumurta takibi yapmaya gerek duymadı kafam çok karışık bu konuda 🤷

Pkos a dair hicbir belirtim yok. Zayifim kıllanma kilo hicbiseyim yok. Adetlerim de düzenli. Ultrasonda pko görünümü mevcut. Kandaki lh ve fsh uyumuda destekliyor pko olduğumu.
Gebelik oluyor kizlar, adet düzeni önemli. Kilo almamaya calisin ve hareketli olun. Inositol içeren takviye kullanabilirsiniz :KK76:

Ben bi arkdaşın tavsiyesiyle kendi doktorumu bırakıp arkadaşım doktoruna gittim bana büyüyen yumurtan yok dedi. Sonra kendi doktoruma gittim o da gebeliğe engel bi durumun yok dedi amh testi istedim sonuç 8.37 çıktı. Doktor yumurtlama gayet iyi durumda normal dedi. Yumurta takibi yapmaya gerek duymadı kafam çok karışık bu konuda 🤷
Biz polikistlilerde birkaç yumurta çatlama olasılığı yok mu ?
Hani hamile kalma olasılığı hem düşük hem yüksek sanki bizlerde

Back
X