Merhaba ben 5 yılık evliyim bu femara cart curr işlerini çok denedim hepsi fis çıktı ama bu herkeste olacak diye bir şey yok özellikle klomen. Tedavilerde kullanmanı önermem pco da en işe yaramayan tedavilerden biri klomen ilacıdır. Femara klomene nazaran daha etkili
Aşılama denene bilir sperm faktörü yokmuş zaten burda ben hatırlıyorum sadece 1 tane arkadaş yaptırıp da tuttu demişti pkolu kendisi.
Aşılama oranı yüzde 20 yani her ay ilişkide bulunuyoruz bu yüzde oranı doğal yolla da bire bir. Ama tabi ki spermleri evde seçemiyoruz yıkayamıyoruz tek farkı bu o yüzden tutma ihtimali de artıyor gibi. Tedavilerin amacı doğurganlığı arttırmak yani her tedavi gördükçe biraz daha artıyor ihtimaller bu kullanılan ilaçlar iğnelerden dolayı mesela bazısı tedaviyi bırakıyor hamile kalıyor yumurtalıkları uyardıkları için sürekli ..
Ben çok yakın zamanda bir
tüp bebek merkeziyle görüştüm ve ilk defa birileri bana okadar mantıklı bir konuşma yaptılar ki hayranlıkla dinledim doktor bana dedi ki Berçem hanım siz Pkolusunuz klomen uzun süre kullanıp anlamışsınızdır nasıl bir ilaç olduğunu , siz klomensiz her ay deneseniz şansınız çok daha fazla yüksek” ben burda bittim biliyormusunuz bu laftan sonra onca yıl bana ısrarla klomen verip yollamaları defalarca çatlatma tedavisi yapmaları felan okadar saçma ilaç ki.. ama tüp bebeğe gelirsek bana yüzde 50-70 arası oran verdiler gerçekten gerçekçi bir oran ilkinde de tutma olasılığı yüksek. Oda eşimin sperm faktörü olmasına rağmen yani gerçekten tüp bebeği düşünün derim .. eşiniz sürekli para harcayabilecekse veya siz okey hepsini deneyin içinizde kalmamış olur derim. Ama bir anda yapıp kurtulmakta var yüzde 50 50 diyelim ilkinde tüp bebek herzaman tutmuyor ama sizin durumunuz ortada tutma ihtimali yüksek. Aşılama tutmayınca bu seferde tüp bebek deneyelim diyecek eşiniz veya siz. Hani bana 90 milyar fiyat çektiler yaptıranlar ve hazırlık aşamasında olanlara Allah yardımcı olsun psikolojik olarak da maddi olarakta hiç ama hiç kolay değil belli .. aşılama yaparken size önerim sağlıklı beslenmek
Bol su , D vitamin , omega 3, inositol
Avakado, havuç , protein
Onun dışında belirti aramayın, test günümüzden önce test yapmayın çok ağlarsınız tecrübeler sabit :) doktorunuzu dinleyin okadar. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız