• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pco'lular müjdemi isterim!!

cucu-pete

Sana Emanetiz Rabbim...
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
8.441
27
156
- Yurtdışı
polikistik over sendromu olan arkadaslarim müjdemi isterimmm.....
belkide duymussunuzdur ama aradim taradim konu basligini bulamadim.dün babacim aradi sagolsun,aksam tvde bi profesörün konusmasini dinlemis,normalde babam hayatta böyle seylere inanmazda yapmazda...her neyse...
kirmizi sogani sumakla,dikkatinizi cekiyorum bildigimiz SUMAKla,iyice karistirip 1 ay boyunca her gün yiyecekmisiz...salatalarada mümkün oldugunca sumakli yapacakmisiz.bir tatli kasigi yetiyormus diyor...polikistik over sendromunun ve tüm adet düzensizliklerinin kesin cözümü Allah tarafindan bize verilmis diyormus adam.
ben deneyecegim valla,bakalim ne olcak...mutlaka haber veririm kizlar,zaten yaklasik 1 ay sonra kontrolüm var o zaman ortaya cikar...
sizleri cok seviyorummmm öpüldünüz...a.s.

sumak sogan bir de kiyilmis maydonoz. guzelce karistirilir. boyle etleri de kizartirsin. ekmegin arasina biraz et biraz sogan salatasi.

bayilirim ben yaaaaaaaaaaaa...

belkide duymussunuzdur ama aradim taradim konu basligini bulamadim.dün babacim aradi sagolsun,aksam tvde bi profesörün konusmasini dinlemis,normalde babam hayatta böyle seylere inanmazda yapmazda...her neyse...
kirmizi sogani sumakla,dikkatinizi cekiyorum bildigimiz SUMAKla,iyice karistirip 1 ay boyunca her gün yiyecekmisiz...salatalarada mümkün oldugunca sumakli yapacakmisiz.bir tatli kasigi yetiyormus diyor...polikistik over sendromunun ve tüm adet düzensizliklerinin kesin cözümü Allah tarafindan bize verilmis diyormus adam.
ben deneyecegim valla,bakalim ne olcak...mutlaka haber veririm kizlar,zaten yaklasik 1 ay sonra kontrolüm var o zaman ortaya cikar...

Cnm peki bu sumak kistlerimi yok ediyor yoksa yumurtalıklarımı canlandırıyor yani direk yaptığı etki neymiş,banada dr'um pkolusun diyo ama hiçbir bilinen belirtisini yaşamıyorum tüylenme,kilo gibi..

Kız buldum seni ne zamandır görüşemiyoruz yaww...:1hug:

İnşAllah faydasını görürsün tatlım...

sumak ne ya kırmızı soğanı nası yicekmişiz çiğ çiğmi hergünmü anlamadım ben tam yazarmısınız şunu kıslar

yahu çiğ soğanda iğrenç kokuyo helede bu sıcakda.yok ya kışın başlayayım ben bari hem içimi ısıtsın soğanın acısı:)) hemde siz deneye koyun bakalm

sogan zaten pcos luların tek ilacı ben şuna çok inanırım vücut neye ihtiyacı varsa onu ister ben kilo alıp pcocum azdıgı zaman lar acayip sogan canım ister evet kokuyor ama lezzetli

simdi hepinizin sorusunu tek baslikta cevaplayayim sekerler...
canim sumak direk yumurtaliklara etki eden bir bitkiymis,polisiktikoveri en aza indirip yok ettigine göre dolayisiyla yumurtaliklarida canlandiriyor diye düsünüyorum.
sumak nedir?Antepfıstığıgillerden, sıcak bölgelerde yetişen, kabuğu hekimlikte, yaprakları dericilikte kullanılan bir ağaç, somak (Rhus coriafia).
Bu ağacın, ekşilik vermek için dövülerek yemeklere katılan mercimeğe benzeyen meyvesi...
görünüs olarak kirmizi cekilmis biberede benziyor ama epey eksi bir bitki canim...marketlerde bile bulabilirsin..
ikiside günlük hayatta severek yedigimiz seyler zaten.denesek bisey kkaybetmeyiz...

sumak ne ya kırmızı soğanı nası yicekmişiz çiğ çiğmi hergünmü anlamadım ben tam yazarmısınız şunu kıslar

canim soganlari ince ince kiy,sumala karistir..bu kadar.herhangibir salatanada atabilirsin,ben günde 1-2 defa yufka ekmege sarip yiyorum yada yemeklerin yaninda..a.s.

kızlar gerçekten sumak salatalara ayrı bi lezzet katar hatta dışarıda yemek yediğimizde salataların içinde hep olur..
şifa Allahtan..
canım konu için taşekkürler inşallah derman olur arkadaşlara :)

kizlar 3 gündür bende günde bir yemek kasigi yada bir tatli kasigi arasi soganla beraber yemeye basladim...cok pis kokuyo ama mecburen mecburen mecburen:)))

ya kızlar bende pkos hastasıyım ama hiç duymadım sumak off gerçekten yayarı olurmu acaba yan etkisi varmı ki??

benim severek yediğim salata şeklidir soğan ve sumak üstelik lokantalardada et yemeklerinin yanında verirler soğanla sumak karışımını evdede severek yapıp yiyorum ama faydası olmuşa benzemiyor gerçi hergün yemiyorum ama daha sık yiyelim bakalım şifa allahtan paylaşım için sağol canım

ya kızlar bende pkos hastasıyım ama hiç duymadım sumak off gerçekten yayarı olurmu acaba yan etkisi varmı ki??

canimcim yan etkisi ne olcakki?allahin verdigi dogadan.hergün yedigimiz sebzeler bitkiler istea.s
denemekte fayda var diye düsünüyorum,bunu söyleyen profesörün 80e yakin kitabi varmisyerimseniben

slm arkadaşlar bende pkosluyum 5 aylık evliyim 2 aylık hamileyim hiç bir tedavi görmeden hamile kaldım arkadaşlar ben hayatta soğan yemedim pişmişini yedim ama çiğ hiç yemedim bence alakası yok ama yinede deneyin üzülmeyin stres yapmayın ben bu hastalığı hiç ciddi bi sorun olarak görmedim sizde görmeyin stres çok önemli bence Hayırlısıyla Allah isteyan herkese yaşatsın bu duyguyu inşallah

Back