Merhaba kızlar içinizde hem pco ve hem de kan pıhtılaşma sorunu olan var mı?
Ben 23 yaşındayım bekarım. Karın sismelerimle pıhtılaşma sorununu öğrendim. Aynı zamanda damar tıkanıklığı da varmış. Tabi genlerde mutasyona uğrayan da var lakin gerçek sebepler Hacettepeye gidince öğreneceğim. Kan pihtilasmayla ilgili genelde düşük yapanların sayfası old. Icin pco ile birlikte buna sahip olan var mı öğrenmek isterim.
Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ben varım canım maalesef4 yıl önce damar tıkanıklığı geçirdim. Kendimi bildim bileli de adetlerim düzensizdir zaten. Neden sormuştun sen?
Canım ben hastalık öncesinde maalesef adet düzensizliği için DIANE 35 kullanıyordum. Zaten pıhtı atma sebebi de o lanet ilaç olmuşAynı sıkıntılar bende de oldu. Ankara'ya doktora gideceğim. Sen kime gittin nasıl anlaşıldı. Biraz anlatabilir misin?
Bilgilenmek istiyorum. Bu arada yaşınız nedir çünkü yasa göre verilen ilaçlarda değişebiliyorda. Yardımcı olursanız çok sevinirim :)
Canım ben hastalık öncesinde maalesef adet düzensizliği için DIANE 35 kullanıyordum. Zaten pıhtı atma sebebi de o lanet ilaç olmuşneyse ben 4 aydır falan o hapı kullanırken, ben de hiç olmayan bir nefes darlığı oldu. 500 metre yürüyerek oldum tıkanmaktan. Tabi nefes darlığı falan olunca hep göğüs doktorlarına falan gittik. Olabilecek bütün tetkikler yapıldı ve hiç bir şey yok. Bir kaç ilaç verildi, yine bi iyileşme yok.benim derdim o değilmiş ama anlaşılmadı tabi.bir kaç ay da böyle oyalandık. Aslında bu nefes darlığı da bir pıhtı bellirtsiymiş. Neyse bir kaç ay geçti, bi gün adım atarken sol bacağımda hafif bir acı duydum ve geçti. Ya da ben öyle zannettim. Gece yattım, sabah bir kalktım ki, sol bacağım neredeyse 2 katı şişmiş ve morarmaya başlamış. Biz acilen acile gittik.bu arada Konya'nın ilçesinde oturuyorduk.doktor pıhtı atmış olduğunu, riske atmamak için acil il merkezine gitmemizi önerdi. Biz acilen konya ya üniversite hastanesine geldik ve ŞOK sol bacağımda kasıktaki ana damar tıkanmış. Neyse ki ciğerlerime atmadan yetişmişiz. 10 gün kadar hastane kaldım. Tedavi ile pıhtı açıldı. Tabi bu artık ömür boyu benimle kalacakmış. Ömür boyu korunma hapları, iğneleri vs. YASAK!!!!!! Kan sulandırıcı hap kullanıyorum ve eğer gebelik oluşursa da gebelik boyunca göbekten iğne.. Benim hikayem böyle canım. Elimden geldiğince kısa yazmaya çalıştım ama... Eğer başka sorun olursa yine rahatlıkla sorabilirsin.
Çok sağol canm bende diane 35 kullaniyrdm ama ilk 17 yaşındayken kadn dogmcunun verdiği başka bir ilaç yapmıştı. Ve ben 2 senedirde pco dan dolayi diane 35 ve yasmin kullandm ki pihtilasma sorununu bilmeden. Beni doktorum Ankarada bir prof a sevketti. Her tahlil burada yapılmıyor diye ben eskisehirdenimde. Bu arada 23 yaşında olduğum için kan sulandırıcı da yasak. Kanama olabilir diye. Srn peki genetik tahlillerini flan yaptırdın mı ?
Çok sağol canm bende diane 35 kullaniyrdm ama ilk 17 yaşındayken kadn dogmcunun verdiği başka bir ilaç yapmıştı. Ve ben 2 senedirde pco dan dolayi diane 35 ve yasmin kullandm ki pihtilasma sorununu bilmeden. Beni doktorum Ankarada bir prof a sevketti. Her tahlil burada yapılmıyor diye ben eskisehirdenimde. Bu arada 23 yaşında olduğum için kan sulandırıcı da yasak. Kanama olabilir diye. Srn peki genetik tahlillerini flan yaptırdın mı ?
Bu arada hala diane kullanıyor musun?
Yok canım salı günü öğrendiğim gbi bıraktık zsten. Kadın dogumcum blmiyrdu bu durumumu. Bnmde ilk 17 yaşında kendini gösterdi aslında. Beni de Ankara'ya sevkettiler. Konya'da kime çıktın peki
Konya'da meram tıp fakültesinde tedavi oldum canım.
Anladım canım hangi tahlillere bakıldı peki ailenede yapma gereksinimi duydular mı?
Genetik bölümüne başvurdum canım. Pıhtılaşma testi için geldiğimi söyledim. Çıkınca, anne babaya da bakılmalı diye not düşülmüş. Taşıyıcı olduğum için. O yüzden anne babama da yaptırdık.
merhaba canım bende pco luyum veŞu sayfaya 125 kişi bakmış sadece 1 kişi cevap vermiş. Iyi bari bu sorun sadece 2 kişide var demekki :)
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Peki kullandığın ilaç var mı canım?merhaba canım bende pco luyum ve
MTHFR C677T HETEROZİGOT
MTHFR A1298C HETEROZİGOT'um kan pıhtılaşması varmış bır sorun yaşamadım doktorum pco hastaları kan pıhtılaşmasına egılımlı oluyor dıye bu testı yaptırdı özele gidip kan verdim ve sonucum böyle çıktı
jak2 mutasyonu nedir?Peki kullandığın ilaç var mı canım?
Ya bende bu tahlillerimi yemiledim ama çıkmadı hala sonuçları ama aynı zamanda bende jak2 mutasyonuda var.
Pkoda oluşabilen bi problem malesefMerhaba kızlar içinizde hem pco ve hem de kan pıhtılaşma sorunu olan var mı?
Ben 23 yaşındayım bekarım. Karın sismelerimle pıhtılaşma sorununu öğrendim. Aynı zamanda damar tıkanıklığı da varmış. Tabi genlerde mutasyona uğrayan da var lakin gerçek sebepler Hacettepeye gidince öğreneceğim. Kan pihtilasmayla ilgili genelde düşük yapanların sayfası old. Icin pco ile birlikte buna sahip olan var mı öğrenmek isterim.
Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?