Gebeliğe Hazırlık Pco ve hamilelik

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

tucess

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2012
238
45
Merhaba.. bende pco mevcut ve 1.5 senedir çocuk düşünüyoruz. Evlendiğimizde düzensiz adetim ve cocuk istemediğimizden ötürü 2 sene doğum kontrol hapı kullandım. Niyetlendiğimizde hapı bıraktm ve hemen olmucagını biliyordum çünkü 3 ayda bir adet olan biriyim. Kilo sorunum yok. Artık olması gerek dediğimde infertilite bölümüne gittik. Ve gitmeden önce Eşime sperm testi yaptırdık. Ürologlar teste bakıp tüp bebege gerek yok ama eşinde de sorun varsa yapılabilir dedi. Eşimin sperm oranı oldukça yüksek ama ileri hız normalden biraz düşük ve morfoloji 0 çıktı.biz ilk 0 görünce açıkcası endişelendik. Ama medipolde oranlarn çoğunlukla böyle oldugunu üroloji doktorundan öğrendik. Daha sonra infertilite bölümünde doktora gittim. Aşılama yaptrdk tutmadı. Hemen ardından galyana gelip tüp bebek yaptırdık ve kimyasal gebelik geçirdim. Ve doktorum yaşıma göre yumurtalarımın daha kalitesiz olduğunu söyledi. Hastalandıktan sonra doktora gittm ve bana biosteron dhea ve neofortil wm&dha verdi.şimdi ilaçlarımı kullanıyorum yanında ek olarak hayıt otu ve arada aslanpençesi içiyorum. Arı sütü yemeye başladım ve zeytinyağında bekletilmiş incir yiyorum. Eşimde keçiboynuzu pekmezi yiyor , çoban çökerten çayı içiyor ve promen k takviyesi kullanıyor.Biraz oluruna bırakıp eger bir gelişme olmazsa yaz sonu tekrardan tüp bebek düşünüyoruz. Benim gibi sorunları olanlar nasıl bir yol izliyor acaba??

Sadece pco oldugu icin mi direk asilama yaptirdiniz? Bende de pco var 11 aydir istiyoruz klomen tedavisiyle basladik 3.klomene bugun basladim bu ay da olmazsa rahim filmi çekilecek ama pco olup cok kolay hamile kalabilenlerde var kilo probleminizde yokmus direk tup bebek denemeyin bence film cektirdiniz mi

Merhaba bende de pco var yumurtaların oluşuyor mu?? Mesela benim bazı aylar yumurtam olmuyor yani bir suru oluyor ama işe yarayan olgun yumurta olmuyor . Doktor kalitesiz yumurtayı nereden anladı?? Buyumemesinden mı acaba

1 sene kendi haline bırakıp olmayınca doktora gittim eşiminde değerlerine dayanark aşılamadan başlıyalım dediler. İlk aşılamam klomenle oldu ama tutmadı. Eşimde aşılamayla tutma şansının az oldugunu duydugu için manevi olarakta yıpranmıyalım diyerek tüp bebek yaptıralm dedi doktorda yaptırmayn demedi. Vakit kaybetmek istemiyorsanz yaptırın dedi. Rahim filmi çektirdim tüp bebek yaptırmadan önce zorunlu galiba. Tüplerim açık ama rahim üstünde hafif çökme mevcutmuş ama doktor gebeliğe engel olmadıgını söyledi. Benim arkadaşımda pcolu oda benim gbi hastalanamazdı kolay kolay doğum kontrol hapını bıraktktan 3 4 ay sonra hamile kalmıştı. Kısmey bu işler açıkçası

Merhaba bende de pco var yumurtaların oluşuyor mu?? Mesela benim bazı aylar yumurtam olmuyor yani bir suru oluyor ama işe yarayan olgun yumurta olmuyor . Doktor kalitesiz yumurtayı nereden anladı?? Buyumemesinden mı acaba
Yani tüp bebek yapmadan önce yumurta rezervelerimin iyi oldgunu söyledi. Klomenle aşılamada 1 yumurta. Tüp bebektede 15 yumurtam oluştu 8 döllendi fakat kalitesi iyi çıkmadı 1 normal düzeydeymiş. Yani yumurta kalitesini anladığım kadarıyla toplanmadan anlaşılmıyor..

Hmm anladım. Tüp bebek tedavisinde anlaşılıyor yani.

Ben bildiğim kadarıyla öyle çünkü yumurtalar alınıyor ve bakılıyor o zamanda anlaşılıyor. Mesela yumurtaların boş olması gibi durumlarda oluyor
Benim geçen ay en az 3 yumurtam vardı hamilelik olusmadi. Bu ay adetimin 3.gunu 10 mm ve geride ufak tefek yumurtalar var bakalım bayramdsn sonra yumurta kontrolum var.

Benim eşimde bir sorun yoktu elhamdulillah ama yine de fikir olsun diye yazmak istedim, gonal f iğnesi ile hamile kaldım tavsiye ederim

Benim geçen ay en az 3 yumurtam vardı hamilelik olusmadi. Bu ay adetimin 3.gunu 10 mm ve geride ufak tefek yumurtalar var bakalım bayramdsn sonra yumurta kontrolum var.
Kısmet ya bazen hiç sebeb yokken olmuyor sonuçta .. inş hayırlısıyla tez vakitte olur. Siz ilaç veya bitkisel kürler kullanıyormusunuz?

Benim eşimde bir sorun yoktu elhamdulillah ama yine de fikir olsun diye yazmak istedim, gonal f iğnesi ile hamile kaldım tavsiye ederim
Bende de tüp bebekte gonal f iğnesi vuruldum. Ama kimyasal gebelik oluştu malesef.. sizinde mi pco vardı başka şeyler kullanmışmıydın

Pko lu olup cok kolay hamile kalan var bizim gibi ugrasanlarda var.. Arkadasim dort bes ayda bir adet görür doktor hamile kalman cok zor demisti 4 ay adet gormeden 5. Ay hamile kalmis yani adet goremeden hamile kaldi arkasina ikinci cocugu oldu suan ücüncüye hamile.. Adet duzenlemek icin ilac bile kullanmadi.. Bizim hem bende pko hem esimde sayi hiz ve morfoloji problemi olunca tüp bebekle oldu.. Ben pkolu olup cok cok kolay hamile kalan insanlar gordüm galiba hersey kafada bitiyor problem sadce pko ise kilo olan zayiflayip ovulasyon testiyle hamile kalabilir..

Evet canm benim arkadaşımda 3 ayda hemen hamile kaldı. Bnimde eşimde morfoloji sorunu var ondan hem ona kürler yapıyırum hemde kendime belki oda etkili olmuştur. Gerçi üroloji doktoru sende sorun yok demiş ama kadın dogum doktoru ise sorunlu görmüştü şaşırıyorsun sende allahtan kilo sorunum yok ve 2 senedir spor yapıyorum sağlık için daha formda olmak için. Bnde bu ay ovulasyon testi aldım birsürü şimdi onları kullanıyorum. Umutluyum çok şükür sende inş sağlıklı sıhhatli çocugunu kucağına alırsın

Cookk tesekkur edrim Rabbim en kisa zamanda sizede bu güzrl duyguyu yasatsin.. Benimde kilo problemim yoktu adetlerimde en gec iki ay sarkardi ama gittigim doktorlar esimde sorun varmi diye bakmayi akil edemedi yillarca adet duzenleyici catlatma ignesi kullandim birde doktor beni azarlardi bu ay yumurtan cok guzel kesin hamilesin derdi adet olunca giderdim yumurtan catlamis neden hamile kalmadin cok stres yapiyorsun cok kafana takiyorsun hep oyuzden derdi.. Bizim tup bebek harici imkansizmis cok gec farkettik 8 yilim doktor doktor gezmekle o hormonlu ilaclari kullanmakla gecti... Siz cok güzel bir sekilde baslamissiniz en onemlisi guzel bir doktor spor yapiyorsunuz kilonuz yok esinizdede gozle gorulur bir sorun yoksa en kisa zamanda olacak dualrim sizinle

Aminnn canım çok teşekkür ederim iyi dileklerin için doktorun da aklına gelmemiş mi hiç bakmak bu kadar oyalamış sizi.. bn baktım olmadı birde bnde sorun var biliyorum yani ona rağmen dedm eşime sanada bakalım ne olur ne olmaz dedim. Pek yanaşmadı ama iki söylenmeye mecbur kaldı

Ben de pcoyla 18. Ay hamile kalabildim. Ama size tavsiyem testere dişli aslanpençesi, hayıt suyu, arı sütü bal polen karışımini düzenli kullanın. Ben bunları kullandiktan sonra rahim filmi cekildigim ay hamile kaldım. Bu otlar sayesinde hormonlarim düzene girdi. Ben mutlaka her ay adet olurdum ama 35-40 gün arası sürerdi. Bunları kullanınca 29. Gün adet oldum. Düzenli devam etmek önemli.

Kısmet ya bazen hiç sebeb yokken olmuyor sonuçta .. inş hayırlısıyla tez vakitte olur. Siz ilaç veya bitkisel kürler kullanıyormusunuz?
Klomen kullandım o ay hiç yumurtam olmadi. Sonraki ay yani geçen ay klomen inofolik kullandim 3 yumurtam oldu. Bu ay adetin 3.gunu 10 mm civarı bir tane vardı,bayramdan sonra kontrolün var muhtemelen daha fazla yumurta oluştu. Bakalım duruma göre çatlatma iğnesi yapilacak

Canım bnde arınsütünü sade olarak her sabah bir cay kaşıgından az yiyorum. Aslan pencesini öğlen, aksamda hayıt tohumunu içmeye özen gösteriyorum daha çayları içeli 17 gün filan oldu. Hayıt tohumu ilk 15 gün sabah aksam içtim sonradan 1 indirdim. Aslanpencesinde arada yapmadıgım oldu.. ovulasyon teste yapıyırum. Bu aralar yumurtlama zamanın inşş bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…