Gebeliğe Hazırlık Pco ve hamileliğe hazırlık

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Aynen canım çok buyuk stres inanki esimin ailesinin durumu cok iyi ama sigortamiz bile yok bizim suan belki hapi birakicam senelerce hamile kalamicam ama hapi biraktigim anda hamile kalirsamda bu durumda gercekten zorlaniriz. Allahım dogru karari vermemi nasip etsin hangisi hayirlisiyla ona karar veririm insallah.
Aynı durumu yaşadık bizde eşimin ailesi bakamayız diye düşünmeyin biz gerekli desteği veririz dedi ama olmadı malesef. İş oldu ama çocuk 2 yıldır hala olmadı.

Maşallah canım ne güzel zayıflamışsın. Ben evlendiğimde 55 tim sonra 57 oldum aralıkta da 3 kilo alıp 60 oldum korkuyorum almaya devam etmekten:KK43:
Bende evlenirken 57ydim maglum balayinda cok yedim sonrada ramazan ayi geldi o zamanda cok fazla yiyodum ramazan sonunda 64 oldum sonra vermeye basladim ozellille siz nasilsiniz bilmiyorum ama benim gobegim hic yok ama bacaklarim ve kalcam cok fazla :(

Glifor degilde matofin kullandım ayni icerige sahip oda. Matofin bana cok kilo verdirmisti ama ne zaman yagli bisey yesem direk bagirsaklarim bozulurdu tuvaletten cikamazdim o hap vucuda yag sokmuyor cidden.

evet matofin e ben de başladım bi ara. zaten uc bes sefer bu metformin icerikli ilaclara baslayip başlayip biraktim bu sefer kararliyim birakmicam diyorum. bakalim

korkma olarak değil de.. ne biliyim değişik bi his :) olması gerekiyorsa olur, olmazsa olmaz.. bana kalsa ben zaten pek istemiyorum.. eş kişisi cok istiyor buyuzden endiseliyim
Bende öyle aslında ona iyi bir gelecek sunmadan birikim yapmadan olmasini istemiyorum ama esim cok fazla istiyo hapi kullaniyorum diye trip atiyor falan. Allah gercekten ne zaman hayırlısıysa o zaman nasip etsin kimseyo bununla sınamasın aratıp sordurmasın, amin.

Bana tedaviden once dogum kontrol hapi kullanmami onerdi canim ben dogum kontrol hapini bekarkende kullanirdim biraktiktan sonra 3-4 ay gununde olurdum duzenli bi sekilde. Benim insulin direncim iyi ama lh hormonum yuksekti sizin kac cikiyo lh hormonunuz?
Hatirlamiyorum ama benimde lh yuksekti

Bende öyle aslında ona iyi bir gelecek sunmadan birikim yapmadan olmasini istemiyorum ama esim cok fazla istiyo hapi kullaniyorum diye trip atiyor falan. Allah gercekten ne zaman hayırlısıysa o zaman nasip etsin kimseyo bununla sınamasın aratıp sordurmasın, amin.

amin amin kesinlikle.. ama şu da var.. tabiki birikim vs gerekli, durumunuzu bilmiyorum da.. kendim adina en azndan hazir olmayi bekliceksem hicbi zman hazir olmam bu fikre.. ama bi gun çocuğum olsun ister miyim. evet.. oyuzden biraktim bi ay once d.k hapini.. olcaksa olsun artık diyorum.. doktora da gittim pko harici bi dert yok gibi.. doktor da 5 6 ay kendin dene dedi.. onceligim zayiflamak.. vitaminlerimi vs normal seviyeye getirmek. sonra tedavi

Peki ovu testinde olumlu yanit aliyomusunuz hic yaptinizmi? Ben bi kac kez yaptim hic cift cizgi goremedim :/ Birde sizin ailede pko varmı hiç genetik oluyormus genelde.

Bende hic goremedim. Zaten ovu testi lh hormonunu olcuyor. Benim hep abuk sabuk cikti. Ki zaten adet olmamamix yumurtlama olmadigi anlamina geliyor. Yumurtlama yasasak ya gebe kaliriz, ya adet goruruz..

Benim ailede hic yok. Ve kadin agirlikliyiz. Bes teyzem var hep kiz kuzenlerim var. Bir ablam bir kiz kardesim var. Ama malesef tek bende pko var.

Kızlar mrb.. bende pcoluyum ve sadece doğm kontrol hapıyla adet görebiliorum ve 1.5 yıldr bebek istiyoruz yok malesef. Fartusal mı ne adet olmk için iki kutu içtim tık yok.. soğan kürleri çaylar vs iç iç sıkıldım.. Allah yardımcımız olsun çok sıkıntılı üzücü zor bi süreç malesef..

Kızlar mrb.. bende pcoluyum ve sadece doğm kontrol hapıyla adet görebiliorum ve 1.5 yıldr bebek istiyoruz yok malesef. Fartusal mı ne adet olmk için iki kutu içtim tık yok.. soğan kürleri çaylar vs iç iç sıkıldım.. Allah yardımcımız olsun çok sıkıntılı üzücü zor bi süreç malesef..

uzun süre dogum.kontrol hapı kullandıysanız rahim duvarı incelemiştir . ondan olmamissinizdir. icmeden once test yaptiniz mi? ve kilo durumunuz nedir

uzun süre dogum.kontrol hapı kullandıysanız rahim duvarı incelemiştir . ondan olmamissinizdir. icmeden once test yaptiniz mi? ve kilo durumunuz nedir
Uzun süre kullanmadım bu sene bir defa oda yazın kullandım. Doktor rahim duvarın kalınlaşmış adet olck gbisin farlusal kullan dedi iki kutu kullandım bekle bekle 1,5 aydır tık yok :( test yaptım doktorumu aradım 3 gün önce oda test yap dedi biliodum negatif oldğnu ama yapmş olmk için yaptım.. Negatifsede pozitifsede gel dedi. Doğm kontrol hapımı yazıcksnz dedim hayır başka bi hap vericem dedi... kilomda fazla evet:(

Uzun süre kullanmadım bu sene bir defa oda yazın kullandım. Doktor rahim duvarın kalınlaşmış adet olck gbisin farlusal kullan dedi iki kutu kullandım bekle bekle 1,5 aydır tık yok :KK43: test yaptım doktorumu aradım 3 gün önce oda test yap dedi biliodum negatif oldğnu ama yapmş olmk için yaptım.. Negatifsede pozitifsede gel dedi. Doğm kontrol hapımı yazıcksnz dedim hayır başka bi hap vericem dedi... kilomda fazla evet:KK43:

kan testi mi yaptınız idrar mı? idrarla geç çıkar ondan sordum.. rahim duvarı kalınlastiysa olmanız gerekirdi aslında.. hamilelikte de kalınlasır biraz. eminsiniz dimi hamile olmadiginizdan? kilonuz kac? benim de fazla. herşeyi birakip zayiflamaya karar verdim tedavi vs den once.

kan testi mi yaptınız idrar mı? idrarla geç çıkar ondan sordum.. rahim duvarı kalınlastiysa olmanız gerekirdi aslında.. hamilelikte de kalınlasır biraz. eminsiniz dimi hamile olmadiginizdan? kilonuz kac? benim de fazla. herşeyi birakip zayiflamaya karar verdim tedavi vs den once.
İdrar yaptım ama zaten yüzde bir milyon eminim hamile olmadığıma:KK43: ben zaten 6 ayda bir regl olduğm için:KK43: regl olucak gbi oluyorum göğüslerim acıyo kasıklarım belim ağrıyo hop bi hafta sonra geçiyo gelen yok:KK43: benim 25 kilo falan fazlalığım var.. hatta mide ameliyatı olmayı düşünüyorm bu ara.. bebek için tedavimi yoksa ameliyat sonra bebek mi düşünsem kararsızsm.. regl olmadkça kilom artıyo kilom arttıkça regl olmuyorum yaşım geçiyo bebek bebek derken.. of aman nalan gibiyim:halay:

İdrar yaptım ama zaten yüzde bir milyon eminim hamile olmadığıma:KK43: ben zaten 6 ayda bir regl olduğm için:KK43: regl olucak gbi oluyorum göğüslerim acıyo kasıklarım belim ağrıyo hop bi hafta sonra geçiyo gelen yok:KK43: benim 25 kilo falan fazlalığım var.. hatta mide ameliyatı olmayı düşünüyorm bu ara.. bebek için tedavimi yoksa ameliyat sonra bebek mi düşünsem kararsızsm.. regl olmadkça kilom artıyo kilom arttıkça regl olmuyorum yaşım geçiyo bebek bebek derken.. of aman nalan gibiyim:halay:

e ben ilac kullanmadan hic olmuyorum :)) kendi kendime 4 5 kere olmusum ya da olmamisimdir belli olmaz o yine de kan testi yaptirsaydinn :)
kilon boyundan nekadar fazla onu soriyim ozman. ne kadar cok yani ameliyata gerek var mi teshis koycam hemen :D

Bana tedaviden once dogum kontrol hapi kullanmami onerdi canim ben dogum kontrol hapini bekarkende kullanirdim biraktiktan sonra 3-4 ay gununde olurdum duzenli bi sekilde. Benim insulin direncim iyi ama lh hormonum yuksekti sizin kac cikiyo lh hormonunuz?

Canım benımde yok insulinim lh yuksek senın gibi ama adetlerim duzenlı cok sukur ve kilomda yok fsh 4,68 lh 9,75

Back