• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık pco lu ve başka problemli anne adayları buyrun

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
evet var gücümle ugrasmam lazım kendime cok kızıyorum

kızmak yok... kendini negatifliğe sürükleme.. bak bilincesin herşeyin. Allahın takdiriyle olur arkadaşım, sen sadece biraz gayret et. aynada kendine söz ver ben bu işi başaracağım diye. hedefim .... şu kiloya inmek de. Gerisi gelecek..

kızmak yok... kendini negatifliğe sürükleme.. bak bilincesin herşeyin. Allahın takdiriyle olur arkadaşım, sen sadece biraz gayret et. aynada kendine söz ver ben bu işi başaracağım diye. hedefim .... şu kiloya inmek de. Gerisi gelecek..

üroloji doktoru ne dedi eşine benimkin de de var da

Selamın aleykum arkadaslar malesf bende pko mağduruyumm evlılıgımın 2.yılı dolmak uzere evlendıgım ilk ay hamıle kalmstm 2 aylıkken dustu 4 ay korundum keske korunmasaydım sorasunda kılo almya basladım adetler şaştı bende spra basladım bende durum boyle allah bu yolda kımsenın cabalarını bos bırakmasın

Selamın aleykum arkadaslar malesf bende pko mağduruyumm evlılıgımın 2.yılı dolmak uzere evlendıgım ilk ay hamıle kalmstm 2 aylıkken dustu 4 ay korundum keske korunmasaydım sorasunda kılo almya basladım adetler şaştı bende spra basladım bende durum boyle allah bu yolda kımsenın cabalarını bos bırakmasın
Amin canim insallah

ilk asilamami yaptirdim beklemedeyim simdi

canım bende bu ay ilk yapılacak tabi eger yumurta bulabilirlerse

aminnnn canımmm aleykum selam benimde en büyük etkenim kilo galiba

Arkadaslar merhaba :) Pko kelimesini yazınca hemencecik yazmak istedim belki burdaki anne adaylarının içlerini rahatlatırım diye.. Biraz uzun olacak ama okumak isteyenler için keyifli olabilir :)
Öncelikle kendimi tanıtayım ismim Nergis. Ve yaklasık 5aylık hamileyim. Gelelim Pko'lu hikayeme...
Kızlar ben kendimi bildim bileli yani ilk adetimden beri günlerim düzensizdi. Bazen 2 ayda 1 , bazen 3 ayda 1 oluyordum . Yanlış hatırlamıyorsam 18li yaslarda doktora gitmeye basladım. Testler, ultrason muayeneleri vs. Sonuc Polikistik Over .. Kıllanma, sivilce sorunlarımda eklenmişti. Nefret eder olmuştum kendimden. Doktorlar hemen doğum kontrol hapı vermişlerdi... bu haplarla kendimi 22 yasına attım . Düzenli olarak lazere gittim tüylerimden kurtuldum. Bu da bi başarıydı benim için. :) Ve şimdi ki eşimle tanışınca o yaşlarda ve evlilik konularını konuşmaya başlayınca insan ister istemez acaba cocuğum olacak mı diye düşünüyor.. Ki benim doktor raporlarımda hep 'Ağır PKO' tanısı vardı.... Neyse fazla uzatmayayım...
Yaş 24 olunca evlendim, eşimle hiç korunmadık ve yine adet düzensizliklerim devam ediyordu. yaş 26 olunca , 2 yıllıkta evliliğin bir bebişle süslenmesini istedik artık vakti gelmişti. istemeye istemeye doktor kontrolüyle doğum kontrol hapına başladım. 6 ay kullan gel yumurta takibine başlayalım dedi... 6 aylık süreç bitti, yumurta takibine başladık KLOMEN verdi doktorum... bu ilaç sayesinde yumurtalarım olgunlaşıyordu herşey tüm değerlerim olması gerektiği gibiydi hala PKO oluşum devam ediyordu ama en azından vucudum KLOMEN'e cevap veriyordu.. Bu sevindiriciydi.. Yumurtlama günüme kadar doktorumla sürekli istişare halinde olduk. Hatta tam zamanı bu aksam birliktelik olsun dedi... denedik... Ama testte tek çizgiyi görmek hayal kırıklığı yaratıyordu sürekli... Aslına bakarsanız fazla da kafaya takmadım sadece burukluk oluyordu içimde, sonucta Allah isterse olacaktı.. Ve bu sürecte esimde sperm hareketliliğin yok denecek kadar az olduğunu öğrendik..... :KK43:
Resmen beynimden vurulmuştum o zaman. Eşim ayrı ben ayrı üzülmüştük. Ama pes etmek yok.... o ilaç kullanmaya başladı ben ne olacaksa olsun dedim ve klomeni bıraktım... kendiliğinden olacaksa olsundu. Esimin tedavisi yaklasık 4 ay sürecekti. O ilacını saati saatine içti kendine dikkat etti bende tamamen bosvermiş bir durumdaydım . böylelikle 2018in ocak ayına kadar geldim... En son Ocak ayının 29unda adet oldum... yine hüsraaann diye kendimi yemeye başladım normalde martın 1inde adet olmam gerekiyordu. beklemeye başladım. Çalışmalara devam ediyorduk ama umudum çok azdı tüp bebek düşünmeye bile başlamıştık. Hatta fiyat araştırması bile yapıyorduk....
Derkeeeenn ben Mart ayının 1inde adet olmayı beklerken olmadım..... Neyse dedim yine tuttu demekki adet düzensizliğim..O ara ağır bir grip geçirdim ses kısıklığına kadar giden bir grip... Acilde muayene olurken doktordan adet gecikmeme bağlı beta hcg testi de istemiştim.... Ama öylesine yani ilaç kullanacağım için sağlam olsun hamile olmadığımı duyayım diye... Sonuc beta hcg negatif.... hamile değilim.... Antibiyotikler iğneler havada uçuşuyordu... Böylelikle Mart ayının ortalarına doğru yaklaşmıştım... Hala adet olmamıştım. Ama sonucta kan testinin sonucunun da verdiği bi emin oluşla ben TARTUSAL içtim. yani biliyorsunuzdur bu ilaç adet söktürücü.... Bekledim 10 gün içinde adet olmalıydım.... Ama hala tık yoktu.... Mart ayının sonlarıydı hiç unutmam artık cinnet geçirmek üzereydim TARTUSAL bile işe yaramamıştı sanırım hormonlarım kafayı yedi diye kurup kaldırıyordum.
Bir pazar günü eşim gel sana test alalım belki de hamilesin dedi... Hiç ihtimal vermiyodum. dalga geçme be kan testinde de çıkmaz mı diye adamı tersliyordum. o dayanamadı gitti test aldı geldi... Ben umutsuz bir şekilde banyoda testi yaptım... Bi baktım çift çizgi........Hemde 2.çizgide tam belirgin.... Çığlık kıyamet.. İnanamıyodum test elimde evin koridorunda gezdiğimi hatırlıyorum :) Aklımı yitirmek üzereydim kan testi yapalı 3 hafta olmuştı nerdeyse. şimdi nasıl pozitif olabilirdi üstelik ovulasyon tarihim şubattı... biz martın sonuna kadar gelmiştik.... bu düşüncelerle soluğu doktorumun yanında aldım... 5 haftalık hamileydim. :)) Şoktaydım , inanın bunu yazarken hala başımdan geçenlere inanamıyorum. Grip olduğumda içtiğim antibiyotikler, adet söktürücü ilacım düşürürdü bebişi... ama o sımsıkı tutunmuş bana. şimdi 5 aylık hamileyim ve kısmetse kasımda doğum var. çokca uzun yazdığımın farkındayım ama başımdan gecenleri detaylıca anlatmak istedim arkadaşlar asla pes etmeyin , yok PKOymuş baska bişeymiş hiç takmayın kendinize dikkat edin gülümseyin ve daima pozitif oluuunnn :)

Selam merhaba :)
Yaziniz beni o kadar duygulandirdi ki anlatamam. Bende pkoluyum. Universite yillarimda hep dogum kontrol haplariyla duzenli adet gordum. 3 sene kullandim ama biraktigimda pko hala gecmemisti. Evlendikten sonra pko sorun oldu tabi. Simdi de 10 11 aydir cocuk sahibi olmaya calisiyoruz ama tabi bunun 6 ayi verimli calisma olabildi. Bu ay 2. Klomen +catlatma ignesi tedavimdi. Klomenle gecen ay 4 bu ay 3 yumurtam olustu. Ama malesef yine olmadi sanirim. Dun adet olmam gerekiyordu olmadin test yaptim hayalet cizgiyi gorduk gibi ama sanirim gozumuz gormek istedigi icin gorduk. Inanilmaz adet agrim var ve adet olacagim biliyorum. Sizin gibi hikayeler beni cok umutlandiriyor ama biraz zaman gecince sanki hic hamile kalamayacakmisim gibi hissediyorum. Kahroluyorum :(

Hanımlar adetleri düzenli hormonlar da normal kilom da amh 8 çıktı internette pko olanlarda yüksek çıkar yazıyor doktor pko yok dedi ama kafam karıştı sizin kaç amh

Yaziniz beni o kadar duygulandirdi ki anlatamam. Bende pkoluyum. Universite yillarimda hep dogum kontrol haplariyla duzenli adet gordum. 3 sene kullandim ama biraktigimda pko hala gecmemisti. Evlendikten sonra pko sorun oldu tabi. Simdi de 10 11 aydir cocuk sahibi olmaya calisiyoruz ama tabi bunun 6 ayi verimli calisma olabildi. Bu ay 2. Klomen +catlatma ignesi tedavimdi. Klomenle gecen ay 4 bu ay 3 yumurtam olustu. Ama malesef yine olmadi sanirim. Dun adet olmam gerekiyordu olmadin test yaptim hayalet cizgiyi gorduk gibi ama sanirim gozumuz gormek istedigi icin gorduk. Inanilmaz adet agrim var ve adet olacagim biliyorum. Sizin gibi hikayeler beni cok umutlandiriyor ama biraz zaman gecince sanki hic hamile kalamayacakmisim gibi hissediyorum. Kahroluyorum :KK43:

Merhaba:) o hissi bilirim.. sanki dünyada ki her kadın hamile olacakmışta bir tek ben olamayacakmışım gibi... İnan içini serinletmek için demiyorum sadece mantıklı ve doğru olanı diyorum gör bak hamile kalacaksın bak yumurtan oluşuyor herşey yolundaaa. lütfen pozitifliğini yitirme. bak bana, benim başıma gelenler pişmiş tavuğun başına gelmez. neler neler.. bak şimdi bebiş bekliyorum. Kendine dikkat et PKO asla engel değil bunu unutmaa.

üroloji doktoru ne dedi eşine benimkin de de var da

Üroloji doktorunun yaptığı test sonucuna göre eşimde sperm hareketi yok denecek kadar azdı. tam %4dü. ve morfolojisi bozuktu yani var olan spermlerin kalitesi bozuktu yumurtayı dölleyecek kadar yeterli değildi. hem hareketi yok spermlerin hemde yapıları bozuk. olumsuz tabloya bakarmısınız ? Ama proxeed plus diye bir ilaç var . doktor bu ilacı 4 ay boyunca hiç aksatmadan kullanmasını istedi. Ve sonuç ben hamileyim.. Hemde pkolu olup aylarca klomen kullanan biri olmama ragmen.... Senin eşinde tam olarak durum ne? değerleri nasıl?

Merhaba:) o hissi bilirim.. sanki dünyada ki her kadın hamile olacakmışta bir tek ben olamayacakmışım gibi... İnan içini serinletmek için demiyorum sadece mantıklı ve doğru olanı diyorum gör bak hamile kalacaksın bak yumurtan oluşuyor herşey yolundaaa. lütfen pozitifliğini yitirme. bak bana, benim başıma gelenler pişmiş tavuğun başına gelmez. neler neler.. bak şimdi bebiş bekliyorum. Kendine dikkat et PKO asla engel değil bunu unutmaa.

Saglikla sihhatle bebegini kucagina al insallah .. :KK200: yazdiklarin icin cok saol :KK200:

Arkadaşlar ,

Selamlar herkese. Pco lu bir anne adayıyım . 1.5 seneyi aştı bekliyorum. Klomen kullandım bu ay ancak hiç yumurtam oluşmadı..

Hadi birbirimize bol dua ederek birlikte bir heyecanı paylaşalım. İnsanın halini yine en iyi kendi yaşadıgını yaşayan anlıyor.

Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun

ANNİŞ ADAYLARIMIZ

@Hatticeee32
@Neic
@HerSey_Guzel_Olucak
@Emne77
@A-h-s-e-n
:emir_bebek::emir_bebek:
Amin canım benimde 19 aydır olmuyor 19 yaşındayım pcoluyum nisan ayında klomen+çatlatma iğnesi oldum ama tutmadı hep ilaçla adet oluyorum pazartesi yumurtlama testi yapılacak adetin 22. Günü

Üroloji doktorunun yaptığı test sonucuna göre eşimde sperm hareketi yok denecek kadar azdı. tam %4dü. ve morfolojisi bozuktu yani var olan spermlerin kalitesi bozuktu yumurtayı dölleyecek kadar yeterli değildi. hem hareketi yok spermlerin hemde yapıları bozuk. olumsuz tabloya bakarmısınız ? Ama proxeed plus diye bir ilaç var . doktor bu ilacı 4 ay boyunca hiç aksatmadan kullanmasını istedi. Ve sonuç ben hamileyim.. Hemde pkolu olup aylarca klomen kullanan biri olmama ragmen.... Senin eşinde tam olarak durum ne? değerleri nasıl?

Canim seninkine çok benziyor şekil hareketlilik hep bozuk . Darısı bize

Yaziniz beni o kadar duygulandirdi ki anlatamam. Bende pkoluyum. Universite yillarimda hep dogum kontrol haplariyla duzenli adet gordum. 3 sene kullandim ama biraktigimda pko hala gecmemisti. Evlendikten sonra pko sorun oldu tabi. Simdi de 10 11 aydir cocuk sahibi olmaya calisiyoruz ama tabi bunun 6 ayi verimli calisma olabildi. Bu ay 2. Klomen +catlatma ignesi tedavimdi. Klomenle gecen ay 4 bu ay 3 yumurtam olustu. Ama malesef yine olmadi sanirim. Dun adet olmam gerekiyordu olmadin test yaptim hayalet cizgiyi gorduk gibi ama sanirim gozumuz gormek istedigi icin gorduk. Inanilmaz adet agrim var ve adet olacagim biliyorum. Sizin gibi hikayeler beni cok umutlandiriyor ama biraz zaman gecince sanki hic hamile kalamayacakmisim gibi hissediyorum. Kahroluyorum :KK43:

Canim unutma bu Allahın takdiri sakin kahrolma. Bende 8 yıllık evliyim 2 . 5 yıldır deniyoruz yumurta da oluşmadı bende bakalım ne olacak . Dua edip tedavisine bakicaz gerisi Allahın takdiri

Amin canım benimde 19 aydır olmuyor 19 yaşındayım pcoluyum nisan ayında klomen+çatlatma iğnesi oldum ama tutmadı hep ilaçla adet oluyorum pazartesi yumurtlama testi yapılacak adetin 22. Günü

Daha gencsin ablacim bu büyük avantaj . Ben 30 yaşındayım ama tabi yine umutla devam ediyoruz

Back