- Konu Sahibi cennetyarim
-
incir kuru denedin miArkadaşlar ,
Selamlar herkese. Pco lu bir anne adayıyım . 1.5 seneyi aştı bekliyorum. Klomen kullandım bu ay ancak hiç yumurtam oluşmadı..
Hadi birbirimize bol dua ederek birlikte bir heyecanı paylaşalım. İnsanın halini yine en iyi kendi yaşadıgını yaşayan anlıyor.
Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun
ANNİŞ ADAYLARIMIZ
@Hatticeee32
@Neic
@HerSey_Guzel_Olucak
ikinci iyi bi doktor arıyorum ki bakalım o ne dicek. neden bana pcolusun dedi ben de anlamadım. haftaya gidicem yeni kontrle kısmetse. teşekkür ederim cvbın için :)
Kizlar merhaba bende 19 aylik evliyim
Pkoluyum malesef . Yaram vardi yarmi yaktirdim. Klomen kullandim. Bi sonuc alamadm. Sol tupumde biraz yapisiklik var sag tupum acik. Gecen ay ilk asilama oldum tutmadi. Suan 2. Asilama tedavisini goruyorum bi kac gune asilama olacagim. Allah kimsenin kucağını bos birakmasin
Selam kizlar.sag yumurtlaigimda agri var.oksurunce batiyor.qaliba sogan suyu fayda etdi yumurtam buyudu.siddetle tavsiye ederim
Herkesin bi hikayesi var herkes cok zorlu yollardan gecti eminim. Insaallah bizde bu sabrimizi n pes etmeyisimizin guclu olusumuzun sonucunu aliriz senin gibi. Rabbim isteyen herkese versin
Arkadaslar merhaba :) Pko kelimesini yazınca hemencecik yazmak istedim belki burdaki anne adaylarının içlerini rahatlatırım diye.. Biraz uzun olacak ama okumak isteyenler için keyifli olabilir :)
Öncelikle kendimi tanıtayım ismim Nergis. Ve yaklasık 5aylık hamileyim. Gelelim Pko'lu hikayeme...
Kızlar ben kendimi bildim bileli yani ilk adetimden beri günlerim düzensizdi. Bazen 2 ayda 1 , bazen 3 ayda 1 oluyordum . Yanlış hatırlamıyorsam 18li yaslarda doktora gitmeye basladım. Testler, ultrason muayeneleri vs. Sonuc Polikistik Over .. Kıllanma, sivilce sorunlarımda eklenmişti. Nefret eder olmuştum kendimden. Doktorlar hemen doğum kontrol hapı vermişlerdi... bu haplarla kendimi 22 yasına attım . Düzenli olarak lazere gittim tüylerimden kurtuldum. Bu da bi başarıydı benim için. :) Ve şimdi ki eşimle tanışınca o yaşlarda ve evlilik konularını konuşmaya başlayınca insan ister istemez acaba cocuğum olacak mı diye düşünüyor.. Ki benim doktor raporlarımda hep 'Ağır PKO' tanısı vardı.... Neyse fazla uzatmayayım...
Yaş 24 olunca evlendim, eşimle hiç korunmadık ve yine adet düzensizliklerim devam ediyordu. yaş 26 olunca , 2 yıllıkta evliliğin bir bebişle süslenmesini istedik artık vakti gelmişti. istemeye istemeye doktor kontrolüyle doğum kontrol hapına başladım. 6 ay kullan gel yumurta takibine başlayalım dedi... 6 aylık süreç bitti, yumurta takibine başladık KLOMEN verdi doktorum... bu ilaç sayesinde yumurtalarım olgunlaşıyordu herşey tüm değerlerim olması gerektiği gibiydi hala PKO oluşum devam ediyordu ama en azından vucudum KLOMEN'e cevap veriyordu.. Bu sevindiriciydi.. Yumurtlama günüme kadar doktorumla sürekli istişare halinde olduk. Hatta tam zamanı bu aksam birliktelik olsun dedi... denedik... Ama testte tek çizgiyi görmek hayal kırıklığı yaratıyordu sürekli... Aslına bakarsanız fazla da kafaya takmadım sadece burukluk oluyordu içimde, sonucta Allah isterse olacaktı.. Ve bu sürecte esimde sperm hareketliliğin yok denecek kadar az olduğunu öğrendik.....
Resmen beynimden vurulmuştum o zaman. Eşim ayrı ben ayrı üzülmüştük. Ama pes etmek yok.... o ilaç kullanmaya başladı ben ne olacaksa olsun dedim ve klomeni bıraktım... kendiliğinden olacaksa olsundu. Esimin tedavisi yaklasık 4 ay sürecekti. O ilacını saati saatine içti kendine dikkat etti bende tamamen bosvermiş bir durumdaydım . böylelikle 2018in ocak ayına kadar geldim... En son Ocak ayının 29unda adet oldum... yine hüsraaann diye kendimi yemeye başladım normalde martın 1inde adet olmam gerekiyordu. beklemeye başladım. Çalışmalara devam ediyorduk ama umudum çok azdı tüp bebek düşünmeye bile başlamıştık. Hatta fiyat araştırması bile yapıyorduk....
Derkeeeenn ben Mart ayının 1inde adet olmayı beklerken olmadım..... Neyse dedim yine tuttu demekki adet düzensizliğim..O ara ağır bir grip geçirdim ses kısıklığına kadar giden bir grip... Acilde muayene olurken doktordan adet gecikmeme bağlı beta hcg testi de istemiştim.... Ama öylesine yani ilaç kullanacağım için sağlam olsun hamile olmadığımı duyayım diye... Sonuc beta hcg negatif.... hamile değilim.... Antibiyotikler iğneler havada uçuşuyordu... Böylelikle Mart ayının ortalarına doğru yaklaşmıştım... Hala adet olmamıştım. Ama sonucta kan testinin sonucunun da verdiği bi emin oluşla ben TARTUSAL içtim. yani biliyorsunuzdur bu ilaç adet söktürücü.... Bekledim 10 gün içinde adet olmalıydım.... Ama hala tık yoktu.... Mart ayının sonlarıydı hiç unutmam artık cinnet geçirmek üzereydim TARTUSAL bile işe yaramamıştı sanırım hormonlarım kafayı yedi diye kurup kaldırıyordum.
Bir pazar günü eşim gel sana test alalım belki de hamilesin dedi... Hiç ihtimal vermiyodum. dalga geçme be kan testinde de çıkmaz mı diye adamı tersliyordum. o dayanamadı gitti test aldı geldi... Ben umutsuz bir şekilde banyoda testi yaptım... Bi baktım çift çizgi........Hemde 2.çizgide tam belirgin.... Çığlık kıyamet.. İnanamıyodum test elimde evin koridorunda gezdiğimi hatırlıyorum :) Aklımı yitirmek üzereydim kan testi yapalı 3 hafta olmuştı nerdeyse. şimdi nasıl pozitif olabilirdi üstelik ovulasyon tarihim şubattı... biz martın sonuna kadar gelmiştik.... bu düşüncelerle soluğu doktorumun yanında aldım... 5 haftalık hamileydim. :)) Şoktaydım , inanın bunu yazarken hala başımdan geçenlere inanamıyorum. Grip olduğumda içtiğim antibiyotikler, adet söktürücü ilacım düşürürdü bebişi... ama o sımsıkı tutunmuş bana. şimdi 5 aylık hamileyim ve kısmetse kasımda doğum var. çokca uzun yazdığımın farkındayım ama başımdan gecenleri detaylıca anlatmak istedim arkadaşlar asla pes etmeyin , yok PKOymuş baska bişeymiş hiç takmayın kendinize dikkat edin gülümseyin ve daima pozitif oluuunnn :)
Inaniyorumm.. Insallah cok yakindir..
canım çok sevindirici Allahım Ol derse oluyor... bende eşimin seninkisi gibi sıkıntısı var bende yyumurta oluşmuyor o çok kötü bende mucize bekliyorum
Nelerin, nelerin çaresi var... Doktor takibin nasıl ne diyorlar klomen mı kullandın?
Biraz okuduğum kadarıyla 30 yasındasın ve kilo var birazcık dimi.. Azcık kilo versen varya müthis etkisini görürsün bence. Az biraz gayret sabır ilaç takibiyle olur bu iş... sıkma sakın o tatlı canını.. bizim kuralımız ne pes etmemek.... :) bak yaz aylarındayız bol bol sıvı tüket biraz yürüyüş yap ekmeği pilavı cıkarsan bile hayatında köklü değişiklik olur bence.. vucut hemen yumurta olusturmaya baslar. kilo gercekten bi çok seyi engelliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?