Z
zlhism
öncelikle Allah hayırlı kazançlar versin inşallah.
Benim eşim pazarcı. Haftada 6 gün pazarı var. Kimi pazarda tezgah kendine ait. Kimisinde kiralıyor. Siz de yeni başlıyorsunuz büyük ihtimal kiralayacaksınız. Sizin belediye ile işiniz yok. Sadece kiraladığınız yere kaç tahta kiralıyorsanız ona göre para vereceksiniz. Bir de zabıtaya tahta başı para. Zabıta parası bişey değil de, tahta kiraları sosyetik pazarlarda biraz yüksek. Eşim Fındıkzade'den örnek verdi bana mesela. Orada dahi tahta başı 50 tlden başlıyormuş (buraya kadar sıkıntı yok) işlek ve cadde üstü kesimlerde tahta başı 100 dolar 150 dolara çıkıyormuş. En aşağı 2 tahta kiralamanız lazım. Satacağınız malın fazlalığına göre bu durum değişir. Sosyetik pazar olunca fiyatlar bir anda tavan yapıyor ne yazık ki..
Satmak istediğiniz ürüne gelince; çanta iyi seçim. Dediğiniz gibi Eminönü'nde orta kalite iyi bir toptancı bulursanız olabilir. Ama kar payı az. Eşim çantadan ziyade; kadın aksesuarı (saat, takı, toka, eşarp gibi) ya da iç çamaşırında daha çok kar olduğunu söyledi. "%500 dahi kar edebilirler" dedi.
Ve karı koca çalışırsanız, müşteri bayan olduğu için talep daha fazla oluyormuş. "Bu onlara büyük artı olur. Beraber çalışma imkanları varsa beraber çalışsınlar" dedi.
Ve bir diğer önemli konu sermaye. "Sermayeleri yoksa biraz zor" dedi. "Borçla başlamak büyük cesaret, küçük te olsa bir birikim olsa rahat ederler" dedi. Durumunuzu bilmiyorum. Varsayım olarak konuşuyorum.
Malı ilk etapta fazla almazsanız, eviniz de müsaitse evde muhafaza edebilirsiniz. İlerde depo kiralamanız icab edebilir.
İnşallah yardımcı olabilmişimdir :)