çok teşekkür ederim cevabınız için :) daha 3 gün oldu. içiyorum 1-2 saat sonra vücudumda aşırı bir huzursuzluk, nefes daralması, titreme gibi durumlar oluyor bu da günlük hayatımı etkilemeye başladı. ayarlayabiliyorum çok sorun olmuyor ama sanki hiç geçmeyecek bu belirtiler.. öyle bir korkuya kapıldım. acaba diyorum yok yere vücudumun dengesini mi bozuyorum.. sizin şikayetiniz neydi verilme sebebi yani? bir de çok böyle insan aptallaşıyor, tepkisizleşiyor diye okudum bazı yerlerde. doğru mudur? siz psikolojik ne gibi etkiler hissettiniz?
canım geçmiş olsun hepimize..
öncelikle sen 15 gün yarım alıcaksın(doktorun tavsiyesi buydu bana) 15 gün yarım alıp vücudu alıştırıp tama çıkardım ben..
bana niçin verildi bu ilaç..
panik atak teşhisi koyuldu..
belirtilerimm neydi..
kalp ritmimde hızlanma, terleme, üşüme, titreme, endişe,nefes daralması, nefes alamıyo hissii(bana öle geliyordu)
1 hafta tetkik yapıldı bana panik atak teşhisi konmadan önce..
Hormon testleri
kalp ekg leri..
guatr ultrasonu.
vs, vs tam 1 hafta gittim geldim kan verdim sonuçları ultrasonlar hiç bişin yok dedi..
panikatağa bağlı depresyon... (adı bu)
bu ilacı verdi yarım yarım 15 gün başla sonra tama çıkar 1 yıl kullan gel dedi..
1 yıl düzenli kullandım.. ataklarım azaldı nöbetlerim geçti(bana nöbet şeklinde sırasıyla geliyordu)
önce kalkp ritmim hızlanıyor sonra titriyorum üşüyorum sonra nefesim daralıyordu..
Bunlar 1 senede baya geçti tekrar gittim yarıma düşürdü 6 ayda böyle devam et dedi..
6 ayı biraz geçirsemde tekrar gittim 1 gün arayla yarım al dedi..
böyle böyle bırakıcam yada az dozda devam edicem şükür kafama bişe takmazsam iyiyimm..
yani kısacası hemen bi etki bekleme ilaç gerçekdne iyi bi ilaç bu ilacı kullananların sitesi var istersen özel msj atarım göz atarsın ilacın yan etkisi yada ilaçla alakalı değil titremelerin merak etme dediğim gibi 15 günden önce zaten etki etmiyo önce kana karışması lazım..
Hıı bide hani sormuşsun ya aptallaşma hissi bu tür ilaçlar mutluluk hormonu salgılar bende uyku yapıyo güzel bi uyku çekip uykuya doyuyorum aptallaşma değil normal rutin çıkıp alışverişimi yapıp gezip eğleniyorum ama bi dinginlik bi sakinlik veriyoo daha naif daha bi sakin oluyorsun ama öle ne bilim hepten elimi eteğimi çekim herbişiden odaya kapanim yok böle bişi
yemeğimi yapıp çocuğumla ilgileniyorum alışverişimi yapıp okul henagmesinde kalabalığa giriyorum uzun uzadıya sohbetler edip eğleniyorum vücudun alışma evresinde daha biraz en başlarda olucak ama kalıcı değil merak etme vücut alışınca hepsi geçiyoo 15 gün sabret
düzenli kullan ve doktorla irtibatta ol canım..