- 12 Ağustos 2017
- 557
- 519
- 33
- Konu Sahibi istanbullugelin16
Herkese merhaba, yaklaşık 3 ay önce aile doktorumuzun tavsiyesi ile ilaca başladım rahatsızlığımın adı somatizasyon sendromu.. Yutkunmada, derin nefes almada ve yemek yeme-yememe isteği yaşamam. 3ay boyunca ilacı kullandm her gün 1 adet olmak üzere yavaş yavaş yazdığım şikayetlerim geçti son 14 tane kala doktorumu aradım ve iyi hissettiğimi artık kullanmak istemediğimi belirttim. Sene sonuna kadar kullansak iyi olur dedi bende boşu boşuna vücuduma ilaç girmesin diye (ki ağır bir ilaç olduğundan ) bırakmayı önerdim kendisi de o zmn yavaş yavaş azaltarak bırakalım dedi. İlk 3 gün 1er gün aralıklarla tam aldım daha sonraki 3 gün yarım ve daha sonra 2 gün aralıklarla yarımşar olarak. Şuan 3 adet ilacım kaldı. Yan etkileri olarak aşırı fazla baş dönmesi ayağımın yerden kayma hissi, baş ağrısı (ağrı kesici aldığımda hafiften geçiyor olsada etkisi geçince yine devam ediyor ) ara ara çarpıntı ve heyecanlanma hissi,mide bulantısı ve açlık hissi.. Vs. Şuan yaşadıklarım bunlardan ibaret. Biliyorum ki bunlar normal doktorum öyle söylüyor bırakma süreci zor olduğundan yıl sonuna kadar kullanmamı istedi ama tabii artık çok geç bırakmaya başladık bile. İnternetten de okuduğum kadarıyla çok zor bırakma süreçlerinde geçenler varmış Allah yardım etsin. Bende biraz da olsa rahatlamak adına ve bu süreci yaşayan varsa paylaşmak adına yazmak istedim. Teşekkürler..