arkadaşlar ben öğrenciyim. maddi durumdan zorluklar yaşadığım için çalışmam gerekiyordu. ben öğrenci evinde kalıyorum evime çok yakın bir kafede part tıme bir iş buldum. öncelikle size patrondan söz etmek istiyorum. patron evli fakat hiç yüzük taktığını görmedim. 27 yaşlarında (benim tahminim) yakışıklı, güzel giyimli, kız düşkünü, serseri, günlük ilişkiler peşinde, sabahlara kadar barlarda gezen bir tip (ve böyle bir adamın çok kıskanç bir eşi var). bende biraz bakımlı bi bayanım sarışınım uzun saçlarım felan var iş yerindeki kızlara bakınca güzel sayılabilirm tek öğrencide benim. tahmin edersinizki ilk gün patron bana asıldı. neden çalışıyordun diye sordu bende erkek arkadaşım olmamasına rağmen sırf asılmasın diye erkek arkadaşım var önümüzdeki yaz düğün yapcaz o yüzden çalışıyorum dedim bunu duyunca bir daha asılmadı. yaklaşık bir ay olmuştu ben işe gireli hayatımda ilk kez çalışıyorum ve çok alıştım çok sevdim işimide. bir gün patronun hanımı geldi kafeye. diğer arkadaşlarla çok samimi sohbetler ediyordu. arkadaşın biri beni göstererek yeni elemanımız dedi bende gülümseyerek merhaba dedim. yüzüme tip tip baktı baştan ayağa süzdü hiç bir şey demeden bir masaya oturdu ve beni seyretmeye başladı. patronda kafede bu arada eşine iş yapıyormuş gibi gösteriyor kendini. neyse ertesi gün patronun hanımı yine geldi patron kafede yoktu. beni yanına çağırdı buyrun dedim. "İŞTEN AYRILIYORSUN" dedi. bende neden bir yanlışmı yaptım geç mi geldim işe diye sordum. hanımı " YOO HİÇBİR ŞEY YAPMADIN CANIM BÖYLE İSTİYOR" dedi. bunu söyleyince kafam atmış " ben patron olarak eşinizi tanıyorum o çıkartsın beni işten" dedim. kadında " BURASI EŞİMİN İŞ YERİ BENDE PATRONUM BURADA, SANA MI SORACAĞIM KİMİN PATRON OLDUĞUNU" dedi. bende " önüme bir neden sunmalısınız böyle canım istiyor diyerek kovamazssınız beni" dedim. kadında bana " SİZ ÜNİVERSİTELİ KIZLAR PARALI BİR PATRON GÖRÜNCE HEMEN YAPIŞIRSINIZ PARA YEMEK İSTERSİNİZ,PARA YEMEYİ SEVERSİNİZ, BEN KISKANÇ BİR KADINIM EŞİMİ YOLDAN GEÇEN BAYANDAN BİLE KISKANIRIM VE SİZİN GİBİLERE KAPTIRMAM" dedi. tepem attıı " al kocanı cam fanus içine koy ömür boyu evde sakla dedim" çıktım. bir ay oldu işten ayrılalı olaya bakın ki benim yerime bir kız almışlar kızı uzaktan gördüm çirkin, bakımsız bir kız ama kafede çalışan arkadaşlarımın anlattığına göre her gece bu kızla patron çıkıp çıkıp gidiyorlarmış, arkadaşlar aralarında birşeyler var diyor. o kadar sinir oldum ki namusumla çalışıyorum genelleme yapıp beni işten çıkartıyor kadın ve şimdi başına daha büyük çorap örülüyor. çok üzgünüm çok sinirliyim. umarım o kızla kocasını basarda ben aklına gelirim vicdan azabı duyar...