- 11 Kasım 2009
- 211
- 99
- 103
- Konu Sahibi uzun_hikaye
-
İK departmanı yok şirkette. 12 kişilik ufak bir şirketiz. İşler aile şirketi gibi yürüyor. Keşke İK olsa en azından patronla birebir muhatap olmam.Şirkette ik yok sanki.Zira ben de yıllık izindeyim hatta aynı sizin gibi ikinci haftamı kullanıyorum.İlki 2 ay önceydi.İk hallediyordu patrona söyleme işlerini.Bey patronuna diyeceksin ki ben abi patrondan izin aldım.İkisi de patronsa bırak abi patron düşünsün.
aynen
"X bey bana izin verdi, .... gidiyorum, X Bey size de iletmiştir; bu nedenle bana ... şu kadar lira avans verebilir misiniz ? " de
"gelirken size ne getireyim" diye de sor ya da içki vs kullanırsa gelirken sana şarap alırım vs de işi geyiğe vur
Çok teşekkür ederim. Aynen öyle ne zor bir şey... Çok özeniyorum gidip çat çat konuşup izin isteyenlere avans isteyenlere. Ben oturup birine borç verdiğimde borcumu bile isteyemiyorumAh ah en korkuncu.. aslında hakkımız olan seyleri istemekte ne kadar zorlaniyoruzallah kolaylik versin inşallah sıkıntı cikmadan keyifli bir tatil gecirirsiniz..
Bu zamana kadar neden beklediniz ki soylemek icin sonucta soyleyeceksiniz nekadar erken okadar iyi olur . cuma gununu beklemeyin ozaman patron daha cok laf edebilir . neden son gun soyluyorsun bari pazartesi arayp soyleseydin diye bilir .. Iyi tatiller ..
En korkulu ruyam. Izin konusunda cok cok sorunlu bir danismanla calisiyorum.
Ben careyi izin konusunu acmadan once yaptigim ve planladigim isleri soyleyip, keyfini yerine getirerek soylemeyi buldum :) tabii rapor verme durumunuz varsa diye bunu onerdim, biz haftalik toplanti yapip rapor veriyoruz cunku.
Yine de laf yiyorum orasi ayri. Gecen sene once 1 haftalik iznimi kullandim sorun olmadi. Ikinci iznimi aldim, pek istekli degildi ama bir sey demedi. Tatile cikmadan onceki cuma baska bir hoca 'izne mi cikiyorsun ' dedi, benim danismanim da 'Zaten redvelvetcupcake cok tatil yapiyor' diye lafini soktu sagolsun :)
Aynen özel sektör ve dediğin gibi iş hiç bitmiyor hep çok yoğunuz. Ofiste 6-7 yıldır çalışanlar ve hiç kimse yıllık iznini kullanamıyor bile genellikle. Evet işimi seviyorum ama biraz tatil de istiyorum ki zaten tatilde de bilgisayarım yanımda olacak ve acil bir durumda zaten müdahale edebileceğim.Çalıştığınız yer ozel bir şirketse hayatta işi gucu bitmez, bende çalıştım iki laftan biri çok yoğun bir donemdeyiz oldu... Ben derim hiç utanmadan sıkılmadan çatır çatır sole soliceğini , bu kendi izin hakkın olduğu için çıldırsada onay vermk zorunda. Hiç bişycik olmaz
Çok benziyor durumlarımız :) Ben de izin vermeyi sevmeyen bu patronumla genellikle beraber çalışıyoruz. O yüzden neredeyse her gün 1-2 saat yanındayım. Dediğin de mantıklı. Yarın yanına gidip, biten işleri anlatayım. Gelecek hafta için planlanan işleri anlatıp sonra da haberiniz vardır zaten izin almıştım gibi gibi bir şey yapayım :) Eminim benimki de güzel laf sokacak. Mesaimiz 6.30da bitiyor. 6.30da çıkanlara bile laf söylüyor. İş bitsin de çıkalım diye bakıyorlar bak A'ya 8-9'a kadar çalışıyor diyor.
zaten bu şirketlerde rapor olayı neredeyse yok denecek kadar az çunku çok sıkıntı çıkarıolar o yuzden bi yıllık iznin var bnce onuda gonul rahatlığıyla kullan. Ustelik onceden de haber etmişsin bnce gayet soğukkanlı ol.. Bnde çalıştığım şirkette oğrendim umursamaz olmayıAynen özel sektör ve dediğin gibi iş hiç bitmiyor hep çok yoğunuz. Ofiste 6-7 yıldır çalışanlar ve hiç kimse yıllık iznini kullanamıyor bile genellikle. Evet işimi seviyorum ama biraz tatil de istiyorum ki zaten tatilde de bilgisayarım yanımda olacak ve acil bir durumda zaten müdahale edebileceğim.
Dediğiniz doğru. Bugün öğleden sonra gibi işleri toparlayıp yanına gideceğim. Bugün bunu rahat rahat yaparsam kendimi aştım demektir :)İzin konusunu konuşurken pısırık ve çekingen davranirsaniz adam sizi ezer benden söylemesi.İçerde izniniz olduğunu,diğer beyden izin aldiginizi,avansa ihtiyacınız olduğunu ve kendisinin de haberi olmasını söyleyin.Bir nevi emri vaki yapın.Ama bugün halledin ki adam yarına avansi hazır etsin.Size kolaylıklar ve iyi tatiller diliyorum.Ha birde yurt dışına gittiginizi söylemeyi unutmayin,biletlerin iptal olasılığı olmadığını anlasin
Şaşırdım
bir formunuz bir dilekceniz yokmu ?
bizde de ik yok , bol bol özel izin alıyoruz yıllık izin şöylece dursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?