- 11 Kasım 2009
- 211
- 99
- 103
- Konu Sahibi uzun_hikaye
Merhaba kızlar. Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama çok komik ve bir o kadar da sıkıntılı bir konuyla kendimi yiyorum. Normalde çok rahat, hiç utangaç olmayan, herkesle her şekilde oturup konuşan tartışan bir insanımdır ama bir şey isterken her zaman çooook utanırım ki istediğim borcum, hakkım olsa bile. Neyse benim iş yerim ortaklı. Yani 2 patronumuz var. Birine bey birine abi diyoruz siz düşünün aradaki farkı. Abi dediğimizden izin, bey dediğimizden de para isteriz :) Çünkü bey dediğimiz patronumuz sadece çalışalım, çalışalım daha çok çalışalım ister, bonkördür para avans verir ama izine gelince kırk laf kırk surat yapar. Abi dediğimiz ise tam tersi hayata da zaman kalsın, gidin gezin der. İzin istediğinde sormaz bile. Neyse ben yazın 1 hafta yıllık izne çıktım. Ama 1 hafta daha izin hakkım var. Biz de eşimle ucuz bilet bulduk ve yurt dışına bilet aldık. Bilet aldıktan sonra da abi dediğimiz patronumdan izin aldım. İşi şakaya vurdu etti git kızım işini ayarla git ne zaman istersen dedi. 3 haftadır da her hafta hatırlatıyorum. Abi bak ben Ocak'ta izine çıkıyorum diye. Her seferinde de tamam diyor. Buraya kadar bir problem yok. Ama işte gelin görün ki bizim 2 patron birbiriyle konuşmaz izin konularını ve bey dediğimiz patronun benim yıllık izne çıkacağımdan hala haberi yok ve Pazartesi iznim başlıyor. Çünkü nasıl söyleyeceğimi, ne diyeceğimi bilmiyorum ve terslenip bozulmaktan korkuyorum. İşler çok yoğun ve çok fazla sorumluluğum var. Biliyorum kesin bir sürü şey söyleyecek. Bu vakitte gidilir mi, ne işin var falan falan. İzine gitmeden avans isteyeceğim yani mecbur yarın veya en geç Cuma günü izne çıkacağımı bilmesi gerekiyor ama nasıl söyleyeceğim. Çok korkuyorum çok çekiniyorum. Biliyorum belki çok saçma geliyor size ama inanın kafayı yiyeceğim izne çıkacağım için bile mutlu değilim.