• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Patrondan Habersiz Yıllık İzin

uzun_hikaye

Bazen hiç gidememekten korkarsın...
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
211
99
103
Merhaba kızlar. Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama çok komik ve bir o kadar da sıkıntılı bir konuyla kendimi yiyorum. Normalde çok rahat, hiç utangaç olmayan, herkesle her şekilde oturup konuşan tartışan bir insanımdır ama bir şey isterken her zaman çooook utanırım ki istediğim borcum, hakkım olsa bile. Neyse benim iş yerim ortaklı. Yani 2 patronumuz var. Birine bey birine abi diyoruz siz düşünün aradaki farkı. Abi dediğimizden izin, bey dediğimizden de para isteriz :) Çünkü bey dediğimiz patronumuz sadece çalışalım, çalışalım daha çok çalışalım ister, bonkördür para avans verir ama izine gelince kırk laf kırk surat yapar. Abi dediğimiz ise tam tersi hayata da zaman kalsın, gidin gezin der. İzin istediğinde sormaz bile. Neyse ben yazın 1 hafta yıllık izne çıktım. Ama 1 hafta daha izin hakkım var. Biz de eşimle ucuz bilet bulduk ve yurt dışına bilet aldık. Bilet aldıktan sonra da abi dediğimiz patronumdan izin aldım. İşi şakaya vurdu etti git kızım işini ayarla git ne zaman istersen dedi. 3 haftadır da her hafta hatırlatıyorum. Abi bak ben Ocak'ta izine çıkıyorum diye. Her seferinde de tamam diyor. Buraya kadar bir problem yok. Ama işte gelin görün ki bizim 2 patron birbiriyle konuşmaz izin konularını ve bey dediğimiz patronun benim yıllık izne çıkacağımdan hala haberi yok ve Pazartesi iznim başlıyor. Çünkü nasıl söyleyeceğimi, ne diyeceğimi bilmiyorum ve terslenip bozulmaktan korkuyorum. İşler çok yoğun ve çok fazla sorumluluğum var. Biliyorum kesin bir sürü şey söyleyecek. Bu vakitte gidilir mi, ne işin var falan falan. İzine gitmeden avans isteyeceğim yani mecbur yarın veya en geç Cuma günü izne çıkacağımı bilmesi gerekiyor ama nasıl söyleyeceğim. Çok korkuyorum çok çekiniyorum. Biliyorum belki çok saçma geliyor size ama inanın kafayı yiyeceğim izne çıkacağım için bile mutlu değilim.

Kendiniz söylediniz 1 hafta daha izin hakkım var diye. Çekinmeyin bence, bu sizin hakkınız. Çekindiğiniz hissedildikçe daha çok ezilebilirsiniz.

Normal bir şeymiş gibi soğukkanlılıkla söyleyin gitsin :)

Ah ah en korkuncu.. aslında hakkımız olan seyleri istemekte ne kadar zorlaniyoruz :( allah kolaylik versin inşallah sıkıntı cikmadan keyifli bir tatil gecirirsiniz..

Şirkette ik yok sanki.Zira ben de yıllık izindeyim hatta aynı sizin gibi ikinci haftamı kullanıyorum.İlki 2 ay önceydi.İk hallediyordu patrona söyleme işlerini.Bey patronuna diyeceksin ki ben abi patrondan izin aldım.İkisi de patronsa bırak abi patron düşünsün.

aynen

"X bey bana izin verdi, .... gidiyorum, X Bey size de iletmiştir; bu nedenle bana ... şu kadar lira avans verebilir misiniz ? " de

"gelirken size ne getireyim" diye de sor ya da içki vs kullanırsa gelirken sana şarap alırım vs de işi geyiğe vur

Bu zamana kadar neden beklediniz ki soylemek icin sonucta soyleyeceksiniz nekadar erken okadar iyi olur . cuma gununu beklemeyin ozaman patron daha cok laf edebilir . neden son gun soyluyorsun bari pazartesi arayp soyleseydin diye bilir .. Iyi tatiller ..

Şirkette ik yok sanki.Zira ben de yıllık izindeyim hatta aynı sizin gibi ikinci haftamı kullanıyorum.İlki 2 ay önceydi.İk hallediyordu patrona söyleme işlerini.Bey patronuna diyeceksin ki ben abi patrondan izin aldım.İkisi de patronsa bırak abi patron düşünsün.
İK departmanı yok şirkette. 12 kişilik ufak bir şirketiz. İşler aile şirketi gibi yürüyor. Keşke İK olsa en azından patronla birebir muhatap olmam.
aynen

"X bey bana izin verdi, .... gidiyorum, X Bey size de iletmiştir; bu nedenle bana ... şu kadar lira avans verebilir misiniz ? " de

"gelirken size ne getireyim" diye de sor ya da içki vs kullanırsa gelirken sana şarap alırım vs de işi geyiğe vur

Aynen ben de öyle düşündüm ama ne yazık ki icraate dökemiyorum :) x abi size söylemiştir haftaya yıllık izne çıkıyorum avans isteyecektim diyeceğim o da aaaa haberim yok söylemedi diyecek. Offf ya bu huyumdan nefret ediyorum.

Ah ah en korkuncu.. aslında hakkımız olan seyleri istemekte ne kadar zorlaniyoruz :KK43: allah kolaylik versin inşallah sıkıntı cikmadan keyifli bir tatil gecirirsiniz..
Çok teşekkür ederim. Aynen öyle ne zor bir şey... Çok özeniyorum gidip çat çat konuşup izin isteyenlere avans isteyenlere. Ben oturup birine borç verdiğimde borcumu bile isteyemiyorum :KK43:

Bu zamana kadar neden beklediniz ki soylemek icin sonucta soyleyeceksiniz nekadar erken okadar iyi olur . cuma gununu beklemeyin ozaman patron daha cok laf edebilir . neden son gun soyluyorsun bari pazartesi arayp soyleseydin diye bilir .. Iyi tatiller ..

Erken söyleseydim şimdiye kadar önüme 50 tane taş koyardı. Gerçekten yapardı. Kına gecemin ertesi gününe toplantı koyan bir kişidir kendisi. Öyle söyleyeyim.

En korkulu ruyam. Izin konusunda cok cok sorunlu bir danismanla calisiyorum.
Ben careyi izin konusunu acmadan once yaptigim ve planladigim isleri soyleyip, keyfini yerine getirerek soylemeyi buldum :) tabii rapor verme durumunuz varsa diye bunu onerdim, biz haftalik toplanti yapip rapor veriyoruz cunku.

Yine de laf yiyorum orasi ayri. Gecen sene once 1 haftalik iznimi kullandim sorun olmadi. Ikinci iznimi aldim, pek istekli degildi ama bir sey demedi. Tatile cikmadan onceki cuma baska bir hoca 'izne mi cikiyorsun ' dedi, benim danismanim da 'Zaten redvelvetcupcake cok tatil yapiyor' diye lafini soktu sagolsun :)

En korkulu ruyam. Izin konusunda cok cok sorunlu bir danismanla calisiyorum.
Ben careyi izin konusunu acmadan once yaptigim ve planladigim isleri soyleyip, keyfini yerine getirerek soylemeyi buldum :) tabii rapor verme durumunuz varsa diye bunu onerdim, biz haftalik toplanti yapip rapor veriyoruz cunku.

Yine de laf yiyorum orasi ayri. Gecen sene once 1 haftalik iznimi kullandim sorun olmadi. Ikinci iznimi aldim, pek istekli degildi ama bir sey demedi. Tatile cikmadan onceki cuma baska bir hoca 'izne mi cikiyorsun ' dedi, benim danismanim da 'Zaten redvelvetcupcake cok tatil yapiyor' diye lafini soktu sagolsun :)

Çok benziyor durumlarımız :) Ben de izin vermeyi sevmeyen bu patronumla genellikle beraber çalışıyoruz. O yüzden neredeyse her gün 1-2 saat yanındayım. Dediğin de mantıklı. Yarın yanına gidip, biten işleri anlatayım. Gelecek hafta için planlanan işleri anlatıp sonra da haberiniz vardır zaten izin almıştım gibi gibi bir şey yapayım :) Eminim benimki de güzel laf sokacak. Mesaimiz 6.30da bitiyor. 6.30da çıkanlara bile laf söylüyor. İş bitsin de çıkalım diye bakıyorlar bak A'ya 8-9'a kadar çalışıyor diyor.

Çalıştığınız yer ozel bir şirketse hayatta işi gucu bitmez, bende çalıştım iki laftan biri çok yoğun bir donemdeyiz oldu... Ben derim hiç utanmadan sıkılmadan çatır çatır sole soliceğini , bu kendi izin hakkın olduğu için çıldırsada onay vermk zorunda. Hiç bişycik olmaz

Çalıştığınız yer ozel bir şirketse hayatta işi gucu bitmez, bende çalıştım iki laftan biri çok yoğun bir donemdeyiz oldu... Ben derim hiç utanmadan sıkılmadan çatır çatır sole soliceğini , bu kendi izin hakkın olduğu için çıldırsada onay vermk zorunda. Hiç bişycik olmaz
Aynen özel sektör ve dediğin gibi iş hiç bitmiyor hep çok yoğunuz. Ofiste 6-7 yıldır çalışanlar ve hiç kimse yıllık iznini kullanamıyor bile genellikle. Evet işimi seviyorum ama biraz tatil de istiyorum ki zaten tatilde de bilgisayarım yanımda olacak ve acil bir durumda zaten müdahale edebileceğim.

Çok benziyor durumlarımız :) Ben de izin vermeyi sevmeyen bu patronumla genellikle beraber çalışıyoruz. O yüzden neredeyse her gün 1-2 saat yanındayım. Dediğin de mantıklı. Yarın yanına gidip, biten işleri anlatayım. Gelecek hafta için planlanan işleri anlatıp sonra da haberiniz vardır zaten izin almıştım gibi gibi bir şey yapayım :) Eminim benimki de güzel laf sokacak. Mesaimiz 6.30da bitiyor. 6.30da çıkanlara bile laf söylüyor. İş bitsin de çıkalım diye bakıyorlar bak A'ya 8-9'a kadar çalışıyor diyor.

Aynen benimki de oyle :)) Benim mesaim 5' te bitiyor ama ne zaman 5' te cikiyorum diye sorarsaniz bir sene boyunca bir elin parmagini gecmez. Buna ragmen 9' u 10 gece gitsem sabah, bu saatte mi gelinir der, bir gun 5' te cikmisimdir, iyice mesai mantigina bagladin isi der, der de der yani ben artik alistim gulup geciyorum :)

Mutlaka sorun cikarir ama engelleyemez, ekstra izin kullanmiyorsunuz sonucta hakkinizi kullaniyorsunuz.

Aynen özel sektör ve dediğin gibi iş hiç bitmiyor hep çok yoğunuz. Ofiste 6-7 yıldır çalışanlar ve hiç kimse yıllık iznini kullanamıyor bile genellikle. Evet işimi seviyorum ama biraz tatil de istiyorum ki zaten tatilde de bilgisayarım yanımda olacak ve acil bir durumda zaten müdahale edebileceğim.
zaten bu şirketlerde rapor olayı neredeyse yok denecek kadar az çunku çok sıkıntı çıkarıolar o yuzden bi yıllık iznin var bnce onuda gonul rahatlığıyla kullan. Ustelik onceden de haber etmişsin bnce gayet soğukkanlı ol.. Bnde çalıştığım şirkette oğrendim umursamaz olmayı :D

İzin konusunu konuşurken pısırık ve çekingen davranirsaniz adam sizi ezer benden söylemesi.İçerde izniniz olduğunu,diğer beyden izin aldiginizi,avansa ihtiyacınız olduğunu ve kendisinin de haberi olmasını söyleyin.Bir nevi emri vaki yapın.Ama bugün halledin ki adam yarına avansi hazır etsin.Size kolaylıklar ve iyi tatiller diliyorum.Ha birde yurt dışına gittiginizi söylemeyi unutmayin,biletlerin iptal olasılığı olmadığını anlasin

İzin konusunu konuşurken pısırık ve çekingen davranirsaniz adam sizi ezer benden söylemesi.İçerde izniniz olduğunu,diğer beyden izin aldiginizi,avansa ihtiyacınız olduğunu ve kendisinin de haberi olmasını söyleyin.Bir nevi emri vaki yapın.Ama bugün halledin ki adam yarına avansi hazır etsin.Size kolaylıklar ve iyi tatiller diliyorum.Ha birde yurt dışına gittiginizi söylemeyi unutmayin,biletlerin iptal olasılığı olmadığını anlasin
Dediğiniz doğru. Bugün öğleden sonra gibi işleri toparlayıp yanına gideceğim. Bugün bunu rahat rahat yaparsam kendimi aştım demektir :)

Şaşırdım
bir formunuz bir dilekceniz yokmu ?
bizde de ik yok , bol bol özel izin alıyoruz yıllık izin şöylece dursun

Şaşırdım
bir formunuz bir dilekceniz yokmu ?
bizde de ik yok , bol bol özel izin alıyoruz yıllık izin şöylece dursun

Form falan yok gidip abi ben izine çıkacağım şu tarihlerde diyorsunuz. İzin konusunda biz de ekstra çok fazla izin alabiliyoruz ama diyorum ya ben çekiniyorum bir de ofiste bir tek ben bu izin konusunda tutucu olan patronla daha yoğun çalışıyorum. Yoksa düğünüm zamanı izin hakkım olmadığı halde balayı için 1 hafta izin vermişlerdi. Bugün bir arkadaş gelmedi. Az önce patron geldi ..... nerede dedi bizimkilerde hasta bugün gelmeyecek X abiye haber vermiş dedi haaa X'e haber verdiyse tamam o zaman diyor.

Back