Kebaplar Patlıcan Yemekleri ve Patlıcan Kebapları

En başarılı bulduğum tarif ;

• Ankete Katılan
    88
Canım sen farklı bir tarif yaparsınHiç gerek yok copy pasteye
Senide listeye alalım mı
Ya aslında patlican yemekleri ve kebapları denilince hemen akla gelen bir iki tarif var.Muhakkak bunlar paylaşılacaktır ama dediğim gibi kategori seçimi olmamış Birçok patlican yemegi paylaşıldı..:44:

Nekahat dönmini atlattım çok şükür Süse püse kendimi verdim,tadını çıkartıyorum Mutfaga girip patlican yemegi yaparsam şööyylee K.K ya değer paylaşırım tabiki Elimemi yapışır aşkolsun

İyiyim ablacım sen masılsın ? Bu arada anneler günü geliyor annemin yanında olamicam ilk defa ;( canım çok sıkılıyor

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben de iyiyim canım sağol koşuşturuyorum yine cuma kermesimiz var baklava yapacağım akşamBiraz bakınayım dedim
Canım hayırlısı olsunSağlıkları yerinde olsunBen 12 yıldır dışardayımSen de alışırsın

İlk olunca zor oluyo tabi... Ablacım off off bayılırım ev baklavasına ellerine sağlık şimdiden

İyiyim ablacım işler yoğun koşturuyorum :) sen nasılsın ?

İylik tatlım ne olsun buralardayım hep

Hoş geldin canım

Canım haklısın ara ara bazı kategorilerde patlıcan yemekleri paylaşıldıAma ana başlık olarak paylaşılması şarttı diye düşünüyorum:26atates yemekleri gibi patlıcan yemekleride çok kapsamlı ve çok güzel sunumlar var
Tamam canım nasıl istersenBiz sabırsızlıkla burda bekliyor olacağız

İylik tatlım ne olsun buralardayım hep

Hoş geldin canım
Hoşbulduk canım
Patlican sever olarak Patlican kategorisine hayır demem zaten ..Ama demek istediğimi anladın sen Nasip diyelim,güzel tariflerde buluşmak dileği ile

Patlıcanı çok sevenler var, bir de hiç sevmeyenler...Patlıcan lezzetlenmeye, sofradaki hemen her şey patlıcanlı olmaya başladı...'Zaten hiç faydası yok, neden yiyeyim' diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Patlıcanın içinde A vitamini ve fosfor bulunmakta.

Bazı esanslara sahip olan patlıcanın en büyük özelliği sinirleri yatıştırması.

Bol idrar söktürdüğü için de vücuttan su atılması ve kilo verilmesine yarar sağlıyor.

Kansızlığa iyi geliyor. En sağlıklı pişirime yöntemiyse külde ya da ocak üzerinde pişirilip, kabuklarını soyarak, ince kıyarak yemek.

Patlıcan, damarları yüksek kolesterolün yarattığı kötü etkilerden koruyor. Hayvanlar üzerinde yapılan bir deneyde patlıcan yiyenlerde mide kanserine rastlanmadığı görülmüş.

Kasların gelişimine ve istemsiz kas kasılmalarına da iyi geldiği tespit edilmiş.

Patlıcan lifli bir sebzedir. Bu lifler sayesinde hazımsızlığa iyi geldiğini bağırsakları da iyi çalıştırdığını belirtiyor uzmanlar.

Sağlığımıza yararlı olan bu sebzeyi zayıflamak isteyenler için diyetisyenler listesine alıyor.

Patlıcanı çiğ olarak yemeyin! Mutlaka pişirin...

Taze patlıcanın içlerini oyarken, beyaz kısımları atılır.

Solanin denen bir madde barındırıyor ve çiğ yenildiğinde zehirlenmelere sebep oluyor.

Ancak pişirildiğinde yok oluyor bu madde.

Evet patlıcan için sadece lezzetli ama hiç faydası yok diyenlerdenseniz, fikriniz azda olsa değişmiştir.

Neyse ki, diğer sebzelerin bu şekilde kötü ünleri yok...

IIIMMMMMM...NEFFİSSS...

Amin inşallah sen yap ablacım hiç bişeycik olmaz

Sağol canım yaptım bakalım nasıl olacak
Teşekkürler paylaşım için
Selamlarr nasılsınız bayanlar
Beni sorarsan iyiyim sen nasılsın

Günaydın kızlar.. Halen tarif gelmemiş :44: bende katılacağım ama kısmet olmadı bi hazırlamak.. inşallah hafta sonu aranızda olacağım tarifim ile

Günaydın herkese.

Günaydın canım
Günaydın kızlar.. Halen tarif gelmemiş :44: bende katılacağım ama kısmet olmadı bi hazırlamak.. inşallah hafta sonu aranızda olacağım tarifim ile
Canım genel olarak herkes senin gibi yoksa katılmayı düşünenler var
Patlıcanla aramda bir voltaj var sanki.Ama aşık olmadım henüz.

İyiyim Nevoş sen nasılsın?Döndün mü eve?

Voltaj mı var
İyiyim canım sağolPazar günü döndüm canımMalum okul var

Voltaj mı var
İyiyim canım sağolPazar günü döndüm canımMalum okul var

Sanki var gibi ama benim yapacak halim yok:)Bu aralar çok yoruldum.Fırsat ve vakit bulursam olabilir ama söz vermeyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…