• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarışma Patlıcan Kapama - Yayla Pirinç Sponsorluğunda

RedGirl

Popüler Üye
Pro Üye
18 Ekim 2020
5.095
13.154
198
Merhabalar 🥰😍🥰

Patlıcan Kapama

Malzemeler

Pilav için
🍴1 su bardağ pirinç
🍴1 buçuk su barsağı su
🍴1 tatlı kaşığı tuz
🍴1 yemek kaşığına yakın tereyağ

patlican için
🍴1 patlican (2 kişi için)
🍴kızarması için yap

ben yanına et sote tercih ettim onun malzemeleri
🍴1 mor soğan
🍴2 yeşil köy biberi
🍴1 kırmızı biber
🍴önceden kavrulmuş 4 dilim et
🍴tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı

Ben pilavımı makinede yaptığım için pirincimi yıkadım, tuz yağ ve kaymanaya yakın suyumu ekleyip yap biraz eriyene kadar karıştırdım. Kapağını kapatıp pişirmeye bıraktım.
1000265156.jpg

Yanına koyacağım sote için. Biberlerimi ve soğanımı doğradım. Yağda kavurdum.
1000265157.jpg

Kavrulunca üzerine etlerimi ekledim ve birbirleri ile özleşmeleri için yarım çay bardağı su ekleyip ara ara karıştırdım.
1000265159.jpg

Kapama için patlıcanları uzun ince kestim. Kızartma için üzerlerine yağ sıkıntım ve airfryda pişirdim.
1000265160.jpg

Pilav pişip demini alınca patlıcanları resimdeki gibi kaseme dizdim. İçine pilavımı koyup dışarıda kalan patlıcanları üzerine kapatıp tabağa ters çevirdim.
1000265186.jpg

Yanını dilediğiniz gibi süsleyebikirsiniz. Ferahlık için domates en güzeli oluyor 🩵 afiyet olsun

1000265201.jpg
1000265196.jpg
1000265210.jpg
1000265211.jpg
1000265205.jpg

Elinize sağlık çok güzel olmuş, başarılar diliyorum 💐

Ellerine emeğine sağlık canım çok güzel olmuş 😍 🥰
Yarışmada bol şans diliyorum 😍 🌹
Malzemeyi bulunca yapma hızım hahaha :D
Elinize sağlık çok güzel olmuş, başarılar diliyorum 💐
Teşekkür ederim 💓
Patlıcan pilava çok yakışıyor ,der susarım 🤤🫠 çok güzel görünüyor canimcim eline sağlık 🥰🍒🍒🍒🫶😘
Teşekkür ederim 😍 kızarmış patlıcan her yere yakışıyor yaa çok da özlemişim kendisini 😅

Merhabalar 🥰😍🥰

Patlıcan Kapama

Malzemeler

Pilav için
🍴1 su bardağ pirinç
🍴1 buçuk su barsağı su
🍴1 tatlı kaşığı tuz

patlican için
🍴kızarması için yap

🍴1 mor soğan
🍴2 yeşil köy biberi
🍴1 kırmızı biber

Yapılışı

Ben pilavımı makinede yaptığım için pirincimi yıkadım, tuz yağ ve kaymanaya yakın suyumu ekleyip yap biraz eriyene kadar karıştırdım. Kapağını kapatıp pişirmeye bıraktım.
Eki Görüntüle 3547532

Eki Görüntüle 3547535
Kavrulunca üzerine etlerimi ekledim ve birbirleri ile özleşmeleri için yarım çay bardağı su ekleyip ara ara karıştırdım.
Eki Görüntüle 3547533

Kapama için patlıcanları uzun ince kestim. Kızartma için üzerlerine yağ sıkıntım ve airfryda pişirdim.
Eki Görüntüle 3547534

Pilav pişip demini alınca patlıcanları resimdeki gibi kaseme dizdim. İçine pilavımı koyup dışarıda kalan patlıcanları üzerine kapatıp tabağa ters çevirdim.Eki Görüntüle 3547536

Yanını dilediğiniz gibi süsleyebikirsiniz. Ferahlık için domates en güzeli oluyor 🩵 afiyet olsun

Eki Görüntüle 3547538 Eki Görüntüle 3547539 Eki Görüntüle 3547540 Eki Görüntüle 3547541 Eki Görüntüle 3547542
Emeğinize sağlık 🌸 yarışmada başarılar ✨

Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş 🥰 pilavı pişirdiğin makinenin adını merak ettim
Teşekkür ederim 🩵 makinam Arzum. Aslında ısıtmalı sefer tası ama pilavda pişirebiliyor.
Emeğinize sağlık 🌸 yarışmada başarılar ✨
Teşekkür ederim 🪷
Ellerine, emeğine sağlık canım benim. Yarışmada başarılar diliyorum.🥰♥️
Teşekkür ederim canımmm 🩵
Evet.
Sunum
Güzel ve şık bol şans. 🤩
Elimden geldiğince 🤭
Teşekkür ederim 💓

Merhabalar 🥰😍🥰

Patlıcan Kapama

Malzemeler

Pilav için
🍴1 su bardağ pirinç
🍴1 buçuk su barsağı su
🍴1 tatlı kaşığı tuz

patlican için
🍴kızarması için yap

🍴1 mor soğan
🍴2 yeşil köy biberi
🍴1 kırmızı biber

Yapılışı

Eki Görüntüle 3547532

Eki Görüntüle 3547535
Eki Görüntüle 3547533

Eki Görüntüle 3547534

Pilav pişip demini alınca patlıcanları resimdeki gibi kaseme dizdim. İçine pilavımı koyup dışarıda kalan patlıcanları üzerine kapatıp tabağa ters çevirdim.Eki Görüntüle 3547536

Eki Görüntüle 3547538 Eki Görüntüle 3547539 Eki Görüntüle 3547540 Eki Görüntüle 3547541 Eki Görüntüle 3547542
patlıcanlı pilavı çok severim. eline sağlık canım 😍

Back