- 8 Haziran 2013
- 57.181
- 151.813
- 898
Selam arkadaşlar ![KK24 :KK24: :KK24:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk24.gif)
Ilk defa yarışmaya katılıyorum, biraz heyecanlıyım, kusurum olursa affaola![KK22 :KK22: :KK22:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk22.gif)
Evet bende sizlere üçgen börek diğer adıyla Muska böreği yapmak istedim
Gelelim tarifimize ...
♡Bismillairrahmanirrahim♡
MALZEMELER
- 3 ADET YUFKA
ARASINA SURMEK ICIN;
- 1 KASE YOGURT
- 1 ÇAY BARDAGI SÜT
- 1 YUMURTA BEYAZI
- 50 GR. TEREYAĞ
IC HARCI ICIN;
- 5 HASLANMIS PATETES
- 3 KURU SOGAN
- SIVIYAG
- 1 TATLI KASIGI SALÇA
- PUL BİBER
- KARABIBER
- TUZ
ÜZERİ ICIN;
Kalan karışım, yumurta sarısı,susam
Yapılışı;
Ilk olarak patetesleri hasliyoruz. Sonra 3 adet soğanı Rondodan geciriyoruz, haşlanan patetesleri de aynı şekilde rondodan geçiriyoruz. Tavada yağ ile Soğanları kavuruyoruz,Salça ve baharatları kavuruyoruz. Patetesleri de ekliyoruz. Iç harcimiz hazır :))
Bir kapta yoğurt,süt, ve yumurta beyazını cirpiyoruz, sarısını üzerine ayırıyoruz.
Tereyağını tavada eritiyoruz.
Yufkaları üst üste seriyoruz, uzun şeritler halinde 7 parçaya kesiyoruz.
Üzerine Yoğurtlu karışım ve tereyağ sürüyoruz. Patatesli harçtan 1 yemek kaşığı koyup resimdeki gibi sariyoruz.
Yağlı kağıt serilmis tepsiye diziyoruz.
Hepsini aynı şekilde hazırlayıp üzerine kalan sosu ve yumurta sarısını karıştırıp sürüyoruz
180 derecelik fırında pisiriyoruz
AFIYET OLSUN![KK77 :kk77: :kk77:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk77.gif)
![KK24 :KK24: :KK24:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk24.gif)
Ilk defa yarışmaya katılıyorum, biraz heyecanlıyım, kusurum olursa affaola
![KK22 :KK22: :KK22:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk22.gif)
Evet bende sizlere üçgen börek diğer adıyla Muska böreği yapmak istedim
Gelelim tarifimize ...
♡Bismillairrahmanirrahim♡
MALZEMELER
- 3 ADET YUFKA
ARASINA SURMEK ICIN;
- 1 KASE YOGURT
- 1 ÇAY BARDAGI SÜT
- 1 YUMURTA BEYAZI
- 50 GR. TEREYAĞ
IC HARCI ICIN;
- 5 HASLANMIS PATETES
- 3 KURU SOGAN
- SIVIYAG
- 1 TATLI KASIGI SALÇA
- PUL BİBER
- KARABIBER
- TUZ
ÜZERİ ICIN;
Kalan karışım, yumurta sarısı,susam
Yapılışı;
Ilk olarak patetesleri hasliyoruz. Sonra 3 adet soğanı Rondodan geciriyoruz, haşlanan patetesleri de aynı şekilde rondodan geçiriyoruz. Tavada yağ ile Soğanları kavuruyoruz,Salça ve baharatları kavuruyoruz. Patetesleri de ekliyoruz. Iç harcimiz hazır :))
Bir kapta yoğurt,süt, ve yumurta beyazını cirpiyoruz, sarısını üzerine ayırıyoruz.
Tereyağını tavada eritiyoruz.
Yufkaları üst üste seriyoruz, uzun şeritler halinde 7 parçaya kesiyoruz.
Üzerine Yoğurtlu karışım ve tereyağ sürüyoruz. Patatesli harçtan 1 yemek kaşığı koyup resimdeki gibi sariyoruz.
Yağlı kağıt serilmis tepsiye diziyoruz.
Hepsini aynı şekilde hazırlayıp üzerine kalan sosu ve yumurta sarısını karıştırıp sürüyoruz
180 derecelik fırında pisiriyoruz
AFIYET OLSUN
![KK77 :kk77: :kk77:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk77.gif)
Son düzenleme: