Sebze Yemekleri Patatesli mantar kebabi(resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
diyette olanlar icin guzel bi tarif ,hic yag yok

diyetteyseniz ,kasar peynir koymayabilirsiniz,yagsiz ,tuzsuz peyir olabilir

20 tane mantar
yarim su bardagi kasar rendesi
yarim bardak beyaz peyniz ,az maydanoz
3 patates
2 domates ,
1yesil biber
tuz,karabiber,kekik

patatesleri ince uzun dograyip,tepsiye koyun,icine domate,biber dograyin,tuz,kekik,karabiber,karistirin
uzerine,mantarlari,yikayip,alt kismini cikartiyoruz bu alt kisminda patatese kariristirin ,mantarlari ters cevirip ,icerisine peynirleri koyup ,firina veriyoruz,patetesler pisene,kadar bekletip aliyoruz
afiyet olsun.

offf valla çok açımda şimdi, olsa ne güzel olurdu valla.
yarın hemen mantar alıcam. yapabilirsem resimde koyarım.
ellerine sağlık.

dün yaptım ama benim kaşarlar hemen eridi ya mantarın üzerinde kurudu kaldı. hatta mantarlarda çok küçüldü. daha erken çıkarsaydımda patatesler pişmemişti. baktım kaşarlar eridi kurudu, bende fırından çıkarmadan üzerine biraz daha kaşar rendeledim. 1 dk falan durdu çıkardım.
tad olarakta şöyle yorumlayayım. tabi bu kişisel fikrim. içerisinde kekik konmasaydı, patateslerin içinede piyaz şeklinde soğan doğransaydı daha bi lezzetli olurdu gibime geliyor. bu tarifi tekrar yaptığımda o şekilde yapıp deneyeceğim. sonucu yazarım o zaman.
şimdi resimlerimi ekleyim

ben önce pat leri haşladım öyle ekledim mantarlar çabuk piştiği için yanmasın diye.kırmızı biberde ekledim kekik eklemedim yemek pişince kasarları ekledim yanmadan eridi güzel bir yemek oldu tşk ederim a.s.

bugün tekrar yaptım tarifi azcık değiştirdim. patateslere soğanda doğradım, kekik eklemedim. bu karışımı fırına verdim, bir miktar piştikten sonra mantarları dizdim. biraz daha pişirdim. çıkarmaya yakın kaşarları koydum erimeye yaklaşınca çıkardım. çok lezzetli oldu.
yalnız kaşarlara maydanoz koyamadım. maydanozlarım dolapta sararmışlar, mecburen koyamadım yani. işte bugünkü yaptığımın resmi:

himmmmmm mantara bayilirim.harika ellerine saglik

bende denedım fırında benımkkı sımdıı pişiyorr...
tesekkurler tarıf ıcın..

bu tarifi geçen hafta yaptım harika oldu,bu gün mantar alıp tekrar yapmayı düşünüyorum
bizimle paylaştığın için sasağol canım opuyorumnanaktan

kizlar begenmenize sevindim
patates fazla pimiyo derseni ilk once folyoyla kapalayip patatesi pirin ,sonra folyoyu cikarip uzerini kizartin oylede guzel olur
cok pratik bi yemek
ben mantara bayiliyorum boylesi dahaguzel hem sunum olrak hmde lezzet olrak

mmmm acıkmışım bu saatte zaten yaf bu ne boole eve uçmam lazım hızla..ellerıne sağlık cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…