Börekler Patatesli Kıymalı Fincan Böreği(Resimli)

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
45
hoş ve kolay...

hamur yoğurulup 1 saat kadar bekletilir..

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
aldığı kadar un

iç malzemesi:
1 su bardağı kıyma
2 soğan
2patates
karabiber tuz
1 yemek kaşığı salça

kızartmak için bol sıvı yağ

iç malzemeleri kavrulup soğumaya bırakılır...kabaran hamurumuzdan limon büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır.merdane yardımıyla 20 cm çapında açılır..iç malzemesi eklenip kenarları elimizle bastırarak kapatılır.tüm hamur bittikten sonra bol sıvı yağda kızartılır..arzuya göre yoğurtla servis edilebilir..afiyetler olsun..

sany0608.jpg

sany0609c.jpg

sany0615.jpg

sany0622.jpg

oy minik prensesin elleride deymis masallah yenilmezmi ya kurban olurum ben ona
süpersinizzzzzzzzzzzz

yardım etti annesine görsen nasıl keyifle..cnm benim asıl siz süpersiniz neydi kuzucuğun fotoları öyle hepsi birbirinden güzeldi allaha emanet kuzucuğm rabbim onları korusun..çok öpüyorum balımopuyorumnanaktan

Ay bu anneannemin çiğ böreği değil mi delikafadulden

kaydirigubbakcemile3

Ellerine sağlık..

Bayılırım..

Kolay ve çayın yanına süper gidiyor..

harika ellerinize sağlık...... o prensesin elleri de değmiş.. daha bir tatlanmıştır şimdi o börek. :nazar: ellerinize sağlık........... a.s.

Ay bu anneannemin çiğ böreği değil mi delikafadulden

kaydirigubbakcemile3

Ellerine sağlık..

Bayılırım..

Kolay ve çayın yanına süper gidiyor..

ewt cnm bnm çiğ böreği bende çok severim ama bu ona yakın olmakla birlikte biraz daha kalın oluyor ama her haliyle hoş oluyor cnm.cumartesi 5 çayına misafirim vardı onlar için yaptım hamuru biraz fazla tutmuşum kalır diye korktum ama tabaktakiler bittiğinde hala melül melül gözlerime bakıyorlardıkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3teşekkür ederm tatlı yorumun için tatlm bnm..opuyorumnanaktan

harika ellerinize sağlık...... o prensesin elleri de değmiş.. daha bir tatlanmıştır şimdi o börek. :nazar: ellerinize sağlık........... a.s.

ewt annesini yalnız bırakmıyor artık hamur açtı toz aldı ortalığı topladı olacağa benziyor bakalm hayırlısıkaydirigubbakcemile3çok teşekkürler yorum için cnm bnma.s.:1hug:

amanda minik prenses pinarimin melegide neler yaparmisŞeniz
masallah annesi gibi maharetli olacakmis:nazar:
kiz yerim ben senin o minik elleriniopuyorumnanaktan
canim ellerinize emklerinize saglik nefis görünüyorcokacimcoookopuyorumnanaktan

Of ya canım çekti. Ben kızartma yemiyeli yıllar oldu. Çok güzel görünüyorlar. Resimlerine bakarak özlem giderdim. Emeğinize sağlık.

amanda minik prenses pinarimin melegide neler yaparmisŞeniz
masallah annesi gibi maharetli olacakmis:nazar:
kiz yerim ben senin o minik elleriniopuyorumnanaktan
canim ellerinize emklerinize saglik nefis görünüyorcokacimcoookopuyorumnanaktan

teşekkürler teyzoşu.şimdilik hevesi var kuzucuğumun birkaç yıl sonra bir bardak su istesem kaçar belki kimbilir?çok teşekkürler ediyorum güzel yorumun için canım..opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Of ya canım çekti. Ben kızartma yemiyeli yıllar oldu. Çok güzel görünüyorlar. Resimlerine bakarak özlem giderdim. Emeğinize sağlık.

kıyamam tatlıma keşke bende kızartma yemeyeli yıllar oldu diyebilsem ama olmuyor işte be can..dayanamıyorum..cnm bnm yorum için teşekkürler..opuyorumnanaktan

X